På tisdagskvällen anlände de långväga gästerna Runsten/Möckleby IF till Norremark för att försöka lugga Rajjan på poäng. Men trots en ganska gedigen insats från deras sida, blev det inte några poäng med hem till Öland.

Under dagen hade ett ganska vidrigt regn vräkt ner över Växjö. Detta busväder klarnade dock upp en smula lagom till matchstart. Det var dock fortfarande ett sådär lite jobbigt väder där det inte gick att bestämma sig om det behövs paraply eller inte, så istället fick man stå och fälla upp- och ner paraplyt – som en idiot – hela tiden.
Med ett par bra resultat i ryggen var det ett harmoniskt IF rejban som äntrade Norremarks IP denna afton. Det vill säga, så harmoniskt det kan bli med mycket folk på semester och/eller hrrrm….avstängda. Men IF rejban har ju som bekant en väldigt fin bredd i truppen (ingen antydan på midjemått), och tränartrojkan hade således knappast några större problem att ändå kunna mönstra en giftig trupp.

Efter några minuters klassiskt ”känna-på-varandra”-spel var det gästerna som, ofint nog, tog ledningen – och man gör det dessutom väldigt vackert. En snygg manöver avslutades med ett välplacerat skott i Fäldts vänstra hörn. Surt sa räven. Men snygga mål, det är något av IF rejbans specialitet. Och fyra minuter senare kommer ett. En boll rinner igenom gästernas försvar. Dadda, som travade runt på bästa greyhound-manér denna afton, hann ikapp bollen på högerkanten och fick till ett strålande inlägg som Ramin förvaltade på bästa sätt. Riktigt snyggt, och 1-1 i matchen, och i estetik.
Efter målet har Rajjan full kontroll defensivt, men har samtidigt lite problem att etablera något ihållande spel på offensiv planhalva. Möjligen en kombination av att man gärna vill slå den avgörande passen för snabbt, och att Runsten/Möckleby faktiskt ligger lågt/tight och gör det svårt för hemmalaget. Men i den 42e minuten kommer ledningsmålet. Och det är något av en bjudning (läs. jättebjudning!), där Dadda hinner först på en svag hemåtpassning och därefter kan placera in bollen i mål. 2-1 till Rajjan – ett resultat som står sig när lagen går in för halvtidsvila.

I partytältet denna kväll stod Salomonsson Sr. – en av kvällens mest hårt arbetande män – och kämpade frenetiskt med en glöd som aldrig riktigt ville ta sig. Efter lite erfaret trixande blev det dock till slut fart på grillen och korvarna kunde langas ut i god takt. Dags för rond 2.

När spelarna lämnat värmen i omklädningsrummet för att återigen ge sig ut i det kyliga juni-vädret (vad sker med vädret Polman!) händer……inte mycket. Andra halvlek är nämligen under långa stunder otroligt händelsefattig. Inget av lagen skapar något värt namnet, men med 15 minuter kvar börjar det dock osa katt. Gästernas anfall blir något giftigare, dock utan att de skapar några solklara chanser. Men i den 83e minuten kommer till slut en kvittering, och den får anses vara rättvis. En frispark från långt håll dimper tyvärr ner på våran egen spelare och vidare in i mål. Gästerna får såklart energi av kvitteringen och trycker fortsatt på. Coach Salo gör nu ett genidrag. När det ser mörkt ut byter han in Rybbet – den mänskliga hartassen. Och i samma veva som Rybbet byts in, vid minut 86, tråcklar sig Raminho (på något sätt) igenom motståndarnas försvar och placerar in bollen. 3-2 Rajjan!! Ett otroligt trivsamt mål som resulterar i vilda glädjescener bland hemmalag och publik. Från min position ser jag Chriffs hoppa (uppskattningsvis) 3 meter upp i luften innan han, och övriga spelare, kan sluta upp i ett kramkalas vid bänken – dit Ramin rusat efter målet. Operation ”hålla ledning” fortlöp sedan utan större bekymmer och IF rejban kunde därför ta de tre poängen till banken.

Det var måhända inte ett alltför övertygande spel denna kväll, men vi har ett jäkla go i laget och är effektiva! Matchens prestationer undrar ni? Här har ni dom:

3 solar: Olof och Max – Det nyformade mittbacksparet var grymma. Kul att se Max ta för sig på det sättet med endast ett par träningar med gänget.
2 solar: Ramin – Med två mål (tre säger någon), och ett ständigt stångandes med motståndare, var han en viktig pjäs denna afton
1 sol: Manne och Dadda – Jag kan inte välja. Manne vann, med sina 3 meter, otroligt mycket boll. Daddas eviga löpande bar frukt både en och två gånger.