Seriepremiären 2013 skedde den 20/4 på Norremarks konstgräsplan. Med tanke på den evighetslånga vintern som varit så var det ett positivt överraskat gäng rejbianer som fick lira mot Konga i strålande sol och 15-gradig värme.

Även publiken verkade tycka att det var en osedvanligt trevlig dag för fotboll, för när vi räknade ihop hur många som betalt det frivilliga inträdet noterade vi nytt rekord i form av 86 lösta entréer. Tack för det!

Ludde – Lukas

Niklas

Dadda – Masse – John

Avbütare: Henke, Kåve, Claeson, Hultan och Winberg.

Inledningen av matchen andades premiär lång väg. Bollinnehavet var stort för de vitklädda, men chanserna var inte så många. Detta berodde på flera faktorer. Tveksamma sistapassningar, misstajmade löpningar, slarviga mottagningar och ett Konga som stod upp väldigt bra fysiskt och gav oss väldigt lite utrymme offensivt.

I takt med att nerverna släppte och Konga i sin tur släppte någon eller några meter i närkamperna kom ytorna och chanserna. Sista 10 minuterna av första halvlek skapar vi 3-4 riktigt heta chanser, av vilka vi absolut borde utnyttjat någon.

Bucce drog iväg ett väldigt långskott där vi var först på returen men misslyckades med att peta in bollen.

Efter en hörna uppstod kalabalik och vi hade flera försök att smälla dit ledningsmålet, men det ville sig inte då heller.

John skapade sig några lägen varav ett blev ett rent friläge. Han tog sig också förbi målvakten, men kom för långt ner mot kortlinjen, så inte heller då blev det mål.

Mitt i allt detta rullar Konga upp ett riktigt snyggt anfall som ger ett friläge för dem. Gustaf var vaken, kom ut långt och parerade snyggt.

0-0 i paus således.

Vi ställde om spelet lite i paus för att gå lite mer direkt i djupled. För att ytterliggare spä på hotet i djupled slängdes Hultan in för att plöja kanten istället för den levande väggen Masse som väggat tillbaks runt 34 uppspel under första halvlek.

Det höll på att resultera direkt, för efter bara ett par minuter skapar vi ett läge som Kongas målvakt räddar (tror jag…) och Hultan nickar returen i ribban.

1-0 kom istället efter 55 minuter. En frispark från Bucce boxas undan av nyss nämnda målvakt, men eftersom Lukas är där och tar kampen kommer inte bollen längre bort än att Dadda kan snappa upp den och med vristen klippa in en volley i en vacker båge in i mål.

Bara ett par minuter senare får vi lite extra hjälp när en Kongaspelare drar på sig ett rött kort.

Vi utnyttjar det till fullo och gör 2-0 efter 60 minuter. Ett inspel från höger skarvas vidare mot mål, och trots att bollen kommer väldigt snabbt mot honom så hinner Dadda få upp foten och bredsida upp bollen i nättaket. Även denna gång på volley.

Nu började ytorna komma och vi var noggranna med att snabbt sätta bollen i spel på våra flyfotade anfallare. Många lägen skapades, men den sista lilla touchen ville sig inte alltid. Inspelen kom lite för långt fram eller för långt bak, löpningar kom lite för tidigt eller lite för sent. Linjemannens flagga for upp och ner för offside hela tiden. Ni fattar läget va? Det fattades liksom liiite lite för att bollen skulle hela vägen in i mål mest hela tiden.

Ändå tills Kåve kom in som högerback och var målsugen som en amerikan på McDonalds.

Ett par tre anfall i rad var han med längst upp, och när han till slut fick bollen så firade han det med att dra iväg en fantastiskt trevlig genomskärare på 30 meter som landade på Johns högra fot några meter från mål. Pang sa det, och så var det 3-0 och matchen var definitivt avgjorde efter 75 minuter.

Sista kvarten spelades mest av, och det märktes att de flesta tyckte det var ganska skönt att ha segern klar.

Lukas hann smälla in ett förbannat snyggt volleymål även han, men det blev avvinkat för offside. Synnerligen opartiskt hävdar han dock bestämt att det minsann inte alls var offside…

3 poäng och hållen nolla. Då är vi alltid glada. Hej och hå!

Nu blir det gotte!

3 påsar fotbollsgodis: David Johansson. Sätter första och andra målet snyggt. Räcker så.

2 påsar fotbollsgodis: Ludvig Kronberg. Den gamla Kronkan styrde och ställde på mitten med fina passningar och starkt fysik.

1 påse fotbollsgodis: Lukas Rydén. Vårdar bollen och styr tempot föredömligt när vi trycker lite extra på gasen i andra halvlek.