IF rejban – SUFstar 4-0 (smålandscupen)

Så var det då äntligen dags att sparka igång det riktiga tävlingsspelandet för året. Årydscupen var avklarad, och så även två träningsmatcher där vi slagit Hovshaga och kryssat mot Lammhult.

Motståndet SUFstar hade imponerat under försäsongen. De gjorde en fin insats i nyss nämnda Årydscup, och även trumfat oss genom att inte bara kryssa mot div.3-laget Lammhult, utan slagit dem med 4-3.

Med tanke på att vi i år huserar i samma serie så var det givetvis en extra intressant cupmatch vi stod inför.

Så här tyckte vi det var trevligt att ställa upp laget:

Gustaf

Åkesson-Henke-Holger-Guzt

Manne-Niklas-Lukas

Winberg-Dadda-John

Avbütare: Kåve, Elle, Mazdak, Hultan, Masse.

Det sparkades igång med ett sjuhelvetes tempo och sparka-spring-fotboll åt båda hållen. När spelet lugnade ner sig lite efter sisådär 10 minuter försökte båda lagen äga bollen så mycket som möjligt, och det var nog SUFstar som ägde den lite mer. De kom dock inte så långt fram, och inte närmare vårt mål än några ganska tafatta långskott som Gustaf enkelt plockade in i famnen.

Vi var lite rakare i vårt spel, och när vi hittade några fina väggspel blev vi stundtals farliga. Bland annat lyckades John träffa ribban två gånger från mer eller mindre samma ställe.

Lite parodi uppstod när en SUFstarspelare rev ner Dadda som var på väg igenom. Det röda kortet åkte fram, men då varken domare eller assisterande kunde peka ut vem det var som syndat så åkte kortet ner i fickan igen och resultatet blev en frispark till oss…

En annan frispark vi fick vållade också lite uppståndelse. Den var precis på straffområdesgränsen, och när motståndarmålvakten hade fullt upp med att försöka ställa upp muren tog Manne bollen, la den på plats och rullade in den i ett tomt mål.

Fullt regelrätt naturligtvis. Det var ingen som begärt avstånd, så då är det bara att slå frisparken och se glad ut. 1-0 till IF rejban efter 30 minuter.

Detta uppskattades inte av framförallt motståndarnas bänk. En eller ett par personer blev bortvisade därifrån.

Direkt efter vårt mål blir en motståndare oerhört korrekt avblåst för offside, blir vansinnig och skäller ut domaren efter noter. Gult kort på det. Skällandet stannade inte där utan tilltog snarare, med ett givet andra gult kort som följd.

Med en man mer skapade vi lite tryck, men de farligaste chanserna under avslutningen av första halvlek fick SUFstar. De rann igenom lite väl enkelt i djupled ett par gånger, och en gång hade de en boll i mål. Det blev emellertid avblåst för offside. Huruvida det var korrekt låter jag vara osagt. Jag vet inte helt enkelt…

Signalen för paus ljöd, och vi gjorde rockaden att Hultan gick in på Winbergs plats efter vilan.

Innan vi sparkade igång akt nummer två tömdes motståndarbänken ytterligare. Den var tämligen tom nu…

Dumt nog inledde vi andra halvlek lite passivt, men dessbättre fick SUFstar inte heller nu några större chanser att näta på oss.

Vi smäller istället in 2-0 efter 62 minuter. Niklas slår ett inlägg från höger som kommer lite för nära mål. Målvakten blir tvungen att rädda målet, men inte bättre än att bollen landar ett par meter framför mål. Dadda skyndar fram, använder huvudet framgångsrikt för en gångs skull, och skallar dit mål nummer två.

Ställningskrig uppstår. SUFstar är bollsäkra och håller mycket boll trots en man mindre. Vi försöker givetvis utnyttja ytorna som uppstår och spelar på omställningar. Det gör vi ganska bra, men når inte hela vägen fram så ofta. Hultan och John är på väg igenom ett par gånger och inbytte Masse rullar ett friläge i stolpen.

Det är fortsatt tryggt bakåt och det hela känns ändå ganska säkert. Till slut lyckas vi också döda matchen en gång för alla.

När klockan tickar upp mot 90 minuter exakt kombinerar sig firma Sallhag/Hultqvist fram på högerkanten. Sallhag slår till sist in bollen parallellt med mållinjen, och på bortre stolpen dyker Mazdak upp och avslutar upprullningeni tomt mål. 3-0.

Innan matchen blåses av hinner också det gamla snyggot Lukas Rydén pilla in sitt första mål i den vita tröjan. Elle samlar upp en andraboll efter hörna och slår ett inåtskruvat inlägg från vänsterkanten. Henke dyker mot bollen och når den väl ungefär samtidigt som SUFstars målvakt. Det slutar med att bollen ligger lös jämte dem, och där snappar han upp den Lukas. Enkelt och trevligt rullar han in bollen till 4-0 efter 92 minuter.

Nu kan man tro att det var matchens sista spark, men icke. Vi höll på fram tills klockan stod på 99.45. Vet inte varför, men så var det. Det blev ju bara lite extra fotboll, och det klagar vi inte på.

Så var det med den saken, och cupäventyret fick en finfin inledning. Vi fortsätter nästa söndag kl. 16.30 med bortamatch mot Tolg. OBS! Den spelas på Norremark, så det går alldeles utmärkt att ta sig dit och kika lite.

Väl mött då. Nu blir det gotte!

3 påsar fotbollsgodis: Martin Holgersson. Bäst på plan i en lite ny roll i backlinjen. Strålande!

2 påsar fotbollsgodis: Johan Gustafsson. Hade ”häcken full” under framförallt den första halvleken, men löste att med bravur!

1 påse fotbollsgodis: Lukas Rydén. Ni som varit med vet hur det fungerar. Gör man sitt första mål i IF rejban så får man gotte. Enkelt!

Hej då!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.