Sommaren slog till med full kraft och det blev plötsligt bastuvarmt jämfört med den vår vi haft.

Trevligt tänkte vi, då åker vi till Nybro och spelar boll.

Så här såg laget ut:

IMG_3515

Det visade sig dessvärre att vi inte alls var särskilt inställda på att spela boll under den första halvleken. Individuellt såväl som kollektivt så var vi…skitdåliga. Finns inte många bättre ord att beskriva insatsen.

Pukeberg kunde bara vänta på att vi gav dem bollen, då ställde de om och vi tittade på. Så fortlöpte halvleken.

Det dröjde dock 35 minuter innan hemmalaget tog ledningen när de rann igenom vårt försvar. Samma sak upprepades till 2-0 precis innan paus. Då hade de också hunnit med att slå en straff till Smedby ungefär.

Paus. Uppryckning krävdes. Förklarade att jag förväntade mig en vändning, då jag ansåg att vi hade mer att ge (det rådde det inga tvivel om…) samt att av vad jag kunde se så var vi bättre än Pukeberg, om vi bara gav fanken i att bjuda dem på godsaker.

Jag får emellertid erkänna att hemmalaget, när det blev tvingade till det och inte bara kunde njuta av våra misstag, spelade en mycket fin, vägvinnande och fartfylld fotboll under andra halvlek. Så skarpt fotbollsöga har jag…

Vi inledde iallafall den tilltänkta metamorfosen lovande och skapade en bra målchans i andra halvleks första anfall. Det andra anfallet var Pukebergs, och resulterade i en ny straff. Denna gång i mål.

Tungt att resa sig ifrån givetvis, och det gick inte. Vi spelar inte bra i andra halvlek heller, men vi gör inte heller oss själva till åtlöje.

Simon Strömberg får tråckla in sitt första mål i IF rejban efter 75 minuter. Stort grattis!

Det ger lite energi och vi vaskar fram några lägen utan utdelning innan matchen totalt stängs och slaktas via en kontring till 4-1 på övertid.

För att summera det hela så gör vi en plattmatch, och förlorar mot ett för dagen myyyyycket mycket bättre lag. Det var inget snack. Gratulationer framföres till Pukeberg, och vi tar nya tag!