Borta på vår hemmaplan Norremark ställdes vi mot Sandsbro AIK i den näst sista omgången i div. 4 SV. För rejbans del var det tre poäng som gällde annars var kvalplatsen borta för alltid. Än bättre utgångsläge för rejbans del om också Hovmantorp och Växjö Norra tappade poäng. Där om visste vi dock inget då deras matcher spelades först till helgen.

Laget för dagen som inledde matchen var följande vita Vellingebor: Danken, Maccan, Linne, Manne, Åkesson, Nick, Wijken, Ludde, Luke, Cullan och Dadda. Således hade Salo tagit fram en joker ur byxfickan och placerat Cullan i anfallet. Hur skulle det gå? Läs vidare i referatet så får du se! På bänken: Hultan, Masse, Ramin, Streby och Anton.

Redan i matchens inledning visade vi att debaclet i Forsheda var en engångsföreteelse. Bengan hade knappt fått igång matchuret förrän Nick hittade in till Luke som dessvärre fri två meter från mållinjen sköt över.

Vi fortsatte i högt tempo och hög press och i minut 16 hittar Dadda in till Cullan, men Sandsbros målvakt hann ut och avstyrde. Utdelningen skulle emellertid komma och i minut 24 hittar Luke Dadda med en precis passning. Dadda tar sig förbi sin bevakning och skickar in ett hårt inspel längst marken. Anfallsesset Cullan vräker sig fram och styr elegant in 1-0 till rejban.

Efter målet fortsatte vi att trilla boll och även om Sandsbro också hade ett väl fungerande passningsspel nådde de inte förbi vårt stabila försvar för att skapa några direkta farligheter. Även om det var mest spel och kamp på mittfältet så skapade rejban ytterligare ett par farligheter. Ludde slår en alldeles utmärkt crossboll till Dadda, men avslutet smiter strax över ribban. Även Wijken hade en bra chans på en fin passning från Nick, men målvakten lyckades denna gång avstyra målet från en ny påhälsning.

Vi gjorde en bra halvlek. Stabilt spel från målvakt till anfallare, bra aggressivitet och högt bolltempo. I vart fall undertecknad och de trogna fans som återfanns vid min sida, hade inte protesterat om rejban gått till halvtidsvila med ytterligare ett mål i bagaget.

I början av andra halvlek ökade Sandsbro trycket och gick hårt för en kvittering. Om det berodde på att Sandsbro blivit mer aggressiva eller om det bara helt plötsligt blev en sådan där märklig svacka i rejbans spel, som vi dessvärre sett tidigare, men som nu dessbättre blivit allt ovanligare, vet jag inte, men rejban började slarva och föll allt djupare ner i planen. Det straffade sig omedelbart och i minut 47 fick Danken briljera med en utmärkt fotparad på ett hårt markskott.

Utdelningen för Sandsbro kom 10 minuter senare. Återigen efter slarv från rejbans sida. En Sandsborspelare blir frispelad och bredsidar enkelt in 1-1. Svackan för rejban fortsatte och bara två minuter efter kvitteringen kom 2-1 målet för Sandsbro. Vi missade på mittplan och helt plötsligt blev en Sandsborspelare fri med Danken och avslutade kliniskt i bortre burgaveln. Suck!

Nu gällde det verkligen att ta fram blåstället och satsa allt framåt. Vi behövde tre poäng för att fortfarande hänga med i kampen om kvalplatsen.

Det var inte en skänk från ovan och inte heller från domaren, men visst kan den straff som rejban fick i minut 65, några minuter efter Sandsbros ledningsmål, diskuteras. I vart fall om man håller på Sandsbro. Till saken hör dock att Cullan dribblade sig förbi en Sandsbrospelare, tog sig in i straffområdet och blev upphakad, dock utan att ramla. Denna upphakning gjorde emellertid att det fria skottläge som uppstått gick om intet då Cullan förlorade balansen och därmed bollen. Således avvärjdes denna ypperliga målchans genom en regelvidrig hakning/krokning eller vad vi nu ska kalla det och eftersom det skedde i straffområdet ska det följaktligen vara straff. Luke var iskall som exekutor och placerade in det viktiga 2-2 målet.

Gott och väl så långt, men som sagt en poäng var inte nog. In med Hultan som omgående började ha lekstuga på sin kant. Rejban skapade nu flera bra chanser. Bland dessa kan nämnas Hultans inspel till Dadda som missade bollen med en tånagel och likaledes Hultans inspel till Ludde vars hårda skott smet strax över.

Masse gjorde en remarkabel entré i minut 78. Masse smet in sekunden före Dadda hade hunnit ut. Detta uppmärksammades av domaren som tittade Masse stint i ögonen och fällde de klassiska orden: ”Ett mycket dåligt byte” och Masse fick syna den gula ostskivan. Om nu entrén på planen var något märklig så var inhoppet i sig desto mer beundransvärt. Masse nedslogs inte av det dåliga bytet, utan höll sig framme när Cullan återigen likt en grävling i ett jordgetingbo bryter sig igenom Sandsbros försvar. Bollen studsar ut till Masse som i kamp med målvakten lobbstöter (vad nu det är) bollen i en båge in i mål. 3-2 till rejban i minut 85. Glädjen vet inga gränser!

Det var viktigt, det var rättvist och det var jävligt skönt. När domarens pipa ljöd kunde vi glatt konstatera att vi kämpat oss till tre poäng. Sett över 90 minuter var rejban det bättre laget och segern innebar att kvalplatsen fortfarande finns inom räckhåll.

Hur var det då med schackdraget att sätta Cullan i anfallet? Det visade sig vara alldeles utmärkt. Rejban fick fast bollen i anfallet och Cullan skapade stor oreda i motståndarförsvaret. Bra jobbat och bra coachat.

Eftersom referaten numera inte är purfärska när de når hemsidan vet både ni och jag att Växjö Norra kryssade och Hovmantorp vann sin match. Det innebär att Hovmantorp för tillfället ligger på kvalplats med en poäng mer än rejban. Således är förutsättningarna att om vi gör jobbet mot redan nedflyttningsklara Ryd och tar tre poäng måste Hovmantorp vinna borta mot Ryssby. Den som inte kommer till Norremark på söndag 5 oktober kl. 15.00 för att se denna spännande upplösning av div. 4 SV borde ställa sig frågan om allt står rätt till och om inte hans/hennes föräldrar är kusiner!