Vi har nu bestämt oss för att Oskar Åberg är tillräckligt trevlig för att ha med i vårt gäng!
(Visste vi ju redan, men nu har han också märkt att han skulle passa bra in i det här sällskapet…)
Han spelade senast sin fotboll i Gransholm under säsongen 2022, och nu ska han förgylla IF rejban i 15-20 år framöver.

Jag tog mod till mig och bad om en liten intervju. Börjar annars bli lite tveksam till detta, då ingen kan uppföra sig som folk i de här intervjusituationerna. Har ändå hopp om Åberg. Han framstår, åtminstone vid första anblicken, som tämligen normal!

”Hej Oskar!”

– Hejsan hoppsan fetto!

”Jahopp, det blir en sån dag. Igen… Du var inte det lite onödigt sagt?”

– Onödigt och onödigt. Sanningen skäms aldrig för sig, och du är ju rätt rund och go.”

”Svårt att förneka att du har en poäng där. Meeeeen vi går vidare! Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?”

– Ser mig själv som en ”Zidane”-typ om jag ska svara ärligt.

”Mmmm, kan du verifiera det på något sätt? Har ändå sett dig en del innebollskvällar, och jag skulle vilja påstå att du snackar skit.”

– Jodå! Var och spelade en match i Nöbbele eller något för ett antal år sedan. Fick flytta upp på en hörna. Flera av varandra oberoende källor uttryckte då slående likheter med just Zidane!

”Jaha, du nickade in den vid första stolpen, VM-finalen 98-stylish?”

– Nej för fan. Missade bollen TOTALT, så jag satte skallen rakt i bröstkorgen på en motståndare. Du vet VM-finalen 06-stylish! PANG, sa det!”

”Ok. Jag jag kan se likheterna. Vi kör på Zidane. Varför föll valet på IF rejban för din del då?

– Tänker att här lär jag ju platsa. Såg några matcher förra året, och de flesta var ju skit. Hyfsad målvakt, men resten konkurrerar jag ut utan att träna. Sen blir jag ju snyggast i laget också!

”Nu tar vi väl det lilla lugna Åberg! Har du ens sett BG? Eller Ripan? Eller Crob…nä, där vinner du, det får jag ge dig. Men vi har ju ett svinsnyggt lag!”

– Smaken är som baken, och du har fel. Vet dock inte om jag har tid med dig mer nu. Ska ut och köra ett hårt intervallpass, så jag är i fin form inför säsongen!

”Ja men då ska jag inte störa. Kämpa på! Det låter alldeles utmärkt!”

– Hähähähääääää…skojar bara. Träning är för talanglösa. Ska glo på en film, klämma en påse dillchips och vila mig i form. Hej med dig nu!

”Tack för pratstunden då, och lycka till med chipsen!”

 

Hur som helst – varmt och hjärtligt välkommen till Världens trevligaste förening säger vi till Oskar Åberg!
Det här blir kul. Lovar!

/Salo

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.