Då undertecknad varit på resande fot i Berlin och Warszawa har referatskrivandet omöjliggjorts. Glädjande nog var jag på plats för att se IF rejban ta tre poäng mot Blomstermåla IK. Med tanke på de unga och historielösa pojkarna i rejban vill jag inledningsvis påminna om att det är ett anrikt lag vi möter och att de fostrat de gamla landslagsspelarna och bröderna Roger och Benno Magnusson. Storebror Roger hade också en mycket framgångsrik proffskarriär i främst Olympique Marseilles. Dessutom, vilket ger det hela en än mer nostalgisk känsla, har undertecknad spelat mot Benno Magnusson i en match i Smålandscupen då han avslutade sin karriär i BK Jenny.

Så till kvällens match. IF rejban var mer eller mindre tvungna att ta tre poäng för att inte tappa i toppstriden. Visserligen förlorade vi vårmötet borta mot Blomstermåla med 2-0, men under hösten har deras spel hackat betydligt och de ligger nu sist i tabellen. Icke desto mindre krävs som alltid hårt jobb då vi vet att i denna relativt jämna serie kan alla slå alla.

Om den fege Erik Hamrén varit vår tränare och lagledare så hade vi gått för vinst med en 4-6-0 uppställning. Dessbättre har rejban en mer kompetent trojka (ska Bengan räknas?) på bänken som inte tänkte spela fegt och defensivt.

För att inte göra er väntan alltför lång så är det lika bra att slå fast att den fåtaliga publiken bjöds på en kvalitetsmässigt rätt dålig match. Visst kämpade bägge lagen, men spelet var slarvigt och hafsigt och de längre anfallen och kombinationerna var få för att inte säga inga de första 20 minuterna. Visst, rejban var det bättre laget och Blomstermåla fick jaga, men några heta chanser värda att notera såg i vart fall inte undertecknad.

Vi flyttar därför fram till minut 23. Ett i sig rätt ofarligt inlägg ger problem för Blomstermålas målvakt då han fumlar till det och tappar bollen. Masse hugger som iller i en stenmur och backen ser ingen annan utväg än att omfamna och hålla fast den framrusande Masse. Domaren pekar på straffpunkten och Ramin gör processen kort, 1-0 till rejban.

Ramin fick utgå strax efter ledningsmålet och in kom den fruktade Rosander. Vadslagning om när han skulle få ett gult kort startade omgående. Rosander drog oss dock vid näsan och agerade som utmärkt targetplayer och hittade med precisa skarvningar fram till Masse vid två tillfällen. Tredje gången gillt (minut 43) som Rosander hittar fram till Masse sitter avslutet kliniskt i den bortre burgaveln, 2-0 till rejban precis före paus.

Det känns kanske förmätet att säga att matchen kändes avgjord redan i paus, men Blomstermåla hade inte skapat mycket och inget tydde på att de skulle komma ut som ett helt nytt lag i andra halvlek. Den andra halvleken blev också i mångt och mycket en transportsträcka. Inget av lagen spelade någon direkt njutbar fotboll och de heta målchanserna vår få. Rejban fick ett alldeles för långt lag och fick inget större tryck mot Blomstermålas väl samlade försvar. Möjligen motsäger jag mig själv när rejban ändå lyckades peta in ytterligare två mål, men målen var lite mer slumpmässiga än frukten av ett vasst anfallsspel.

Nåväl, i minut 53 får Nick iväg ett mellanting mellan strumprullare och klumpfot, men det udda skottet skapar problem för målvakten och Simon håller sig framme och rakar in returen, 3-0 till rejban. I minut 86 fastställer Booban slutresultatet 4-0 när han påpassligt fiskar upp en slarvig bakåtpassning och petar in bollen i mål.

I matchens slutminut får rejban en hörna, men då har vaktmästaren tröttnat och belysningen släcks till allas stora förvåning. Domaren gör det enda rätta och blåser av matchen som ändå var inne på övertid. Vem ska vi skylla och skälla på?

Segern var rättvis och tre friska poäng bärgades i kampen mot division 3. Det ska vi alla vara nöjda med. Klyschan en dag på jobbet är användbar om man då inte refererar till den hårt arbetande VD Strandberg, som är på jobbet 06.00 och hemma 18.00. Så bra var inte rejban idag.

Avslutningsvis så kanske jag måste lyfta fram en enskild spelare, även om alla gjorde en OK insats utan att glänsa. Det blir denna kväll Gusen som vi riktar strålkastarljuset mot. Placeringssäker, bra med boll och en säker passningsfot och han gör sällan eller aldrig några misstag. Fortsätt så!

Nu ser vi alla fram mot den stundande matchen mot Hovshaga den 11 september. Även om inte tornen kommer att rasa kommer vi att åka från Hagavallen med tre poäng, eller hur?