Inför imorgon.

Värt att veta för våra nya vänner, och alltid värt att repetera för er som varit med länge.

Premiär stundar. En högtidsstund och en av årets bästa dagar. Vanliga människor, som inte upplevt IF rejban, kan tycka att ”det bara är en match i div. 4”. De har fel. De vet ingenting.

Det är med en jävla stolthet vi för 14 året i rad ställer ett kompisgäng på plan.
Ingen annan förening gav oss det vi ville ha. Därför bildades IF rejban. Av vänner, för vänner, för att skapa nya vänner.
Här bryr vi oss om varandra. Vi älskar att vinna tillsammans, oavsett match.

Vi kommer från olika bakgrunder. Någon har elitidrottat i en idrott, någon har landskamper i en annan, någon har knappt spelat fotboll i vuxen ålder, någon är egentligen för gammal men trotsar alla naturlagar, någon pendlar en miljon mil för att kunna vara med, någon åker direkt från premiären för att säkra en SM-final.
Nu går vi tillsammans in i en ny säsong.

Vi springer, svettas och blöder för varandra.
Utan det är vi ingenting. INGENTING. Absolut inte ett jävla skit.
Vi älskar det här och varandra.

Det kommer kosta. Vi sliter och pusslar och trotsar smärta för att skapa oss själva möjligheten att göra det roligaste vi vet – att vinna tillsammans med våra vänner i IF rejban.

Vi spelar för varandra. Vi spelar för nära och kära som hjälper oss lägga det här pusslet. Vi spelar för de som är med i IF rejban, men som är för gamla, för skadade, bortflyttade eller helt enkelt för dåliga för att spela fotboll, men som väldigt gärna skulle ta er plats och dra på sig matchstället imorgon.
Vi spelar också för de som följt oss, delat vår glädje och spelat med oss genom åren, men lämnat oss och bara kan vara med i våra tankar.

Vi spelar för klubbmärket på bröstet. Vi spelar för den gyllene loggan strax där bredvid.
Den sitter där för att vi minns allt som varit, för att vi vet vart vi vill, och för att vi ska njuta så in i helvete av alla chanser vi får att spela match tillsammans.
Kan ni inte historian bakom loggan – fråga mig.

Vi har aldrig några resultatkrav. Vi vill vinna varje match, och är beredda att offra mer än alla andra för att göra det. Vi ger ALLT. ALLTID.
Därför är vi bäst i världen. Ingen annanstans blir 1+1 både 3, 4 och 5. Vi tar fram det bästa hos varandra. Därför vinner vi ofta.

Ska inte sticka under stol med att de senaste årens livshändelser gör att det betyder extra mycket med en premiär, och en premiär med er. Det är för det här man tragglat sig igenom ett par år av operationer, behandlingar och jävelskap.

Vi kanske torskar imorgon. Jaha…då är det så.
Vi ska gå från Granvallen och ha lämnat allt vi haft i oss på planen. Det brukar räcka jävligt långt. Gör det inte det så lämnar vi med huvudet högt och tar nya tag. DET är kravbilden vi har på varandra.

Vi åker dit med den bästa 18-mannatrupp IF rejban ställt på benen, där flera kvalitetsspelare faktiskt inte ens får plats bland de 18.
Ni som passerat nålsögat och får klä er i vitt imorgon – MAKE. IT. COUNT.

In med precis allt vi har av kraft, vilja och talang, så hoppas vi få sjunga tillsammans på andra sidan!

Nu åker vi 👊
/Salo

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.