IF rejban – Lagan FC 4-1

På en måndag av alla dagar drog höstsäsongen igång. IF rejban flyttade hem och spelade återigen på Norremark. Kreativa som vi är valde vi att spela på B-planen, alltså den i mitten. Det hade vi aldrig gjort innan, men både på konstgräset på A-planen och C-planen har vi ju skördat offer tidigare. Det var ju bland annat på nyss nämnda C-plan som Bucce brände en straff i hemmapremiären förra året och fick en välförtjänt Diamantboll som ett brev på Posten. Detta minns vi alla givetvis med stor glädje. Inte straffmissen då, men att han fick Diamantbollen. Det var roligt.

Lagan var kvällens motståndare, och trots att de parkerar på sista plats i tabellen så var det en tuff match i Lagan i våras där rejbianerna kom undan med en 2-1 seger. Då gjorde klantarslet Linus Kronberg självmål, och den gamle Bucce, som ju faktiskt är en sjuhelvetes fotbollsspelare ändå, avgjorde med ett solonummer från vänsterkanten. Lagan fick emellertid däng av Vislanda med 9-0 ganska nyligen, så ingen visste väl egentligen vad som väntade.

De rejbianer som överlevt sommaren och inte supit bort fotbollsskorna var följande:

MV: Jon – HB: Kåve, MB: Jacke, MB: Linne, VB: Den gamle högerbacken Elle – HM: Winberg, MM: Manne, MM: Jappe, VM: Guzt – A: Dadda och Sillen.

Avbütare: Persson, Holger, Kisset, Salo och Bucce, som flög ett chartrat plan hem från Stockholm för att hinna spela sista 20.

Pang! 1-0. 48 sekunder hade spelats när Dadda och Sillen mycket snyggt sågade sig igenom Laganförsvaret. Dadda spelade till slut in bollen från vänster till Sallhag, som vände snabbt och rullade in ledningsmålet.

Så långt snittade vi alltså ett mål i minuten, och som det matematiska geni jag är räknade jag kvickt ut att vi rimligtvis borde vinna med 90-0. Snabbt som ögat gick jag in på Unibets hemsida och satte 16000 spänn på det resultatet. Med facit i hand var det kanske inte sådär fantastiskt genomtänkt…

I vilket fall som helst så var det en jämn inledning i övrigt där Lagan var farliga med fina inlägg från både höger och vänster. Som tur är för alla rejbianer så har vi en sinnessjukt trevlig västgöte i laget. Han heter Guzt, och han är bra. Med kvarten spelad petar Sallhag in en djupledsboll i straffområdet. Dadda försöker nå den, men har alldeles för kort lårmuskel och borde stretcha mer. Vad inte många visste var att bakom Dadda kom Guzt älgandes och i en 50/50 duell med Lagans målvakt lyckas han kasta sig och glidtackla in 2-0 till IF rejban.

Luften gick nu ur bortalaget lite grann.  De hade gjort en bra första kvart, men låg under med 2-0. De vitklädda tog över mer och mer och efter en halvtimme får vi en frispark vid sidlinjen till vänster. Bucce slår den och Manne nick…nej vänta nu. Så var det ju inte den här gången. Det är så det brukar se ut så jag skrev så av gammal vana. Nej, istället är det forwardsparet som samarbetar. Sallhag skruvar in bollen perfekt med högern och framför målvakten dyker Dadda upp och vinklar enkelt in bollen till 3-0. Vackert och trevligt. Åh, så trevligt.

Nu kunde man kanske tro att det skulle rinna iväg, men det hinner inte gå mer än 5 minuter innan Lagans nummer 15 (tror jag) lossar en av seriens bästa vänsterfötter från 25 meter. Skottet överraskar Jon och går ribba, Jons fingrar, ribba, in…typ. Tror det var ungefär så. Bra skott var det iallafall.

Luften som tidigare försvann från bortalaget kom tillbaks och den första halvlekens sista kvart är ganska jämn. 3-1 i paus iallafall. Lyssnade inte så noga vad som sades i paus faktiskt. Jag var mest borta och drack kaffe, såg tuff ut och raggade på Danne Püschls fästmö. Svårflirtad den där Sussie, men så är man ju inte hälften så snygg som Püschl heller så det kan man ju förstå…

Andra halvlek börjar bra för rejbianerna och man lyckas väl med det mesta utom att göra mål. Mr ”Hur fint som helst att börja på bänken så man slipper värma upp och bara skjuta istället”; Tomas Anyuru får komma in i spel efter ett tag. Det gjorde även Holger och Persson. Till och med Bucceliback fick göra ett bejublat inhopp.

Bland flera chanser kan vi väl nämna Kåves och Linnes sologenombrott. Båda slutade tyvärr med skott i famnen på Lagans målvakt, och eftersom Kåve och Linne tillsammans står på noll gjorda mål i IF rejban konstaterar vi att de fortfarande ligger betryggande långt bakom Salo i maratonskytteligan. Trevligt…

Kisset hinner med mycket under sitt inhopp. Han halkar två gånger, missar ett jätteläge, får hjärmsläpp och gör en ”Mellberg-hands” i offensivt straffområde. Ostskiva på det? Ja tack.

Som om inte detta vore nog är det han som får äran att avsluta målskyttet och visa att han är en striker av finaste snitt. Guzt rullar upp bollen på Winberg, som rullar ut den till Holger på högerkanten. Världens bäste fotbollsspelare 2010 slår ett inlägg med millimeterprecision som herr Anyuru mycket behärskat stöter i mål till 4-1. Pang, bom, på med locket och tre poäng var hemma. Kul att vi fick avsluta andra halvlek snyggt. Den var ganska avslagen i övrigt, precis som första matchen efter ett uppehåll ska vara.

Nu ska jag dela ut göttepåsar. Jag är typ skitbra på det asså. Kolla själva.

3 påsar fotbollsgodis: John Sallhag. Ett mål och två fina ass. I rest my case.

2 påsar fotbollsgodis: David Johansson. Tänkte ge honom tre påsar först, eftersom jag trodde att det var han som spelade fram till Guzts mål. Dum som han är erkände han att det var John, och då blir det bara två.

1 påse fotbollsgodis: Linus Kronberg. Mästerligt mittbacksspel. Blandar hårt brunkarspel med finlir och precisa långbollar. Håkan Kronberg-klass.

Se ni vad bra jag var? Sjukt…

That’s all. Hej.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.