IF rejban – Västervik 4-0
Efter att ha inlett höstsäsongen med två raka förluster var det ett revansch-suget gäng som tränat på bra inför kvällens drabbning mot Västervik. Ett par förändringar i truppen sedan sist. Till exempel hade ”rejban captain” – Anton Wijk – äntligen hittat tillbaks till Myran efter sin utlandssemester. Tillbaks i truppen välkomnades även Sebbe Haraldsson – hundraåringen som väntade barn – som efter ett falsklarm på BB fått ett ok från frugan att spela match. Hemmalaget kunde därför ställa upp med följande ståtliga elva denna kväll:

image

Rajjan tar tag i taktpinnen tämligen omgående. Med stort bollinnehav och relativt högt bolltempo skapar hemmalaget oreda på offensiv planhalva i vart och vartannat anfall. Efter en fin kombination får Wijk iväg ett skott som Västerviks målvakt mirakulöst lyckas rädda nere vid stolproten. En uppmärksam åskådare kan möjligen ha anat ett för tidigt påbörjat målfirande där och då. Mitt i all press är det däremot Västervik som något senare är nära att ta ledningen då de får ett friläge i mitten av halvleken. Ett friläge som dock Fäldt räddar förtjänstfullt. När domaren sedan blåser av efter de första 45 minuterna har inget av lagen lyckats ta ledningen, men hemmalaget har helt klart ett övertag och vi går in i halvtidsvilan med en positiv känsla.
Efter en kort paus ställer lagen upp på plan igen och väntar på det förlösande ljudet från domaren som signalerar andra halvleks start. Smärre panik uppstår dock från domherrens håll då han i all iver glömt visselpipan i omklädningsrummet. Efter en snabb ångest-laddad rusch in i Myrans katakomber kan dock matchen startas på nytt kort därefter. Matchen tar vid där den slutade och efter endast fem minuter så kommer utdelningen. Efter ett fint kombinationsspel på högerkanten hittar Mackan ett inspel till Anton Wijk som placerar in det förlösande ledningsmålet. 10 minuter senare inträffar en sekvens som blir omdiskuterad. En Västervik-spelare kastar sig in i en duell med dobbarna först vid mittplan. Domaren säger att det är ”mer rött än gult”, men nöjer sig ändå med att endast visa det gula kortet. Den efterföljande frisparken slås in mot straffområdet och dimper efter viss kalabalik ner hos Manne, som relativt enkelt kan tråckla in bollen i mål. Ett fruktansvärt fult mål. Men ett mål är ett mål är ett mål. Efter denna 2-0 ledning avtar offensiven något. Västervik har ett par duktiga spelare, med en stark anfallare i spetsen och de har nu en period då de trycker på för reducering. Men, i den 76e minuten kommer dock ytterligare ett mål i rejbans favör då Luko hittar fram till Sebbe som dunkar in 3-0. Detta mål ger, såklart, ett helt annat lugn till laget och endast tre minuter senare dimper en andraboll ner framför Anton Wijk som får en perfekt volleyträff och bombar in 4-0. Ett resultat som sedan står sig matchen ut.

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.