Div. 4 Sydvästra tog oss till Moheda på fredagkvällen. Det var kallt. En vintrig vind gjorde det hela till ett kylslaget kalas, trots solsken initialt.

Det här gänget korsade kommungränsen till Alvesta kommun och hängde med på match:

Förberedelserna innan match var…intressanta.

Tidigt kunde alla konstatera att planen knappt var värd att kalla fotbollsplan. Gräsmattan var ”undermålig”, för att vara diplomatisk. Må så vara. Gräs är inte det lättaste alla gånger. Men jo, den var katastrof.

Men att linjerna är några centimeter breda, ser ut att vara gjorda med en billig sprayflaska halvvägs in i en jävligt bra förfest, och så sneda att man med blotta ögat från 50 meter kunde se att ena målet var tvunget att stå snett för att ha båda stolparna på mållinjen?

Det är och balanserar på gränsen till oseriöst om man frågar mig.

Vidare fick först min kära assisterande och sen jag stå och lyssna i 7-8 minuter var att det minsann bara var en som skulle stå upp på bänken. ÄVEN om det var inne i båset. Han var ALLERGISK mot det.

Sen gick han och förklarade för vår fina målvakt Andreas Holmqvist att han absolut inte fick ha svart matchtröja, då Moheda har svarta shorts (!). De spelar alltså i gul/svart/gul…

Där och då visste man EXAKT hur den här matchen skulle ledas. Vi har sett det förr. Det har ett tydligt samband med hur mycket tid de lägger på skit innan matchen och hur mycket de vill synas under matchen. Fredagkvällens insats utgjorde inget undantag.

Notering till SAMTLIGA domare: Jag, och aaaaaaalla andra ledare vet exakt hur många som får stå upp på bänken. Ni lägger tid på det inför VARJE match (22 matcher om året i över 10 år för min del, you do the math…), och försöker på så vis fastslå att det är ni som bestämmer. Gott så. Vi vet det. Hade varit kul om ni kom in till match med en liten annan attityd till det hela någon gång, och kanske t.o.m. sprida en känsla av att ”fan, det här ska bli kul!”

Matchen då?

Äh, gick inte spela fotboll, så det blev sparka och spring och hoppas på flyt med studsen i 90 minuter.
Moheda var mycket hetare än ett passivt IF rejban i första. Men vi gjorde två mål var.
Vårt första genom individuell briljans från Rasmus Svensson, när han dunkade in en vänstervolley i bortre burgaveln från straffområdesgränsen. Vårt andra från samma man med lite flyt efter en fin genomskärare från Victor Ripström. Varken mittback eller målvakt lyckades lösa den hoppande bollen, och till slut kunde Rasmus peta den förbi målvakten och rulla in den i ett tomt mål.

I andra halvlek ordnade vi till vår aggressivitet och försökte ”gå för det”. Så gjorde även hemmalaget. Vad jag minns var inte något av lagen riktigt nära egentligen, och det blev ingen riktig fotboll av det som sagt.

Så varsin poäng vid matchens slut får vi väl köpa. En poäng borta mot Moheda ska man inte skämmas för. De har sina spetsegenskaper.
Vi går raskt vidare från det här och fokuserar på något roligare.

Nämligen IF rejban – Ingelstad, torsdag 11/5 kl. 19. Norremarks IP. Välkomna!