Nyhetsbrev – September 2023

Hej på er alla vänner, sponsorer, supportrar och övriga trevliga människor!

Här kommer en liten lägesrapport inför säsongsavslutningen i div. 4 Sydvästra.

Serieledande Markaryd ser ut att ta hem serien. Alvesta utmanar…lite, men en seger på de två sista matcherna räcker för Markaryd under alla omständigheter. Det bör de klara.

Rättvis serieseger för ett rakt igenom trevligt Markaryd. Väl unt!

Notera dock att deras klart största förlust för året kom när de gästade era vänner i IF rejban i våras.

Vi tryckte gasen i botten och ledde med 6-0 i halvtid. Till slut skrevs siffrorna till hisnande 8-2. Det var häftigt, men det innebar också sista matchen (för den här gången…) i den vita tröjan för den sylvassa anfallaren och fina killen Christopher Holmér, som stod inför en Stockholmsflytt. Tack för allt Holma!

Undantaget Markaryd har det varit väldigt jämnt i slaget om andraplatsen, tillika kvalplatsen till div. 3 mellan oss, Alvesta, Ljungby, Gransholm och Sandsbro.

Vi var länge med i fighten, men två sura förluster mot i tur och ordning Ljungby och Sandsbro gör att vi nu främst slåss för en fjärdeplats inför de två sista matcherna.

Nu på fredag spelas sista hemmamatchen mot Grimslöv kl. 19. Liten revansch finns att utkräva, då vi spelade oavgjort i våras, men helt enkelt blev rånade på segern av domarteamet.

Kom gärna och stötta. Ska nog försöka få till lite korvgrillning!

Då ämnar vi också slå vårt målrekord i div. 4 på 51 gjorda mål. Vi har gjort 51 just nu, så nästa mål innebär rekord!

Så även om inte serien är färdigspelad tycker jag vi kan summera en klart godkänd säsong. Vi är med och nosar på de allra finaste platserna i serien länge, och om vi hade marginalerna lite på vår sida i fjol, har de väl varit mer emot oss i år. Då blir man 4-5’a istället för 2’a som förra året. Så jämn och kul är serien!

I övrigt är det överlägset mest glädjande med året de nya vänner vi fått. Victor Ripström och Rasmus Svensson (som presenterades i förra nyhetsbrevet) fick sällskap av Mario Delic och Isak Hammarström som nyförvärv.

Och SOM vi har njutit av dem!

De har bidragit stort på fotbollsplanen, men framförallt har vi fått 4 nya vänner för livet, som passat som hand i handske i den lilla sekten vi kallar IF rejban. Underbart!

Viktiga datum framöver:

Fredag 29/9 kl. 19. IF rejban – Grimslöv

Onsdag 4/10 – IF rejban fyller 14 år!

Lördag 7/10 kl. 13. Alvesta United – IF rejban

Lördag 25/11 – Fotbollsgala!

Väl mött på Norremark, eller på något annat trevligt ställe på jorden!

Till sist: ett stort, varmt och ödmjukt tack framförallt från mig personligen, men också med hälsning från hela föreningen, för all stöttning och allt stöd på alla möjliga sätt under året. Nu tar vi den här säsongen i mål på ett elegant sätt – tillsammans!

/Salo

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.