10 år – 10 legendarer. Del 7.

 

IF rejbans legendarer, Del 7 – Emanuel Wallentin

Som ett led i vårt 10-årsjubileum och firandet av detsamma i år, tänkte vi presentera 10 profiler i den här klubben på vägen fram mot 10-årsdagen den 4 oktober.Det har blivit dags att presentera Emanuel Wallentin lite närmare för er.

 

 

Självfallet ska Manne ha ett eget kapitel! Han blev, inför säsongen 2011, IF rejbans första Galactico. Ni vet den där termen Real Madrid slängde sig med i samma veva de värvade Zidane, Ronaldo, Figo, Beckham m.fl. Vi gjorde vår egen definition att det skulle skilja minst tre divisioner mellan oss och klubben de lämnade. Manne kom från Räppe, som då låg i div. 3, till oss i div. 6, och vi fick så mycket mer än en duktig fotbollsspelare! Annars är det förstås Sandsbro AIK som, utöver IF rejban, mest fått njuta av Mannes fotbollskonster. För fotbollskonster bjuder han oss på. Det skulle väl t.o.m. kunna vara så att det ibland blir lite FÖR konstigt, när det i själva verket är ganska enkelt… Men när det svåra, det snygga, det ”omöjliga” ska göras, då skickar vi fram herr Wallentin i första ledet! Utomjordiska brytningar, läckra nedtagningar högt upp i luften, ”rabona”-delikatesser, klacksparkar och chippar från halvplan som sånääääär resulterat i drömmål är bara några saker i verktygslådan.

 

Att han förlorat ungefär noll nickdueller sedan 2011 är förstås också ett plus. Samt att han alltid blir bättre ju längre matcherna går, i takt med att alla andra blir trötta, men Manne Maskin bara tuggar på!   Hur hamnade Manne i IF rejban då? Och framförallt varför först 2011? Vi startade ju seriespelet 2010. Den sista frågan har jag inget bra svar på. Det finns nog inte, Den första frågan vet jag absolut svaret på. Som god vän och bekant till flera i laget, och dessutom väldigt duktig på fotboll var det ett enkelt val för både oss och honom. Som om inte det vore nog var han ju ”ihop med Kåves syrra”. Hon heter Ida, och sedan ett par år tillbaka är de gifta med varandra och delar efternamn.

 

Få saker i världen gläder mig mer! När han kom till oss kände jag Manne som en väldigt snäll, omtänksam och kanske ibland liiite mesig kille, som inte tog för sig så mycket som han borde, för han var klok, han visste mycket, och han kunde mycket. Det som sen karvades fram ur den oslipade diamanten Emanuel Wallentin är en av de tuffaste, varmaste och mest omtyckta och godhjärtade människor jag vet. Det gäller förvisso för hela släkten, såväl på Nergård- som Wallentinsidan. Sådana egenskaper och värderingar skapar man inte själv utan hjälp från ett kärleksfullt hem, så tack ska ni ha Mats och Ros-Mari. Det gjorde ni bra! Jag brukar ta exemplet när man träffar folk och man slentrianmässigt frågar om ”läget?”. Det tillhör god kutym. Manne är en av de människor som faktiskt menar vad han säger och vill veta, lyssnar på svaret, bearbetar det och bryr sig. Med ett genuint intresse för andra människor och en väldig mån om att alla runt omkring honom ska må bra, trivas, ha det trevligt och bli rättvist behandlade är han en fröjd och ett privilegium att ha som både vän och lagkamrat!     

 

 

Manne har till dags datum spelat 175 matcher för IF rejban, endast slagen av Adam Bengtsson (177). Debut- och Guldåret 2011 sticker ut, även om prestationerna varit jämna och av hög kvalitet sen första matchen. 2011 chefade han mittfältet på ett sätt vi inte sett sedan dess. Han levererade 8 mål, ledde oss till förlustfri serieseger, och vid årets slut belönades han med Guldbollen som världens bäste fotbollsspelare! Han bidrar dessutom oerhört mycket vid sidan av planen, där framförallt hans kreativa sinne får utlopp och har genererat mycket roligt, snyggt, viktigt och trevligt genom åren!   Jag längtar redan tills när vi påbörjar match 176 och vidare, men innan dess ser jag också fram emot en försäsong där Manne drar tåget på intervallöpningen, och där han med egentligen lite för långsamma och omständliga steg snurrar runt med alla och är omöjlig att ta bollen av på innefotbollen.

 

 

 

Det blir trevligt! Som alltid med Manne…

Tack för det min käre elegant!  

/Salo

KONTAKT

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och funderingar. Enklaste sättet att nå oss är:

ALLMÄNT

info@rejban.se

FOTBOLLSRELATERAT

Johan Salomonsson
0709-14 99 98
johan.salomonsson@rejban.se

MEDLEMSKAP

Passa på att bli medlem i IF rejban. Du får gå på den årliga Medlemsfesten utan kostnad, och vara en del av den fantastiska gemenskapen som IF rejban innebär

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.