IF rejban – Lagan 3-0 (2-0)

Så var det dags för en sån där trevlig höstmatch en fredagkväll under elljuset på Norremark!

De har något visst de där matcherna ändå. Man vet liksom att serien går in i ett avgörande skede, och det är alltid viktiga matcher. Så även ikväll, även om det i år känns som säsongen precis kommit igång av förklarliga skäl.

Och viktig var matchen. Lagan parkerade på samma poäng som vi innan matchen. De började säsongen förvånansvärt svagt, men börjat rulla igång och samlat bra med poäng på sistone.
Vi känner ju Lagan som ett bra lag, som åsamkade oss två svidande (och kanske inte heeelt rättvisa) förluster för några år sedan när de sedan kvalade upp till div. 3.

Vi å andra sidan har ju även i år varit världens överlägset bästa fotbollslag i samtliga matcher, men haft ”lite otur”…typ.

Ett starkt lag ställdes på plan. Så här såg det ut:

Skarpögda ser att David Johansson stod för en tillfällig och trevlig comeback. Han var i stan över helgen, och det fanns en plats ledig på bänken. Dadda högg den som en utsvulten räv bland ett gäng kycklingar!

Matchen startade vi bra. Effektivt bollflyttande över stora ytor med snabba fötter och såväl mittfältet som Kjelle mycket med i spelet.
Vi pressar på från egentligen alla håll, och har även en boll inne när Christopher Holmér sliter sig ganska fri och får iväg ett avslut som målvakten parerar, men där Andreas Lindberg petar in returen.
Offsideregeln är ju förvisso stökig som en tonårings rum, men att Lindberg skulle varit offside när skottet gick bör enligt mina geometriska beräkningar varit tekniskt omöjligt…

Hemåt var det lugnt och tryggt. Det mest dramatiska som hände där under första halvlek var att Filip Swanson fick en boll rakt i plytet. Rätt opp bara!

Viss oro hos pappa Kurre på läktaren, men när han förstod att bollen eventuellt möblerat om fejjan på grabben blev han lugnare. Det är ju redan från början ”ett hopplöst fall”, som han sa…kanske. Kan kryddat lite här.

Nog med trams. Vi gjorde ju mål också. Två finfina sådana!

1-0 kommer efter 34 minuter. Adam Bengtsson slår en riktigt risig hörna. Någon vitklädd hade vänligheten att snappa upp bollen och rullade ut den till Bucce igen.
Tagning två var mer framgångsrik. Han tog sikte på det vackraste huvudet han hittade i straffområdet. Det tillhörde Henrik Gustafson, och befann sig i den bortre ytan. Panna mot boll, boll i mål, 1-0 till IF rejban. H Gus målskytt.

2-0 dröjde inte länge.
Drygt 38 minuter var spelade när Holma roffade åt sig bollen och satte iväg i ett läge som närmast kan beskrivas som två mot noll tillsammans med Kjelle.
De hade ju förstås målvakten kvar, men en sidledspass senare var även han bortspelad.
Men ni vet vad Glenn Strömberg brukar säga: ”där är mycket kvar att göra…”. Det var det alltså inte här. Kjelle fick bollen på foten och hade ett öppet mål framför sig. Glädjande nog träffade han just det målet och 2-0 var ett faktum.

Den ställningen tog vi gladeligen med oss in till pausvilan, och konstaterade att vi precis stått för en väldigt väl genomförd halvlek.

Andra halvlek såg till stor del ut som kunde förvänta sig. Vi anföll givetvis inte som galningar, utan med lite förstånd. Lagan var ju däremot tvungna att flytta fram. De spelade upp sig, men vi stod hyfsat enkelt emot de första 10-15 minuterna.

Sen började de blåklädda komma lite obehagligt nära, men där och då efter 70 minuter fick Lukas Rydén och Holma den briljanta idén att vi kanske skulle rulla in 3-0 och döda matchen.

Dessa två till lika delar kloka som vackra herrar verkställde planen omgående. En ”magisk crossboll” (hans egna ord…) från Luke, lite brunkande, en djupledslöpning och en bredsida vid första stolpen senare hade inte bara Holma gjort sitt första mål i den rejbianska tröjan, han hade också stängt matchen.

Tungt för Lagan, men de gav aldrig upp. Vi ska dock inte släppa tre mål sista 20 minuterna om vi bara skruvat på huvudena lite ordentligt. Det hade vi, och vi släppte inte tre mål. Vi släppte faktiskt inte in ett enda.

Slutresultatet således 3-0 till de läckra grabbarna i vita kläder.

Det var roligt tyckte vi. Hoppas ni håller med. Annars rekommenderar jag någon annan hemsida. Här i sekten gläds vi oerhört åt alla rejbianska framgångar.

Så var det med den saken. Hej med er nu, så hörs och ses vi nästa gång!

OBS! Ni som saknar ett referat från Ingelstadsmatchen kan fortsätta leta. Pallar inte skriva om förlustmatcher alltid. Det är tråkigt. Jag är här för att ha kul.