Fredagen den 29e maj begav sig en sällsynt trevlig karavan av bilar ifrån Statoil Norremark – en av IF rejbans officiella samlingsplatser i Växjö – i riktning mot Blomstermåla för ännu en drabbning i årets seriespel. Efter att ha tagit oss förbi ett nedrans vägarbete i Högsby anlände det glada gänget kort därefter till kvällens destination. Glädjande nog visade det sig att idrottsplatsen i Blomstermåla ståtade med en sällsynt fin gräsplan. Det får därför bli en klassisk ”hatten av” för ansvarig vaktmästare.

Under matchens första halvlek är det rejban som håller i taktpinnen. Samtidigt präglas matchen av mycket kamp från minut ett, och inget av lagen skapar några hundraprocentiga målchanser under matchens första 45 minuter. Medans rajjan är som farligast med sitt spel kring hemmalagets straffområde, har Blomstermåla sina främsta stunder när de tillåts ställa om snabbt, gärna med hjälp av en lång boll. Vi går ändå in i halvtidsvilan med en god känsla, och är fast beslutna om att bärga hem tre poäng.

Snöpligt nog hinner det inte gå många minuter av den andra halvleken innan hemmalaget tar ledningen – detta efter att deras anfallare kommit först på just en förlupen långboll. Vi låter oss dock inte slås ned av detta utan påbörjar en jakt på, i första hand, en kvittering. Vi skapar åtminstone 3-4 chanser där det bara ska vara mål men där vi antingen inte får till den sista touchen, eller där bollen stoppas av en duktig målvakt. Blomstermåla kan sedan gå upp och göra ett ytterst omdiskuterat 2-0 mål. Ett inlägg letar sig bort till en hemmaspelare som nickar mot mål. Fäldt stoppar bollen kring mållinjen, och linjedomaren vinkar för mål. Problemet var bara att varken huvuddomare, spelare (som står 1m från mållinjen) kan avgöra om bollen var inne eller ej. Det blir därför en (för) kraftig diskussion kring hur linjedomaren kunde se detta. Särskilt med tanke på att han, efter att inte ha hunnit med upp i anfallet, stod i linje med straffområdet och absolut inte var i linje med målet.

Efter att ha gjort matchens första mål spelar Blomstermåla på resultatet och man gör det i långa stunder förnämligt, till gästernas stora förtret. Resultatet 2-0 känns inte rättvist på något sätt, men det är bara att bryta ihop och komma igen. Ny match väntar på tisdag. Denna gång mot Hovshaga AIF på Norremark.