UTAMI – United Together Against Mental Illness

 

Måndagen den 11/12 2017 förlorade vi en älskad vän och lagkamrat.

Sorgen, saknaden och minnet av Jonas Wallentin kommer aldrig lämna oss.

Varje år förlorar vi ca 1500 medmänniskor kopplat till psykisk ohälsa och självmord bara i Sverige. Varenda en av de 1500 är någons älskade bror, syster, dotter, son och partner.

Låt oss hjälpas åt att minska den siffran, och det NU!

 

Vi har kommit i kontakt med en ung man som heter Anton Olsson. Han har kämpat mot psykisk ohälsa och dessbättre vunnit den kampen. Läs Antons historia här: https://www.utami.se/min-historia/

Han har sedan bestämt sig för att göra det viktigaste man kan göra för att hjälpa andra i samma situation. Han pratar om det!

Som ett led i detta har Anton startat UTAMI (United Together Against Mental Illness), för att belysa och uppmärksamma detta problem, som givetvis finns, men som det sällan pratas om, framförallt inom idrotten.

Anton är, precis som Jonas var, ung, stark, vacker, duktig på idrott och älskad. Vi vet att det kan drabba vem som helst, när som helst.
Vi vet också att det inte alltid räcker att prata om det och få maximalt stöd från nära och kära. Men att fånga det tidigt, prata om det, och i de fall det behövs sätta in adekvat vård kan rädda många!

 

Vi, IF rejban med vänner, vill inte bara uppmärksamma och bidra till arbetet kring psykisk ohälsa inom idrotten. Vi vill också hjälpa en ung, driftig kille med ett initiativ som är så oerhört viktigt, som vi kan relatera till så enormt mycket, och som självklart berör oss lite extra.

Antons långsiktiga mål är dels att kunna ordna olika arrangemang (5 a side-fotboll, padelturneringar m.m.) i UTAMI’s namn, där man verkligen tar upp ämnet till ytan och avdramatiserar det. Han vill bryta ett tabu!
Han vill också gärna få möjligheten att dela ut ett stipendium redan under 2021, till en förening, ledare eller idrottare som aktivt jobbar med dessa frågor.
Kampanjen ”Gröna Bandet” är en viktig del för att möjliggöra detta, och för att göra folk uppmärksamma på problemet. Läs mer om Gröna Bandet här: https://www.utami.se/grona-bandet/

 

IF rejban är med! Vi hoppas att ni också är det!
Vi har erbjudit oss att ta en form av ambassadörsroll för UTAMI i vår region, och vi kan också, även med vår lilla organisation, hjälpa Anton med försäljning och administrering.
Antons och UTAMI’s organisation är nämligen ännu mindre (Det är hans kära mor som syr alla band just nu. Bara en sådan sak!)

Vårt arbete tillsammans med Anton och UTAMI kommer pågå länge, och det börjar idag!


Första steget:

  • Kampanj för Gröna Bandet.
  • Kostnad: 25kr/band.
  • Betalning swishas till 123 – 338 23 06 (IF rejban)
  • Märk swishen ”Gröna Bandet”
  • Leverans snarast möjligt efter betalning (Vi har ett litet lager)
  • I de fall vi behöver er adress, skicka den i ett mail till info@rejban.se 

 

Kommentera gärna vårt inlägg om kampanjen på Facebook om och hur många ni beställt!

 

Stort tack på förhand!

Med vänlig hälsning
Vännerna i IF rejban

KONTAKT

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och funderingar. Enklaste sättet att nå oss är:

ALLMÄNT

info@rejban.se

FOTBOLLSRELATERAT

Johan Salomonsson
0709-14 99 98
johan.salomonsson@rejban.se

MEDLEMSKAP

Passa på att bli medlem i IF rejban. Du får gå på den årliga Medlemsfesten utan kostnad, och vara en del av den fantastiska gemenskapen som IF rejban innebär

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.