IF rejban – Växjö BK 0-0

Det var återigen dags för Växjöderby på fredagkvällen. IF rejban ställdes mot Växjö BK. Detta Växjö BK, som i våras gav oss vår första historiska förlust på div. 4-Elitnivå. Det har dessbättre inte blivit så förtvivlat många efter det.

Då gick de fram till 2-0 efter mindre än 10 minuter, och när de sedan fick ett mycket lurigt mål godkänt i början av andra halvlek var det god natt och slutsiffrorna blev 3-0 till BK.

De här coola discodansarna skulle ordna revanschen:

A Fäldt

M Axelsson – J Gustafson – M Lexert – A Bengtsson

A Wijk – N Andersson

S Ravelli – L Rydén – A Hultqvist

D Johansson

Avb: O Fransson, E Nergård, E Rosander, R Davoust, M Strandberg.

 

Hade gärna skrivit en fyllig rapport om första halvlek, men det finns inte sådär vansinnigt mycket att rapportera om. Tätt och jämnt med ett litet övertag för oss. BK försvarar sig framgångsrikt, och så gör även vi. Målchanser minns jag knappt att det skapades.

Hultan får en smäll i skallen strax innan paus och går ut för att vila. Rosander ersätter. Ett ganska planerat byte, som dock kom lite tidigare än vad som var den ursprungliga planen.

I början på andra halvlek får Dadda tacka för sig med en klassisk ”gobbarygg”. Masse ersätter. Också ganska mycket enligt plan.

Det som inte ingick i planen var att BK började äta sig in i matchen och var det bättre laget under den sista halvtimmen. Det var dock vi som skapade de hetaste chanserna, främst när Masse är nära att trycka in bollen efter ett genombrott, men även Manne kommer nära på nick i slutminuterna.

Vi konstaterar att även andra halvlek blir mållös. En halvlek som för vår del blir ganska ryckig, då både Gusen och Max får smällar i ansiktet med blodvite som följd. Omplåstring måste således ske, och detta tillsammans med en ganska sönderblåst tillställning gör att det inte blir någon rytm eller något flyt i spelet.

Det oavgjorda resultatet är helt klart rättvist, och båda lagen kan vara nöjda med sitt försvarsspel. Offensivt finns det mer att hämta, och det ska vi göra till lördag, då vi åker och möter Gransholm på bortaplan.

Det var väl det det. När helgens samtliga resultat ramlat in visade det sig att vi ryckt ifrån med en poäng till lagen bakom, och inte tappat något mot SUF framför, så det finns ingen större anledning att gräva ner sig för djupt efter tappade poäng. Vi gnuggar på…

 

/Salo

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.