För att svara på frågan i rubriken är han sedan ett antal veckor det senaste tillskottet i familjen vi känner som IF rejban.
Nu har han varit med ett tag, och det är dags att ta pulsen!

Vi träffas hemma hos Henrik (Inte Henke, det är han tydlig med. Henrik eller Herr Widén är det som gäller uppenbarligen).

Han välkomnar in i etagevåningen, och hans butler Jörgen tar min rajjanjacka och min svettiga keps. Herr Widén hänger av sig sin höga hatt och stoppar ledigt ner monokeln i bröstfickan.

Börjar undra vad det här är för snubbe egentligen. Och här kommer jag med mina ”5 snabba” av typen sprit eller glass, och kebab eller snöbollskrig. Kan bli krystat…

Finner mig dock ganska snabbt i situationen och inleder med frågan hur Herr Widén egentligen ser på det här med civil olydnad. Moraliskt försvarbart och ett viktigt ”vapen” i en demokrati, eller ett helt vanligt brott som bör betraktas och bestraffas som alla andra?

Herr Widén börjar föra ett långt och högtravande resonemang, och jag fattar ingenting. Fattade inte ens min egen fråga. Hur som helst mynnar det ut i att Henrik af Widén drämmer näven i det 1200 år gamla massiva träbordet och förklarar att ”slynglarna ska lära sig veta hut!”.

Jag börjar tröttna på den här högfärdige jäveln och tycker han kan vara lite rädd om bordet. Det ser dyrt ut.

”Dyrt!?” säger Henrik. ”Det är inte dyrt min gode man, det är oooovärderligt! Tillverkat av 85 finska munkar under 30 års tid av renaste societetsbjörk. Ett träd som är så ovanligt att det aldrig funnits.”

Så här fortsätter vi, och det råder ingen tvekan om att Henrik Hubertus Don Juan von Widén af Silfverhjärta är lite finare än alla oss andra.

Det är då tanken slår mig: ”Grogg! Det är ju en eller 4 groggar han behöver! Då kanske vi får ut pinnen ur…ja.”

Sagt och gjort. Jag korkar upp. Bjuder på smuggelbränne och byxvarm Cuba Cola, och sen blir han som folk igen!
Trevligt! Det är så vi känner och vill ha honom – Henke Wajden!

Då kan vi äntligen köra 5 Snabba!

Mål eller assist?
”Mål. Jag är inte dum i huvudet.”

Fotboll eller hockey?
”Fotboll givetvis. Sa ju precis att jag inte är dum i huvudet!”

Juli eller november?
”Men för helv… Blir förbannad! Vad är det för frågor? Tror du jag är helt bränd i skallen eller!?”

I det här läget börjar han kasta inredningsdetaljer efter mig, och jag finner det säkrast att smyga mot dörren.
När jag sedan får en fåtölj sulad i nacken på mig flyr jag illa kvickt och drar till Teknikum. Där vet jag att Ponne finns och kan skydda mig.

Så gick det med det…

Värt att notera är att detta skedde innan träningen igår torsdag, så om ni tyckte jag verkade mer osammanhängande än vanligt, och att Henke var skitdålig, så var vi helt enkelt lite runda om fötterna.
Sånt händer…

Vi kanske inte slutade på topp den här gången, men vi hälsar iallafall Henrik Widén varmt välkommen till Världens trevligaste förening!

/Salo

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.