Då jag har en sidådär 64 andra ”referat” att skriva hoppas jag att ni har överseende med att det blir ett kort och koncist sådant från den här matchen. Vinner man dessutom med 8-0 finns det egentligen så mycket annat att skriva om än just målen.

Vi börjar iallafall i rätt ände och konstaterar att Vissefjärda kom till ett utsökt soldränkt Norremark med en oerhört tunn trupp, som sedermera skadesköts med jämna mellanrum under matchen. Trots detta och de stora underläget höll de humöret uppe och kämpade på i 90 minuter. För detta ska de ha en stor eloge och ett stort tack för att de åtminstone bjöd upp till match!

IF rejban ställde upp enligt följande:

Gustaf

Åkesson – Linne – Jacke J – Guzt

Rejbsson – JP – Sterner – Claeson

Sallhag – Dadda

Bänken: Salo, Jansson, Mussi, Pockar och Swanen.

Vi konstaterar alltså att debuterande Åkesson skyfflades in från start, och att det var två småskadade innermittfältare på plan. Av detta syntes dock noll och intet.

Vi tog tag i taktpinnen direkt och målen kom också tidigt.

3 min. Sallhag trampade in i banan från höger och petade en boll i djupled ner mot kortlinjen. Dadda hann upp den, vände bort sin bevakare och satte bollen tillbaks på John, som avslutade enkelt vid den första stolpen. 1-0

9 min. Sterner spelade fram en boll till Sallhag, som gick på utsidan av två försvarare. Väl inne i straffområdet avslutade han säkert från vänster. 2-0.

14 min. Åkesson bryter en boll på högerbacksplats och avancerar i plan förbi en Vissefjärdaspelare. Sen trycker han iväg en djupledsboll som Dadda springer perfekt på. Ensam med målvakten i högerinnerposition gör han inget misstag, utan smäller dit den i bortre hörnet. 3-0.

30 min. Till slut lönar sig en av Guzts alla toklöpningar från vänsterbacksplats. Bollen går som på ett snöre ut på vänsterkanten i en kontring, och till slut är det Sallhag som rullar in den till Guzt som kommer i full fart i straffområdet och placerar in bollen. 4-0.

34 min. Halvtidsresultatet spikas till 5-0 när Guzt bryter fram på mittplan och serverar Dadda i djupled. Inget misstag den här gången heller. 5-0.

Paus på det. JP klev av och vilade sin hälsena. Pockar gick in på vänsterkanten och Claeson flyttade in cebtralt på mittfältet.

57 min. Pockar tar en löpning runt sin ytterback och in i straffområdet. Sallhag petar fram bollen, och Pockar hinner precis först på den, petar till den med tån, och den rullar under målvakten och in vid den bortre stolpen. 6-0.

71 min. Efter ett långt anfall med flera chanser hamnar bollen hos Claeson på högerkanten. Istället för ett inlägg rullar han den snett inåt bakåt till Sallhag. Han tar emot och lossar bössan. Skottet är inte hårt, men det är djävulskt välplacerat. Bortre stolpen och in. 7-0.

83 min. Dadda skriker på byte, men han ville inte vara sämre än att han avslutade med en specialare innan han gick ut. En hög djupledsboll från Sallhag snappades upp vid straffområdets hörn av den gamle Dadda. Han ser att målvakten är på väg ut för att skära av skotten, så då tar han bollen på halvvolley och lobbar över hela faderullan. 8-0

Konstigt att han är så bra på lobbar Dadda. Totalt okänslig i övrigt, men när det kommer till lobbandets ädla konst är han svårslagen.

90 min. Slut. Tack och bock!

Värt att notera är att såväl Mussi som Jansson och Swanen också matchades in i spel. Swanen kom närmast att göra mål, men det sket sig. Han fick iallafall rädda ett mål, när Sterner skulle slå in en boll i tom bur. Då la han sig i vägen; TV-Sportens egen Albert Swanberg

Delar ut lite götte också, och trots sitt hattrick blir han utan gottepåsar den där Karl David Johansson

3 påsar fotbollsgodis: Erik Sterner. Ägde innermittfältet så länge kroppen höll, och det var väl en sisådär 70 minuter.

2 påsar fotbollsgodis: Eric Claeson. Strålande som ytter i första halvlek. Sen gick han in som innermittfältare och var tamejfan ännu bättre. Ännu en oanad talang hos den gode Claeson.

1 påse fotbollsgodis: John Sallhag. 3 mål, 3 ass. Hade ändå varit någon form av tjänstefel om jag inte gav honom något gotte alls.

Hej då.

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.