IF rejban – Markaryds IF 8-2 (6-0)

Runda 3 i årets seriespel stod på menyn. Serieledande Markaryd, med två klara segrar i inledningen, stod för motståndet.

Efter två inledande matcher med bråk om att ens få plats i 18-mannatruppen, mötte vi idag andra utmaningar. Till slut bytte 14 rejbianer om till match. Vissa mer matchtränade än andra.
Så här såg en uppställning ut:

Starkt och vackert lag som synes, med en tydlig överenskommelse om hur det här skulle gå till och hur tre poäng skulle säkras.
Och sällan har ett lag genomfört en överenskommen plan på ett mer noggrant sätt.

Matchen inleds med att Markaryd håller i bollen i 3-4 minuter, men de får inte komma någonstans. Vi var lugna och trygga. Vi vet vad de går för offensivt och har stor respekt för det. Bollen får de gärna ha, bara vi får göra målen.
Och vi är väldigt nära att göra mål så fort vi får tag i bollen. Oskar Berglund hittar Oscar Croby på mittplan. Han vänder bort sin back och springer med bollen allt vad han orkar mot mål. Svårt att komma åt honom då, men han var nog trött när han kom fram, för avslutet var…tamt.

Vi fortsatte framgångsrikt att sätta våra anfallare och yttrar i spel, och bakifrån fyllde Mario Delic på från innermittfältet.
Resten av halvleken sammanfattas i punktform.

9 min. 1-0. Spel längs med vänsterkanten där till slut Samuel Gunnarsson frigör tid för ett inlägg. Kanske inte det bästa inlägget han slagit, men med lite tur når bollen Croby. Han sätter säkert ledningsmålet.

18 min. 2-0. Rasmus Svensson har haft en trevlig dag på högerkanten första kvarten. Nu tar han sig åter in i straffområdet, blir fälld, och får en straffspark som belöning. Filip Kjellsson är inte bara en skön kille, utan också en utsökt straffskytt. Målvakt åt ett håll, boll åt det andra. 2-0.
IMG_4340

25 min. 3-0. Hörna från vänster. Adam Bengtsson slår den som så många gånger förr. En Markarydspelare får en touch på bollen. Delic läser det och släpar lite i utkanten av straffområdet. Fin mottagning och yta skapad för vänsteravslut. ”Nämen, bortre krysset är ju ledigt!”, säger han i sitt eget lilla huvud, skruvar läckert in bollen i nyss nämnda kryss, och får fira sitt första mål i den vita oemotståndliga tröjan.

33 min. 4-0. Ny uppvisning av Svensson på högerkanten. Han får bollen i djupet av Croby och tar sig förbi både en och två spelare innan han tar sig in i straffområdet spelar snett inåt bakåt. Gunnarsson släpper den mellan benen, för där bakom har Croby tagit sig fram och får bollen perfekt på foten. Inget misstag sker. Croby rullar in sitt andra mål.

35 min. 5-0. Vänsterkantens tur. Delic och Bengtsson samspelar. Den sistnämnde slår ett fint inlägg som Kjellsson når högst på och knoppar in bollen via stolpen. Jag har sett honom göra nickmål förr. Fina sådana. Men jag har nog inte sett honom göra upphopp med den beslutsamheten och kraften tidigare. Stiligt. Mål nummer två för Kjelle.

38 min. 6-0. Kjellsson når Croby i djupled, och Croby har helt uppenbarligen vaknat på rätt sida idag, för han har en egen liten show utmed vänsterkanten och utmed kortlinjen till vänster om målet. När han är färdig ser han Delic komma stormandes och skrikandes. Snett inåt bakåt igen, och säkert avslut i mål.

Bara någon enstaka minut innan vilan skapar Markaryd en av sina få RIKTIGT heta chanser i första halvlek när de snyggt spelar sig till ett friläge till vänster. Eric Danielsson parerar mycket vackert och nollan förblir intakt tills vi får välförtjänt vila i en kvart. Ledning 6-0 i paus.

Enormt väl genomfört av samtliga, och fullt fokus. Givetvis handlar det om att inte släppa in Markaryd i matchen i onödan, för de är bra.

Den uppgiften sköter vi bra, och drygt 10 minuter in i andra halvlek skjuter vi väl allt eventuellt hopp i sank hos motståndarna. Vaga minnen av hur upprinnelsen till det hela var, men det som glädjer mig mycket är att vi tar in bollen i straffområdet, och att där är 3-4 rejbianer som gett sig fan på att bollen ska in i mål. Vi försöker skjuta några gånger innan Delic till slut får offra en fot för att få fram den till Croby, som skyfflar in den. Hattrick på den gamle handbollsmålvakten! Det var inte snyggt, men det målet är värt EXAKT lika mycket som när Bucce drog in en bomb från 35 meter på Myran 2016.

Markaryd får in en reducering på en tekniskt mycket fin frispark med 25 minuter kvar, och ytterligare en reducering till 7-2 med lite mer än 10 minuter kvar.

Vi har i det läget passat på att byta in både Adam Lindqvist Mannsåker och Jonas Cullsjö. Vi började absolut bli trötta efter att ha jobbat hårt och ambitiöst i försvarsspelet hela matchen, och de två inhopparna gjorde avtryck på varsitt sätt.

Cullsjö fick spela motläggsboll i 20 minuter och då är han världsklass. Har fortfarande inte förlorat ett motlägg i sin karriär.
Mannsåker briljerade med en fin bolltransport och en tunnelpassning till Gunnarsson, som kom löpandes i minut 89. Den löpningen tog honom hela vägen till ett friläge, och ett Franz Jäger-säkert avslut senare låg bollen i bortre burgaveln. 8-2. Det blev slutresultatet.

På slutet bytte vi in Jacob Jansson på topp. Helt meningslöst. Han förlorade en närkamp och fick ont. Det är det jag minns. Men lika glad var han för det.

Så firade vi in Valborgshelgen. Det tyckte vi var kul.