Runt 18.30 anlände man till Tokvallen B, och möttes av flertalet motståndare iklädda Inters blåsvarta tröja. Givetvis ryggade jag tillbaks för en stund och tänkte för mig själv: ”jahaja, så det är fuskare vi ställs mot idag, det kan bli tufft”, då vi alla vet att Serie A är de största och vidrigaste myglarnas hemvist.

Medan jag sitter där på en bänk och förbannar allt som har med italiensk fotboll att göra möts jag av en vacker syn. Det är mina vitklädda och hederliga bröder i rejban.se som kommer mot mig med en uppenbarligen sjukt spelsugen Palle 8-boll i spetsen.

När sedan samtliga är på plats enas vi om följande uppställning:

Målvakt: Tankomaten

Backlinje (även känt som ”Lagets hjärta och själ”): Salo, Rejban och Bång

Mittfält: Ludvig, Larschon, Janne J och Dammkvist

Anfall: Palle och Jake

Team UBK visar under matchens inledning att Intertröjorna bara var en fasad, då de bjuder på småtrevlig och ärlig fotboll. De äger de 10 första minuterna av matchen och skapar några riktigt bra lägen, som de dock inte lyckas omsätta i mål. Efter detta tar vi oss sakta men säkert in i matchen. Vi tar över bollinnehavet och jobbar oss närmare och närmare motståndarnas straffområde, men det är först under halvlekens slutskede vi skapar några riktigt heta målchanser. Allra närmast kommer den alltid giftige Larschon med ett stolpskott. Första halvlek får godkänt tack vare att vi håller nollan, och det är förbannat viktigt. I övrigt blir betyget: nja.

Andra halvlek börjar mycket bättre, främst tack vare uppoffrande och smart spel från våra två anfallare, som nu får mycket mer boll och hittar bättre och större ytor att jobba på. Detta i kombination med en hel klase spelgenier längre bak i plan gör att vi får press på Team UBK.

Till sist kommer också utdelningen. Ludvig trollar till höger inne i straffområdet, gör sig fri, tittar upp och finner Larschon som smugit upp på den bortre stolpen. Passningen sitter perfekt och den här gången träffar faktiskt Larschon det öppna målet. 1-0 till rejban.se och vilt jubel utbryter på läktaren. Typ. Efter målet visar rejban.se att det finns lite rutin i laget, då man säkert håller i bollen, rullar runt och då och då lägger en längre boll på forwards. ”Håll bolljäveln så långt från eget mål som möjligt, så minimeras risken att motståndarna gör mål” är ju sedan länge en framgångsrik fotbollsfilosofi. Tråkigt säger många, fotbollsgodis säger Salo! Jake är tydligen av en annan uppfattning, eftersom han med ca. 1.30 kvar av matchen och inspark till oss på offensiv planhalva tar en löpning på 110 % för att hämta bollen som ligger 20 meter bort, medan en annan står och kräks blod av trötthet och bara vill få en chans att vila lite. Tack Jake!

Slutsignalen ljuder och rejban.se står som segrare med 1-0. För att citera Swanberg: Göttigt! Nedan följer betygen:

Tankomaten: SSSS – Ett par svettiga parader i matchens inledning, sedan säkerheten själv. Helt klart på väg mot storformen.

Rejban: SSS – Alltid höga krav på en sådan lirare. Sköter som vanligt sitt jobb med elegans och en viss finess. Skön soloraid i första halvlek som var värd ett bättre öde.

Bång: SSS – En trollkarl och slitvarg i samma person. Håller på att växa ut till en storback. Lugn och säker och skojar då och då till det med en helikopterfint.

Salo: SSSSS – Världsklass, helt jävla fantastisk. Både som fotbollsspelare och människa tillhör jag den yppersta världseliten.

Ludvig: SSSS – Börjar komma in i matchtempo, och då är han svårstoppad. Gör en stormatch på det centrala mittfältet, både i defensiven och offensiven. Vi väntar dock på att Ludvig den Store ska lossa högerkanonen lite oftare.

Larschon: SSS – Snålt betyg till en matchvinnare, men vi har också omänskliga krav på tjurskallen. Löper sina mil, vinner sina bollar och gör sitt mål. En matchvinnartyp, som är oumbärlig i täta matcher som denna. Nu också ensam ledare i den interna skytteligan.

Janne J: SSS – Får tre S för sin offervilja. Har en bit kvar till storformen. När den kommer vet vi att han har allt; skottet, tekniken och känslan. Hade en giftig rökare som var på väg mot krysset men smet 8 meter över.

Dammkvist: SSS – Alltid en fröjd att skåda på en fotbollsplan. Dominerade på högerkanten med dribblingar och svepande krossbollar. Gjorde även ett bra jobb som central mittfältare under korta stunder av matchen.

Palle: SSSS – Fantastisk andra halvlek. Rev och slet och sprang och gick på skott och spelade fram och vann bollar och sög in bollar osv osv. Gör sin klart bästa match för säsongen. Slår under den första halvleken en briljant passning till Larschon, som tyvärr inte får bollen i mål.

Jake: SSS – Gör, precis som sin forwardskollega, en magnifik andra halvlek. En något mer anonym första halvlek gör att betyget stannar vid tre S. Har kommit till rätta i sin plats som ensam forward.