IF rejban – Sandsbro 1-0

IF rejban – Sandsbro AIK 1-0

Det sägs att 10 000 timmars träning gör dig till expert på något. Jag har spenderat 10 000 timmar på Sandsbro AIKs hemmaplan Sandavi, det har inte gjort mig till expert. Men det har gett mig en speciellt fin relation till Sandsbro AIK. Därför är det alltid kul att möta SAIK. Och därför kändes det extra tråkigt att vara skadad. Tyvärr hade jag gott sällskap på vår skadelista. Sex spelare var utbytta sedan förra matchen. Men tack vare vår breda trupp kunde ett jättefint lag vandra in på Myran till tonerna av Kent. Kent asså, fantastiska.

Pang, avspark! Matchen var igång. Sandsbro började bra, mycket spring i benen hos de gulgröna. Gulgrönt förresten… Spontant kommer jag bara på FC Nantes med den färgkombinationen …undrar varför. Hursomhelst, två målchanser vill jag avrapportera från den första halvtimmen. En fin Sandsbroprestation från vänstermittfältsposition slutade med ett högerskott i ribban. Sedan var det Willys tur. Han kom till avslut, men Sandsbros målvakt hade fingersave i handskarna och skottet kunde styras ut till hörna.

Vårt ljus i skademörket var Masse. En skada har hållit honom borta i ett par månader. I samband med skadan fick han varning för filmning. Otroligt. Nu var han alltså tillbaka. Men vi backar bandet till innan skadan, nämligen till 2015, och till ett flygplan mellan Stockholm och Kiev. Där hördes skönsång från Sterner ”He scores when he wants, he scores when he waa-aa-ants, Masse Strandberg he scores when he wants”. Sterners sång var inte bara musikalisk perfektion, han skulle i denna matchens minut 35 få – för femtioelfte gången – bekräftat att han i sången dessutom hade rätt i sak. Wijk sköt och Masse gjorde exakt som Ronaldo vid 1-0 i VM finalen 2002. Räknade med retur, fullföljde löpningen och rakade in 1-0. Bra Masse!

Halvtid. Publiken fick se Bucce som precis var hemflugen från människobyn, ombytt fortare än det går att säga Wallebaheyback, värma upp med vristskott.

Dags för andra halvlek. Raz kom in mot en varnad Hultan som förmodligen skulle på 90-årskalas. Hultan gjorde en fin halvlek. Låg på rätt sida, och kom runt på kanten fint ett par gånger. Vi började andra halvlek ganska bra. Hade bra koll på händelserna. Masse sprang, sprang och sprang. Efter en timme bytte han med Sebbe som skulle göra en jättefin halvtimme. Båda kunde inkassera sjuor i Gazettan morgonen efter.

Matchen skulle bjuda på två farliga lägen till. Som jag minns det. Sandsbro hade ett läge från nära håll men sköt hårt och högt över. Fast Sandsbro spelade på bortaplan kan den bollen ha landat i Toftasjön. Den andra chansen jag minns var när Lewk slog ett finfint inlägg som Raz nickade snyggt. Men tyvärr i ribban. Vi kör inträdesmodell Pay what you want. Jag såg att det började Swishas efter detta moment fotbollsgodis. Det anfallet hade svart bälte, och alla borde känna att matchen förtjänade en entrépeng. Ni som glömde swisha inträde kan göra det nu på 123 33 82 306. Märk med ert namn.

Honken som stått i mål i några av seriematcherna hittills kom in som mittfältare med nummer sex på tröjan. De Guzman i Chievo Är mittfältare men har nummer ett på tröjan. Förväntar mig en Schnitzel till Honken och en skopa Gulasch till De Guzman i nästa Tutto Balutto. Bra inhopp från Honken!

Matchen slutade 1-0. Beröm till Sandsbro som har en tydlig spelidé och duktiga spelare. Shout-out till Fäldt som styr defensiven och ställer krav på oss. Jacke J och H Gus skötte mittbacksövningen galant. Jag vill ge cred till hela laget. Jag reagerade på att det applåderades när vi fick varningar. Tyckte det var lite töntigt i en trevlig match i division 4. Men skitsamma! Jag kommer aldrig glömma segersången i Sandsbro AIK, men denna gången fick vi sjunga ordinarie segersånger och avslutningsvis även ”Masse Strandberg he scores when he wants”. Vackert.

Drömmen är seriefinal på Sandavi i höst. Haj!

/Manne

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.