Den tiden på året det är trevligast att spela boll, och man får göra det ofta och mycket.

Onsdagkvällen spenderades på Ringvallen i Lagan, och för andra gången i år skulle vi möta de blåklädda från Ljungbys förort. Trots att det bara var omgång 8. Det beror på kreativt pusslande av Hans Sallhag, samt att Slätthög…ja, är Slätthög.

Vi besegrade Lagan i hemmamatchen, men historiskt har det varit ömsom vin och ömsom vatten på just Ringvallen. Det här skulle bli tufft.

Det här gänget gick iallafall ut på plan med fina ambitioner:

Och till en början gick det ganska lätt. För lätt?

Innan 6 minuter var spelade hade vi hittat ett mycket fint anfall. Alla trodde att Johan Roos skulle lossa släggan, men läckert satte han istället Mario Delic i spel med ett instick. Vinkeln är inte stor för Marre, men han är ju rätt bra, så från ett fritt läge till höger om målvakten hittar han en lucka och trär in bollen i bortre burgaveln.

Så långt alla glada och nöjda. Vi fortsatte väl att anfalla med hyfsad framgång efter det. Men för sällan. Vi var mer än lovligt passiva och ängsliga på egen planhalva, och är man det, ja då får man heller inga bollar att jobba med på offensiv planhalva. Enkelt.

Lagan tillåts ta över och kvitterar rättvist efter 33 minuter. En förlupen andraboll når en Laganspelare i höger innerposition. Ingen ”går på”. Pang, tjoff, och så small det i bortre krysset från distans.

Vi håller iallafall ställningarna till vilan, och konstaterar besviket att vi nog inte levt upp till vår egen kravbild. Bot och bättring utlovades, och successivt genom den andra halvleken ökar vi intensiteten för att till slut hamna på en fin nivå. Oskar Berglund och Adam Bengtsson visar tidigt i halvleken med några vunna närkamper att det är slut på semestern för Lagan, och nu ska de fanimej få jobba för ytorna.

Ett par chanser skapas åt båda håll. Lagan är förvånansvärt bra på fasta situationer och har en del farliga hörnor. Vi når mest ”nästanlägen” där sista aktionen inte riktigt vill sig.

Fram tills matchminut 66. Då fick det vara sluttramsat tyckte Roos. Nu gör vi det enkelt. Långt inkast från BG. Marre har talat om var Roos ska stå. Mycket riktigt når också bollen Mr. Roos. Mottagning med ryggen mot mål, vändning, och NU fick vänstern tala. En sån där tung träff så det känns som hela marken skakar, och PANG, så smälldes bollen in utan att någon hann reagera.

Islossning någon? Ja tack!

Efter 72 minuter jobbar Rasmus Svensson till sig ett friläge från exakt halva plan på egen hand. Bollen hoppar och studsar och far, men han får iallafall ordning på den och får iväg ett avslut. Fotparad av målvakten som blev en mindre rensning. Den tog Samuel Gunnarsson hand om och satte fart mot mål. Väl framme vid straffområdet konstaterade han att ”Där borta står ju frilägessumparen Raz och väntar på bollen. Han får en ny chans!”. Sagt och gjort. Bollen i sidled till Raz, och nu bredsidade han upp den i krysset. 3-1. Tjoho!

Bara fåtalet minuter senare är Oliver Fornander på väg igenom, men blir upphakad av två hemmaspelare. Frisparken är given och läget är bra. Kapten Bucce ansåg att han förtjänat förnyat förtroende som frisparksskytt. Oförklarligt, för han hade skjutit som skit innan. Men men, skam den som ger sig. Från perfekt vänsterläge från 20 meter böjer han mycket vackert in bollen i första krysset. Klass!

Dryga kvarten kvar, och tre mål upp. Linus Kronberg, Anton Jarl och Victor Ripström in i rask takt för att släcka den här matchen. Det löste de med bravur, och så mycket mer spännande hände inte.

Med 5 minuter kvar blir det dock lite kalabalik som slutar med gult kort för Roos och ett rött ”från bänken” för Lagan. Roos i och med det avstängd nästa. Tur i oturen att det sammanfaller med att han ändå är bortrest. Så kan det gå!

Stark seger med 4-1. Tillfällig (?) serieledning, och ny fotbollsfest att se fram emot redan på fredag kväll. Sandsbro på Sandavi kl. 19. Det är taget! Ses då!