Efter förra helgens halvdassiga insats och förlusten mot Nöbbele var det ett revanschsuget IF rejban som på fredagkvällen ställde upp för match mot serieledande Vederslöv/Dänningelanda. Motståndarna hade inlett seriespelet med två raka segrar, men nu väntade De vita eleganterna, och när de vaknat på rätt sida så är de inte lätta att ha och göra med.

Som på beställning infann sig ett ljuvligt vårväder lagom till match. Solens värmande strålar gjorde alla glada och lätta i sinnet. Fåglarna sjöng och termometern drog sig upp emot 20-gradersstrecket. Alla skrattade och log. Hallelujah!

Ovanstående är naturligtvis gravt osant. Lagom till fredagkvällen gjorde vintern ett återbesök på Norremarks IP. Temperaturen orkade knappt över nollan och nordanvinden skar hål i allas sargade själar. Som tur är har vi fotbollen som räddning när allt annat är åt helvete. Och fotboll blev det. Så här formerades styrkorna för kvällen:

MV: Jon – VB: Bucce, MB: Linne, MB: Jappe, HB: Rejban – VM: Uppförsbacken, MM: Holger, MM: Ludvig ”Krånk de la Kräm” Kronberg, HM: Sterner – A: Dadda & Larsson.

Der avbütarbänk: Hanni, Fete Johan, Salo, Claeson och Palle.

IF rejban började i vanlig ordning matchen starkt. Innan kalaset knappt sparkats igång fick vi alla njuta av Jacke Uppförsbackes underbara blod. Vårt vackra och vita matchställ fick en lätt röd touch och blev på så sätt om möjligt ännu vackrare. Vi fick också se Dadda med en söndertrasad strumpa, så vi kan väl konstatera redan från början att det var lite skillnad på inställningen jämfört med föregående match. Just Dadda får också matchens första chans. I den åttonde minuten får han iväg ett skott som dessvärre smiter strax utanför. Efter dryga kvarten får vi se första halvlekens snyggaste anfall, som börjar med att Bucce vinner bollen i vänsterbacksposition via en av hans otaliga lyckade glidtacklingar. Genom mittfältet går bollen till slut ut till Sterner, som dock får både två och tre fötter under bollen och skickar iväg den drygt 4 meter över. ”Rätt tänkt” och ”du sätter nästa” var bara några av lögnerna den gode Sterner fick höra efter sitt katastrofala avslut. Han bjöd iallafall på en sevärd tunnel som plåster på såren till publiken som kommit för att se gladfotboll.

Efter 25 minuters spel fick till slut Jacke gå ut och plåstra om sig, på order från domaren bör tilläggas. En ouppvärmd Claeson kastas rakt in i hetluften istället, och i samma veva får vi se Jappe presentera sig i busligan när domaren hyvlar fram en alldeles ljuvlig skiva ost och serverar Jappe med ett leende.

Mellan minut 30 och 35 får vi se två ytterliggare målchanser. V/D får en hörna som de är riktigt nära att skalla in, och Larsson får ett hyfsat läge som han försöker avsluta med en chip över motståndarnas målvakt. Mycket behärskar han Larsson, men chippning är inte en av de sakerna, så målvakten tar enkelt bollen i famnen.

Halvtid. 0-0. Kallt som satan. Vi körde igång andra halvlek tämligen omgående.

Andra akten inleds med att Ludde sätter en klockren glidtackling och belönas med en rektangulärt formad, gulfärgad mejeriprodukt. Ryktet går att det var dobbar inblandade i tacklingen. Spelet fortlöper under relativt jämna förhållanden fram till den 57:e minuten, då V/D kontrar sig fram längs vänsterkanten, spelar in i straffområdet och där kommer en grönklädd herre i full fart och drar upp bollen i nättaket. 0-1 i baken var ett faktum.

IF rejban repar dock mod och skruvar upp tempot ett snäpp. Under nästkommande 10 minuter får vi se både Dadda och Jacke J avlossa farliga skott och Jappe få öppet mål på en hörna, men han glömde nicka och chansen rann ut i sanden. Som om inte detta vore nog noterar vi att Bucce rensade i eget straffområde. Inget anmärkningsvärt i sig, men han gjorde det med högerfoten vilket är oerhört uppseendeväckande. Fruktansvärt snett blev det, men bollen försvann från vårt straffområde och det var ju, i vanlig ordning vid rensningar, det primära målet.

Efter 70 minuter visar han vilket fot han helst sparkar boll med. Frispark i högerinnerposition. Då dammar han av den gamla vänstersläggan Buckeliback och knorrar in bollen mot mål, och via en touch från en V/D-spelare letar bollen sig in i mål. Favorit i repris från förra matchen alltså. 1-1 och delad skytteligaledning för Bucce.

De resterande 20 minuterna avverkas med två trötta lag som byter lite halvchanser med varandra. Det är dock IF rejban som skapar de hetaste lägena och är närmast att avgöra, mycket tack vare den outtröttlige Larsson som springer på allt där uppe på topp. Matchen slutar 1-1, och båda lagen är nog ganska tillfreds med poängfördelningen. Vederslöv/Dänningelanda är nog ändå det bästa laget vi stött på hittills, och då känns det extra bra att det är vi som ändå går hårdast för ett segermål på slutet.

Nästa fredag, den 14/5, åker vi till Tolg för att försöka sno åt oss en trepoängare. Missa inte detta.

Göttepåseutdelning blir det.

3 påsar fotbollsgodis: Adam Bengtsson. Bäst på plan. Överlägset. Det räcker så. Vill ni ha en tydligare motivering så kan ni ringa mig på 0709-149998, så ska jag förklara hur livet fungerar för er.

Tummen upp Bucce. Tummen upp…

2 påsar fotbollsgodis: Jacob Jansson. Blöder man ymnigt och oförklarligt från knäet efter 5 minuters spel behöver man lite uppmuntran. Ett förtjänstfullt slit längs kanten bjuder han också på innan han halvt avliden byter ut sig själv med 10 minuter kvar.

En lycklig Jacke Uppförsbacke. Här med Holger och någon form av människoliknande varelse i bakgrunden.

1 påse fotbollsgodis: Tobias Hys…förlåt, Jacob Larsson. Det tar emot att dela ut en påse till herr Larsson även denna match, men ibland är man tvungen. Han är rätt jävlig ändå, och är ett stort hot framåt i 90 minuter.