Efter förra veckans klang- och jubelföreställning mot Finnveden (referat saknas fortfarande, agera någon!) var förväntningarna högt ställda inför matchen mot FLK. De infriades inte… Nåväl, krigarna för dagen var följande:

Målvakt: Dammkvist jr.

Utespelare: Rejban, Dammkvist, Larschon, Jacke Uppförsbacke, Palle, Bräset, Poj och Salo på ett litet hörn.

Varför skriver jag inte ut vilka som var backar, mittfältare och anfallare undrar ni säkert. Jo det var nämligen på det viset att det snurrades friskt bland positionerna och den ende som egentligen var sin plats trogen var Rejban, som inte fick lämna backlinjen. Detta skall ses som ett försök att spela s.k. Holländsk Totalfotboll, och förklaras enklast med en sedvanlig släng av hybris hos samtliga inblandade.

Matchen tog så sin början och rejbianerna var tämligen överlägsna motståndet. Poj tråcklar sig tidigt igenom och rullar in sitt 953:e mål för säsongen, och bara minuter senare visar Bräset att han vässat formen i Alperna när han skallar in 2-0 från nära håll. Snyggt och prydligt framchippad av Dammkvist. Så mycket mer av värde finns inte att rapportera från den första halvleken, mer än att Jacke Uppförsbacke, som gjorde sin första match för året, var när att sätta en patenterad Bierhoff-nick, samt att Bräset var nära att göra sitt andra mål efter ett solonummer.

Till den andra halvleken kom FLK till spel med endast 6 spelare. Detta borde betyda gladfotboll i massor, men så bev alltså icke fallet. Hela den andra halvleken spelas av i ett tempo som får grekerna att framstå som världens genom tiderna roligaste fotbollslag. Slutresultatet skrivs till 2-0, och De Vita Riddarna har tagit en rättvis seger.

Värt att notera är att det var ovanligt kändistätt bland publiken. Bland de täta åskådarleden kunde man inte bara hitta de mest inbitna supportrarna som Snygg-Peter och Stefan ”Störtloppskungen” Damberg utan även lokalkändisar som exempelvis Stefan ”Grisen” Jansson. Alltid kul att se.

Spelarbetyg nedan:

Dammkvist jr: SSS – Det har sagts förr; en nolla är alltid en nolla…

Rejban: SSS – I avsaknad av backkollegor bar han själv försvarslinjen på sina axlar, och de är ju både breda och vältränade, så det gick förstås alldeles utmärkt.

Dammkvist: SSS – Snygg chipp till Bräsets mål, och det är ju därför han är med, för att chippa och klaga på domaren.

Larschon: SSs – Skytteligan rinner honom ur händerna, men lagkaptenen för dagen tar ett större defensivt ansvar än normalt och förtjänar helt klart godkänt.

Jacke Uppförsbacke: Ss – Nejnejnejnejnejnej. Vad har hänt? Den tidigare så talangfulle spjutspetsen har plötsligt tappat allt. Nä, skärpning lite här nu. Så här kan vi inte ha det. Får ändå ett och ett halvt S för att det är en trevlig jävel.

Palle: SSs – Godkänt för Palle. I likhet med de flesta andra kändes inte tändningen 100%, och det är ju trots allt inställningen som gör Palle till den världsspelare han är.

Bräset: SSSS – Imponerar stort och är egentligen ensam den som konstant hotar framåt. Briljant teknik blandat med ett frenetiskt jobb med tydlig Damp-stämpel på. Borde fått göra ett par mål till.

Poj: SSS – En match som borde passat Poj perfekt, men den här nya grejen han kör med att passa hela tiden klär honom inte. Gör dock som vanligt ett stabil insats och får tre S tack vare sitt mål.

Salo: SSSSS – Världens bäste fotbollsspelare led av den berömda Alpsjukan och stod endast för sporadiska inhopp. Han behövs i viktigare matcher framåt hösten och det fanns ingen anledning att slita ut storstjärnan. Fruktansvärt imponerande att under ca. 12 minuters spel och med ca. 116 % felpass ändå nå upp till fem S.

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.