Lokalkonkurrenten Araby stod för motståndet i fredags, då IF rejban skulle försöka utöka sviten av förlustfria matcher till…skitmånga, typ. Har inte räknat efter på senare.

Bortamatch stod på schemat, men arenan var välbekant. Norremarks alltid lika fina plan stod nämligen värd för detta derby. Sett till tabelläge och form på senare så fick rebianerna ta på sig favoritskapet innan match, men den som tror att man bara kan ställa ut skorna och hämta hem tre poäng i en derbymatch har fel, och kan ingenting om fotboll. När vi nu fastslagit detta fortsätter vi och konstaterar vidare att vi nu för tiden har spelare som håller sig väldigt friska och krya. Dessutom är de hemma och tillgängliga för match allt som oftast. Detta gör att vi kan mönstra liknande startelva och trupp till varje match, och det är ju en klar fördel i fotbollssammanhang. Ni som inte räknar ut detta kategoriseras i samma fack som de jag nämnde ovan. De som inte är så bevandrade i fotbollens mystiska och underbara värld alltså.

Ni andra, som kan precis allt, läser vidare och finner en laguppställning. Så här såg den ut:

MV: Jon – HB: Elle, MB: Linne, MB: Jacke, VB: Bucce – HM: Rejban, MM: Jappe, MM: Ludde, VM: Holger Holgovic – A: Kisset & Larsson.

Avbütare: Joel, Dadda, Salo, Osse och Erik ”Sterner” Sterner.

6 minuter tar det, sen skarvar Larsson fram en boll i djupet till Kisset. Kylig som han är den gode Anyuru, så ”lobbskjuter” han över målvakten från ganska långt håll, trots att han var alldeles ensam med vederbörande. Pang! Ribba in. 1-0.

Resterande 39 minuter av halvlek nummer ett beskrivs tämligen kortfattat. Slarvigt spel på många håll, många offsidelöpnngar, massor med klara målchanser, nästan lika många bedrövliga avslut samt ett helt korrekt och snyggt mål bortdömt för offside. Här skulle alltså Kisset blivit tvåmålsskytt och Rejban Himself fått öppna sitt assistkonto för säsongen. Så blev inte fallet…

Paus på det. Mycket trevligt. Gott snack. Tre byten också. Osse, Dadda och Erik ”Sterner” Sterner kommer in. Kisset, Rejban och Holger får vila lite.

Höjer här ett varningens finger för att jag från och med här kommer använda mig av så många klichéer jag bara kan.

Till den andra halvleken kommer IF rejban ut som ett nytt lag. Man låter bollen göra jobbet och stressar motståndarna till misstag. Matchen står och väger (en direkt lögn, men jag var tvungen att få in en klichée till), och med bara en 1-0ledning känns det lite osäkert. Bollen är ju rund och allt kan hända i fotboll. Därför känns det extra skönt när Osse lyckas nicka (!) in 2-0 efter 57 minuters spel. Larsson står för det precisa inlägget och hela anfallet är som taget ur skolboken. Målet ger rejbianerna lite andrum, och plötsligt släpper nervknutarna. En stund senare punkteras matchen, när Larsson hittar Dadda med en djupledsboll. Dadda vinner ett motlägg och blir ensam med Arabys målvakt. Målvakten gör sig stor så gott han kan, men Dadda struntar fullständigt i det och chippar bollen över honom. 3-0. Larsson har gjort tre assist och byter välförtjänt på det. Nu blir det ketchupeffekt för IF rejban. Bara 4 minuter senare kommer den slutgiltiga spiken i kistan. Kisset hittar Jappe med ett inlägg, som Jappe enkelt tar ner vid straffområdsgränsen, håller i och väntar ut försvararna, och slår sen in 4-0. Då har vi spelat 70 minuter, och mannen som inte kan göra mål gör mål, hur orimligt det än låter.

Innan den feta damen sjungit hinner Dadda och Kisset leka av sig lite grann. Efter 75 minuter snurrar Kisset upp några försvarare som är och köper korv när han spelar fram Dadda till ett öppet mål som han inte missar. 5-0. Åtta minuter senare bjuder Dadda tillbaks. Ensam med målvakten spelar han i sidled till Kisset, som trycker in sitt andra mål för dagen och sitt femte på två matcher. 6-0.

Så blir också slutresultatet. I andra halvlek är det spel mot ett mål, och i takt med att Arabyspelarna blir trötta tar vi över mer och mer. Nu är vi fortfarande med i racet om uppflyttning till div. 5.

Nästa vecka finns viss risk att det blir lite tuffare match. Urshult kommer på besök på söndag kl. 15.00 och det är IF rejbans sista hemmamatch för säsongen. Den matchen GÅR inte missa. Följ info om detta på hemsidan.

Nu delar vi ut götte tycker jag:

3 påsar fotbollsgodis: Elias Awadis. Lite konstigt att ge tre göttepåsar till en ytterback när vi gör 6 mål framåt tycker ni kanske? Inte alls, säger Salo. Försvaret var också mycket bra, och Elle är den som håller högst klass under hela matchen och en av de som tar tag i taktpinnen i den andra halvleken.

2 påsar fotbollsgodis: David Johansson. Fick för ovanlighetens skull starta vid sidan, och det gjorde honom uppenbarligen gott. Två fina mål och en briljant assist på en halvlek imponerar.

1 påse fotbollsgodis: Tomas Anyuru. Här var det en tuff strid mellan Kisset och Larsson, men siffrorna fick avgöra. Kisset 2+2, Larsson 0+3. Konklusion: Kisset gjorde fler poäng, alltså får han en liden liden gottepåse.