Redan på förhand var framtida cupäventyr kört för båda lagen, då Grimslöv besegrat både oss och Araby, och eftersom Västra Torsås dragit sig ur, blev det bara en trelagsgrupp. Endast gruppsegraren har chans på avancemang. Resten räknar ni ut själva.

Det här fick bli en nyttig träningsmatch istället. Det är ju dock något magiskt över vädret när vi spelar våra matcher i Smålandscupen. Förra året mötte vi Konga på historiens kallaste majdag, och påskens annandag bjöd den här kvällen på ett fantastiskt regnigt och blåsigt och kallt och jävligt väder. Matchstart 19.30 gjorde inte heller precis temperaturen högre…

Match skulle det iallafall bli, och så här såg uppställningen ut:

Gustaf

Kåve – Linne – Henke – Bucce

Winberg – Ludde – Manne – Guzt

Sallhag – Dadda

Avbütare: Holger, Rejbsson, Pockar och Tomas

Rejbianerna trampade ganska omgående på gasen och innan 5 minuter gått hade vi haft 3-4 inspel både från höger och vänster som vi sånär kommit först på. På det femte lyckas så Sallhag hitta Dadda med ett inspel från höger. Dadda tog emot och rullade behärskat in 1-0.

Vi fortsatte pressa på under de första 20 minuterna, innan vi gick ner oss lite i tempo. Det dröjde sedan fram till matchminut 33 innan vi bjöd på ett mönsteranfall. Linne jobbade till sig bollen på mittplan i kamp med två motståndare, och sedan gick bollen via (tror jag) Bucce, Guzt och Sallhag innan den hamnade hos en i djupled springandes Dadda. I kamp med en utrusande målvakt hann han först och lättade mycket elegant bollen förbi honom och in i mål. 2-0.

3-0 var också en pärla och kom efter 37 minuter. Bucce slog en utåtskruvad, hård och låg hörna från vänster. Bollen studsade två gånger i det blöta konstgräset innan den nådde Winberg vid straffpunkten. Han laddade vänstersläggan och drog till med full kraft på halvvolley. Bom, pang, tjoff, och så borrade bollen in sig i målvaktens högra kryss. Lennart fick ta tillbaks allt han sagt om Winbergs vänster, Winberg själv funderade på om han egentligen var vänsterfotad, och Hawk-Eye konstaterade att: ”Den där har man inte sett sedan Omen borta förra året…”.

Snyggt och trevligt. 3-0 i paus.

Nyss nämnde Winberg och Kåve gjorde plats för Holger och Tomas i paus. Även i inledningen av andra behövdes lite byten, då det började bita för både Sallhags och Daddas baksidor. Rejbsson och Pockar kom således också in i spel.

Det tog sedan ett tag innan någon form av vårdat spel satte sig igen. Det började mer och mer kännas som en match man helst ville spela av och komma in och värma sig.

Araby stack upp i en fin omställning och friställde en kille vid bortre stolpen. som trodde han bara hade ett enkelt avslut kvar. Avslut är dock sällan enkla när Gustaf står i mål, och även om han var stelfrusen rörde han sig blixtsnabbt över från sida till sida och avvärjde.

Tomas hade ju iallafall utlovat ett snitt på ett mål i halvtimmen, och medan vi alla funderade på hur han skulle göra 1,5 mål i andra halvlek, löste han det enkelt genom att göra två.

Det första kom efter 76 minuter, då han och Ludde sågade sig igenom på väldigt liten yta på mittfältet. Till slut kunde Ludde chippa fram en boll i djupet och friställa Tomas. Då brukar det bli mål. Så även denna gång. Mycket vackert.

Ett inte riktigt lika vackert (men ändå trevligt) anfall rullades upp efter 88 min. Bollen tror jag gick från Guzt ner på högerkanten till Pockar. Han bufflade sig förbi sig försvarare och tog sig in mot straffområdet. När han väl kom så långt in i plan så att det var läge att skjuta stack bollen iväg någon meter för långt.

Givetvis hade den gamle Tomas då nosat sig till att här kunde det nog bli en målchans. Sagt och gjort så landade bollen hos honom och ett tillslag senare låg den i maskorna bakom målvakten, ditplacerad via en enkel vänsterbredsida.

Matchen slutade 5-0, och även om årets cupspel nu är slut, så var det skönt med en storseger i vad som ser ut att bli genrepet inför seriepremiären mot Vederslöv/Dänningelanda nästa fredag.

Nu ska det bli gotteutdelning!

3 påsar fotbollsgodis: Linus Kronberg. Mr 100%. 90 minuters felfri mittbacksfotboll. Bra skit!

2 påsar fotbollsgodis: Johan Gustafsson. Ytter i första och bidrog mycket till att matchen avgjordes redan där. Han var överallt. Ytterback i andra och då höll han tätt bakåt.

1 påse fotbollsgodis. David Johansson. Gör man de två första målen får man ändå säga att det var han som avgjorde matchen.