IF rejban-Alvesta United 4-1 (1-0)

Referatdebut för mig idag! Spännande!  Lär inte bli lika bra som Salos helt ofattbart bra referat, men jag ska absolut göra mitt bästa.

Sista matchen innan uppehåll mot Alvesta United hemma på Norremarks IP. 24 grader och uppehåll, en helt underbar tisdagskväll för lite division 4-fotboll. När klockan var 17:45 och samlingen skulle äga rum var undertecknad själv på plats, och vid 17:55 var vi fem stycken på plats. IF rejban! Bäst på att komma i tid! Sammy Gunnarsson valde då för övrigt att dyka upp tio minuter innan uppvärmningens start, givetvis full av hybris efter Veckans Lag-uttagningen från Filip Elg.

Förra året slog vi dagens motståndare med 2-1 borta och 6-2 hemma, och vi hade en bra plan hur vi skulle kunna göra det igen.

Laget för dagen såg ut såhär:

Coachdebut för Andreas “Smöret” Holmqvist.

Matchen började väl inte optimalt för vår del då vi hade svårt att få grepp om hur United ville spela. I ena läget tog vi lite för svåra beslut, för att i läget efter göra det lätt för oss själva. Trögstartad match, men ändå med kontroll på läget. United gör det också svårt för oss. Det ska sägas. Utnyttjar sin speed och kombinerar sig igenom oss ett antal gånger under matchen på riktigt bra sätt.

Vi hade pratat innan matchen om fasta situationer, att vi skulle utnyttja dem. I den 15:e minuten får vi lämpligt nog en frispark några meter in på offensiv planhalva. Linus Bladh lyfter in, Sammy Gunnarsson får huvudet på bollen i en liten trasslig situation och Filip Kjellsson drar in den på en läcker vänstervolley. 1-0 och lite andrum var precis vad vi behövde.

Efter det håller vi uppe spelet och har lägen för mer, men kommer inte riktigt tillräckligt nära, samtidigt som United har lite likadana lägen åt vårt håll. De kommer runt mycket bra på kanterna och lyfter in, men dagens mittbackspar för dagen Linus Bladh och Anton Jarl rensar bort det mesta. Eller ja. De rensar nog fan bort allt. Men vi har svårt att vinna andrabollar och efter ett skott utifrån som går en bit utanför så ryter Lövet ifrån på sin allra grövsta skånska. Jag tror inte ens en skåning själv hade förstått det som flög ur munnen på honom då.

I halvtid så uppmanar undertecknad och coachen för dagen till lugn och vi konstaterar att det behövs att vi pratar och hjälper varandra mer. “Vi är inte på en begravning där ute” sa Sammy Gunnarsson. Lika korrekt analys som den var sann. I andra halvlek kommer vi även ut till att Emanuel Wallentin dykt upp med en McDonalds-påse och satt och smaskade i sig denna. Alltid uppskattat.

Andra halvlek börjar ungefär likadant, men vi märker ganska fort att hemjobbet från våra motståndare inte var suveränt, och då blir det kontringsfotboll åt bägge håll under första 10-15 av andra. Men i den 60:e minuten får vi en fast situation. Hörna från höger. Adam Bengtsson lägger den på mål och målvakten får inte bort bollen. Där står Filip Kjellsson och säger “Halau Madrid, tackar tackar” på Karlshamnska och lägger in vår andra kasse enkelt i mål. 2-0 och allt kändes helt plötsligt kanon…

… tills typ 1 minut senare när en United-spelare knäar in med bollen i mål efter ett lågt inlägg som vi inte riktigt får bort. 2-1 och helt plötsligt var det lite tråkigt med fotboll igen. Kjelle signalerar för byte och undertecknad får komma in, samtidigt som vi även tar ut Sammy Gunnarsson att vila sig en kort stund efter många maxlöp första delen av andra halvlek. In med Christoffer Bengtsson på innermittfältet och Oliver Fornander går ut på kanten för att förstöra motståndarnas spel och springa skiten ur sig, som han gillar allra mest.

Mellan 61:e och 85:e minuten hände det inte något superrelevant. Lite gula kort och gnäll på domaren, typ. Samtidigt tror jag Linus Bladh nickar bort cirka 2300 inlägg och långbollar under den perioden, och är överallt när motståndarna hotar. I samma period bytte vi även in Alfred Ingemarsson på mittbacken istället för en Anton Jarl med kramp.Supermatch från Jarl, för övrigt. Även Sammy kommer in igen mot Johan Roos, och då får Rasmus Svensson gå upp på anfallet. Linus Kronberg kommer in på högerbacken istället för Oskar Berglund. Division 4:s snyggaste byte någonsin. Satan vad snygga de är, bägge två.

Tillbaka till matchen. Att sätta upp en Raz på anfallet visade sig vara ett genidrag från Smöret. En långboll nickas iväg från Affe “Alfred” Ingemarsson och Sammy hittar Raz vid mittplan. Han springer och springer, och springer, sedan borde han passat mig som var helt fri, men skjuter själv ett lågt skott precis utifrån straffområdet. Bollen smiter in vid stolpen och 3-1 är ett faktum. Vi byter då ut Raz (för att han inte passade mig) och tar in Victor Ripström för att gå ner på en 4-5-1. Efter det struntar United lite i matchen, och jag tar chansen att stå att fiska som ensam anfallare för att kunna ställa om. I 90:e minuten kommer en långboll över deras backlinje och jag sopar årets absolut renaste friläge när målvakten räddar ut till hörna. Kort hörna, lite kombinationsspel på kanten och Bucce slår ett inlägg som jag suger ner på bröstet och petar in. 4-1, och lite upprättelse för sopavslutet på friläget precis innan. Matchen blåses av strax därefter och tre poäng till rajjan!

Summerar detta med att det ändå var en bra kväll till sist. Jacke Jansson (ni vet han som alltid är svinskön) ger följande rapport från bänken: “Jag fes illa. Bengan skrattade. Ripan var rädd för getingar. Linne hämtade bollar. Ponne tog hörnplats och mös. Croby ältade. Affe var “Alfred”.” Ni hör ju! En drömkväll!

Nu tar vi sommarledigt efter 12 matcher på 1,5 månad och laddar upp inför sista 8 matcherna utspritt på 3 månader. Vi är för övrigt också serieledare igen. IF rejban – alltid bäst i världen.