Växjö BK – IF rejban 3-0 (2-0)

Jag fick rätt i min teori angående att långhelg innebär sent referat i IF rejban, men här har ni åtminstone ett taffligt försök att beskriva matchen mot Växjö BK.

Så kom den då till slut. Första historiska förlusten på div. 4 Elit-nivå för IF rejban. Och när den kom så kom den rejält…

Det var inte alls tanken, utan vi hade planer på att fortsätta vara obesegrade även efter detta derby. De som skulle se till att det blev så var följande:

A Fäldt

M Axelsson – J Gustafsson – O Fransson – T Paulsson

A Wijk – J Cullsjö

Super-Nick – R Afram – D Johansson

S Ravelli

Avbütare: E Danielsson, E Nergård, A Bengtsson, A Hultqvist och C Jansson

Knappt han vi sparka igång kalaset innan vi hade ett underläge som grinade oss i ansiktet. Inte så farligt att ligga under med 1-0 när det är över 80 minuter fotboll kvar att spela tänker ni kanske nu. Nej, det kanske det inte är heller, men problemet var att BK hade gjort både 1-0 och 2-0 innan vi hade lirat 10 minuter.

På det första målet ger några av oss tveksamma beslut på offensiv planhalva BK’s vänsterytter fri gata. Den utnyttjar han förtjänstfullt, och när han tagit hela långa löpningen med boll ner till vårt mål, så stänker han in ledningsmålet snyggt, hårt och otagbart i bortre burgaveln.

2-0 är desto mindre smickrande för oss. Ett inlägg kommer in från höger mot bortre stolpen, där det får nickas ner till en ensam BK-spelare som dunkar in bollen. Mer än lovligt passivt från vår sida tyvärr.

Spelet jämnar sedan ut sig under halvlekens lopp. Vi blir givetvis lite ställda av den mardrömsöppningen, och BK tycker ju att det är fantastiskt kul med fotboll. Sådär värst många heta lägen får de dock inte skapa, och det gör i ärlighetens namn inte vi heller. Det vill sig inte riktigt, men vi får i alla fall några hyfsade chanser framförallt efter ett par fasta situationer.

Första halvlek till Växjö BK, både i mål och på poäng.

Vi var fast beslutna att vända på detta i paus. Det var inte 2-2 som gällde, utan vi skulle gå för seger. Vi hinner också inleda den andra halvleken på ett bättre sätt innan vi får benen undansparkade ordentligt i vår jakt på seger.

En boll spelas ner i vårt straffområde, där en BK-spelare är tydligt offside och tar bollen. Linjemannen vinkar, och folk i båda lagen slutar spela. Huvuddomaren, som ingen ser för att han är bakom ryggen på alla, skriker då ”spela” och visar någon form av fördelstecken. När till slut folk förstår vad som händer, så spelar helt enkelt hemmaspelaren som har bollen i sidled till en lagkamrat, som slår in bollen i vårt tämligen övergivna mål.

Tror att förklaringen till detta agerande var att bollen skulle kommit från vår spelare, och då skulle det inte vara offside. Rent tekniskt vet jag inte om det var så eller vad han lutade sig mot regelmässigt och huruvida det till slut blev rätt- eller feldömt. Jag skiter lite i det också, utan konstaterar bara att med lite mer känsla hade kanske spelet blåsts av då alla slutade spela och linjemannen vinkade, och jag konstaterar också att det självklart var ett oerhört tufft mål att få i baken. Särskilt på det sättet som det blev till.

Men men, vi får väl hoppas att det jämnar ut sig under året och att vi kan få något ”konstigt” mål med oss i framtiden istället.

Olof fick ett gult i samband med det målet. Han förklarade ingående vad han ansåg om det domslutet. Lite senare fick han ett gult till, och blev vänligt men bestämt ombedd att lämna planen.

Rent generellt blev det lite sömnigt under andra halvlek. Luften gick ur oss efter 3-0 och det mest minnesvärda från andra halvlek är väl att det haglade kort till höger och vänster till båda lagen. Det var två lag på plan och två bänkar vid sidan om som fick klia sig i huvudet ett flertal gånger och undra vad som händer. Matchen var ju snäll, avgjord och avslagen…

Läser man rapporten på SmFF’s hemsida kan man tro att det var ett mindre världskrig som utspelade sig på Sportfältet. Så var det alltså inte.

Ska man summera hela den här matchen så vinner BK oerhört rättvist. De får en kanonstart och vi får jobba i uppförsbacke. Det gör vi inte sådär värst bra i första halvlek, och när vi tar oss i kragen och ska ut och köra ordentligt i andra känns det som att vi inte riktigt får chansen i och med ovan beskrivna mål till 3-0.

Vi försöker glömma detta så fort som möjligt. Ingen större fara på taket. Någon förlust misstänkte vi skulle komma förr eller senare, även om det alltid är lika tråkigt. Vi siktar in oss på Gransholm nu på fredag den 22/5 kl. 19.00 hemma på Norremark, och hoppas att vi kan bjuda på lite underhållning då!