Vi kickade upp kvaliteten på motståndet ytterligare ett snäpp inför helgens träningsmatch. Det har varit kvalitetslag vi matchat mot hittills också, men Räppe ligger i div. 3 och ska förhoppningsvis vara med i toppen av den serien i år.

J Cullsjö – A Wijk – L Kronberg – L Rydén

M Strandberg – S Haraldsson

Avb: T Paulsson, A Hultqvist, S Ravelli, R Davoust och D Lukoczky.

Skarpögda ser att Simon Ravelli gör årsdebut, efter tvivelaktiga insatser på nyårsnatten med skada som följd.

I vilket fall så rullade matchen igång, och Räppe tog kommandot direkt med bra bolltempo. Efte 4 minuter får de en frispark i vänsterinnerposition. Den slås inåtskruvad mot bortre stolpen, där Fäldt och en motståndare kampar om bollen i luften. Bollen försvinner från farligt område, domaren blåser straff, och de flesta på plan ser något undrande ut. Någon ingående förklaring till varför det blåstes straff var dock inte särskilt aktuellt.

I vilket fall som helst så smällde Räppe säkert in straffen och fick en tidig ledning. Det skulle väl i ärlighetens namn inte påverka så mycket. Vi har vänt värre lägen än 0-1.

Det tog 7-8 minuter efter målet innan vi fick ordning på spelet. Om Räppe inledde matchen klart bäst, så tog vi sedan över och hade en riktigt bra period på 20-25 minuter. Spelet flyter inte friktionsfritt, men vi kommer till många lägen. Masse skarvar en nick från bara någon meter, dock rakt på en välplacerad målvakt. Luke kommer igenom i ett halvt friläge, och vi träffar målramen två gånger, där Sebbe är närmast med en skarv på första stolpen.

Mitt i denna period ramlar tyvärr 0-2 in i baken, när vi kanske blir lite övermodiga att hålla i bollen istället för att bara skicka iväg den så långt vi orkar. Räppe bryter ett uppspel på vår planhalva, och trots att det är en väldigt fin individuell prestation som till slut resulterar i mål, så kändes det lite surt och onödigt att bjuda på det. Men men, effektivitet är också ett mått på klass, och det är målen som räknas.

Underläge 0-2 i paus var tungt efter de chanserna, men hoppet levde, och tanken var att om vi bara kunde riskminimera hemåt så skulle vi nog kunna komma ikapp.

Vi startade också andra halvlek ganska positivt. Det tog 8-10 minuter innan Räppe fick koll på oss, och sen rann faktiskt hela halvleken ut i sanden. Det var mycket träningsmatchstämning över sista halvtimmen. Det tände aldrig riktigt till, och det kombinerat med två lag som ville spela en tuff men rättvis fotboll fast inte fick någon nivå att rätta sig efter i närkampsspelet, gjorde att det mest blev frustration.

Matchen slutar 0-2, och vi tar med oss att vi fick lära oss vad som krävs i presspelet mot kvalitetsmotstånd. Vi tar också med oss att trots färre misstag att utnyttja från motståndarna så skapar vi minst fyra riktigt klara målchanser under första halvlek.

Nu dröjer det inte längre än till Skärtorsdagen innan vi matchar igen. 20.00 på Norremark mot Växjö BK. Publikrekord? Njae, tror inte det, men ni är hjärtligt välkomna iallafall!