Lessebo – IF rejban 0-2 (0-1)

 

De vitklädda gentlemännen i IF rejban tog på lördagen sitt pick och pack och drog till Lessebo.
Målsättningen var en blixtvisit för att hämta tre poäng, och sen snabbt ta sig hemåt för att fira lördag.
Så blev det också till slut. Vägen dit var i ärlighetens namn inte så mycket skriva hem om. Varken väg 25 eller fotbollsmatchen…

Lik förbannat skriver jag några rader om det.

Laget vi mönstrade för dagen såg ut så här:

Matchen började i ett lågt tempo där vi fick göra lite vad vi ville första 10 minuterna. När vi märkte det slog vi också av på takten, och så blev det inte så mycket av det.
Första delen fortskred utan så mycket chanser, och inte så mycket närkampsspel, men med mängder åt frisparkar åt båda håll, och 2-3 minuter lades på att tillrättavisa Jacob Gustafson, som väl himlade med ögonen åt något av domsluten…

Den assisterande domaren var iallafall väluppfostrad och hälsade glatt innan avspark och önskade lycka till.
Förlåt, ”EN PERSON SOM STÅR UPP!” var det enda som yppades åt vår till 100% sittande bänk, innan han skyndade iväg och vinkade åt allt och inget.

Så fortsatte halvleken. Då och då fick vi spela några minuter i sträck innan det blåstes av och rättsskiparen var arg på något mellan Furuby och Nybro. Då var vi det bättre laget. Ingen annan på Idrottsplatsen verkade särskilt upprörd…

Vi tar också ledningen i slutet av första halvlek.
Adam Bengtsson pangade in ett inlägg från vänster, som Johan Roos nickade ner, och som Filip Kjellsson tryckte in från nära håll. 1-0.

Rast och vila, och vill ni att jag ska skriva något om andra halvlek så blir det inte så. Gå några rader upp och läs om första halvlek igen så har ni tyyyyyp facit.

Vi gjorde dock mål även i slutet av andra halvlek, och här fick vi väl dagens fotbollsgodis.
Kjelle fick ett uppspel med ryggen mot mål i mittcirkeln, slog bollen över såväl sig själv och försvarande back, vände på klacken och spelade fram Roos i djupled.
Roos hann före målvakten till bollen, vrickade förbi honom, slog in bollen i det tomma målet och stängde matchen.

Seger med 2-0, och det är väl det vi tar med oss från machen. Det och att vädret var fint kanske.

Tycker ni jag har lagt stort fokus på annat än de två lagen som spelade matchen?
Korrekt. Ofrånkomligt efter idag, för de två lagen fick knappt chansen att spela om det.
Och jag har, helt ärligt, oerhört svårt att förstå varför man ägnar sig åt saker man uppenbarligen inte tycker är roligt. Då kanske man ska göra något annat med sin fritid. Att från matchens början gå in i densamma med en så attackerande och konfliktsökande attityd övergår mitt förstånd. Vad fan hade vi och Lessebo gjort för att förtjäna det liksom?

Men men, tre poäng i den lilla sportväskan. Check på det.
Nästa helg ska vi stångas med Sandsbro. Det hoppas vi blir kul. Lördag 2/10 kl. 13 på Sandavi är det sagt.
Och hur förbannat trevligt det än är på Sandavi så är inte fotbollsplanen lämpad för höstregn. Min gissning är att vi kommer ses på Norremark till slut.
Återstår att se…

Tills dess: adjö, på återseende, och ha det nu så roligt i veckan!

/Salo