Sandsbro AIK – IF rejban 2-5 (2-1)

Vi fick besöka klassisk mark på fredagkvällen. Sandavi bjöd in från sin allra blötaste sida. Det kom ju ett gäng regndroppar under fredagen, och enligt sedvanlig tradition rann inte vattnet undan från den vid Toftasjön vackert belägna planen.

Planen var dock spelbar, så vi körde, och under matchens gång sprack himlen upp och bjöd på en trevlig vårkväll.

Avb: A Bengtsson, M Axelsson, J Cullsjö, R Davoust, M Strandberg

Så var det tänkt att det skulle se ut, men vi tappade Olof Fransson ganska tidigt, och Adam Bengtsson kom in i spel på vänsterbacken. När alla rockader var färdiga blev det snarare en 4-4-2-uppställning, där Jacob Gustafson flyttade ner jämte brorsan Henrik i mittlåset, Emanuel Nergård tog plats på innermittfältet, och Sebastian Haraldsson hamnade jämte Daniel Lukoczky på topp.

I vilket fall som helst så inleds matchen på ett alldeles perfekt sätt…för Sandsbro.

Vi bjuder bort bollen efter 4 minuter, och Sandsbros Jim Gustafsson får öppen gata och rullar in ledningsmålet för hemmalaget.

Efter 18 minuter gör samme man 2-0. Sandsbro får till ett anfall utmed sin vänsterkant, och prickar in ett inlägg mellan våra mittbackar. Herr Gustafsson gör inget misstag, utan skallar in sitt andra mål.

Vi får till en reducering efter 26 minuter. Efter ett par halvfärdiga chanser och en nick i stolpen av sandsbrosonen Emanuel Nergård är det återigen han som når högst på bollen efter en hörna. Denna gång går bollen i ribban, men dessbättre står nu Sebastian Haraldsson på rätt ställe och klipper in returen.

Jakten var igång, och vi fick hyfsad ordning på spelet. Det kändes som vi hade Sandsbro lite på gaffeln, men pausresultatet skrevs till 2-1.

Samma jakt fortsatte i andra halvlek, och när vi började få ordentlig snurr på grejerna kom dessutom två röda kort på hemmalaget i samma situation. Ett för fördröjande av spelet, och ett för snack. Båda fick därmed gult kort nummer två, och matchen var över för deras del.

Det var droppen som fick bägaren att vinna över till vår fördel. Med fina inläggsfötter på båda kanterna och en Haraldsson i högform kunde det bara sluta på ett sätt. Efter 58 minuter slår Niklas Andersson en perfekt avvägd boll från högerkanten som Sebbe skarvar i mål till 2-2. Fyra minuter senare upprepade de två samma procedur, med skillnaden att Sebbe nu nickade in målet. Hattrick från Mörlunda-Expressen, vändningen ett faktum och 3-2 till IF rejban efter 62 minuter.

Daniel Lukoczky ville också skriva in sig i protokollet, och den här kvällen var det säkraste sättet att göra det på att spela fram Sebbe. Sagt och gjort så tog sig Lukoczky snyggt ner till kortlinjen, innan han serverade Sebbe, som rakade in sitt och vårt fjärde mål efter 67 minuter.

Nyss nämnde Lukoczky avslutade sedan också kvällens målskytte. Efter 73 minuter måttar Lukas Rydén ett helt perfekt inlägg från höger. Lukoczky når högst och skarvar vackert in bollen i det bortre hörnet.

Resten av matchen spelas väl i ärlighetens namn mest av. Sandsbro orkar givetvis inte komma tillbaks från det tuffa läget, och vi är väl rätt nöjda med att spela runt bollen i en trygg ledning.

Visslan ljuder, alla är glada, Sebbe hyllas, och sen tog vi härlig helg.

Den mest utmärkande insatsen stod givetvis fyramålsskytten Sebastian Haraldsson för. Vill också nämna ytterbackarna Adam Bengtsson till vänster och Niklas Andersson till höger, och deras fina fötter. Deras många och välriktade inlägg när vi fick numerärt överläge gjorde att vi omedelbart fick tryck mot Sandsbros mål, och hemmaspelarna fick aldrig tid att andas. Heja!