10 år – 10 legendarer. Del 6.

IF rejbans legendarer, Del 6 – Adam Bengtsson

 Som ett led i vårt 10-årsjubileum och firandet av detsamma i år, tänkte vi presentera 10 profiler i den här klubben på vägen fram mot 10-årsdagen den 4 oktober.

Det har blivit dags att presentera Adam Bengtsson lite närmare för er.

 

Så har turen kommit till allas kompis Adam ”Bucce” Bengtsson.

Oron är säkert stor just nu. Blir det en hyllning eller sågning. Ris eller ros? En vänlig och ärlig text eller rent trams?

Det är lätt att tramsa till det när man skriver och pratar om Bucce. Hela hans person inbjuder liksom till det. Men jag uppmanar till lugn. Det här blir den oreserverade hyllning han så oerhört väl förtjänar!

När man börjar skrapa på ytan på den mycket festlige och skojfriske herr Bengtsson hittar man någon som haft en väldigt stor betydelse för den här föreningen på ganska många sätt, och som dessutom otvivelaktigt uppnått legendarstatus vid blygsamma 27 års ålder.

Vi börjar dock med att backa bandet till 2008-2009 någonstans. Gänget rejban.se var en tight och sammansvetsad enhet med en ålder på dryga 22-25. Det där var Bucce inte riktigt en del av. Född 1992 var han lite för ung. Men vid väl valda tillfällen hängde han med alla tveksamma förebilder i kusin Luddes Fritidsgård på Norra Järnvägsgatan.

Det föranledde ett antal oroliga samtal från mamma Ulla, och jösses vad Bucce ljög i dem, men det var ett snällt gäng och Bucce trivdes som fisken i vattnet.

 

När IF rejban bildades skulle ett mycket viktigt val göras. Satsa vidare i Östers juniorverksamhet, söka något annat lag med ambitionen at utvecklas, eller spela i div. 6 med IF rejban och en samling trasiga själar?

Valet föll på IF rejban, och det har nog ingen i familjen Bengtsson ångrat en sekund. Ingen annan heller för den delen, och vi som varit med från starten har fått se en förbannat häftig utveckling på 17-åringen som ville vara med och leka fotboll!

Han har dragit på sig en del lustiga skador genom åren, men hel och frisk har han mer eller mindre alltid hållit en ordinarie tröja på vänsterkanten. Till en början mest som vänsterytter, och de senaste åren framförallt som vänsterback.

Den magiska vänsterfoten har gett oss många minnesvärda mål, framförallt på frispark. Den har dessutom gjort att vi i snart 10 års tid alltid fått goda möjligheter att göra mål på hörnor och frisparkar från inläggsläge.

Särskilt minns vi ”Bomben på Myran” som han själv ödmjukt döpte målet till. Han drämde till från 40 meter, och bollen for iväg som en raket rakt upp i det bortre krysset. Ett snyggare mål har inte gjorts på den arenan.

Minst lika ödmjukt var hans tacktal när han tilldelades priset för Årets Mål 2016.

”Redan när bollen lämnade foten visste jag att jag skulle stå här idag”, är en modern klassiker. Som alltid sagt med en stor glimt i ögat.

 

I övrigt har han fått en del mindre smickrande utmärkelser genom åren, som (förutom när han avbeställde maten för hela föreningen på ett träningsläger i Spanien…) mestadels berott på att han missat saker.

För det är just det, vi vill liksom alltid ha med Bucce på allt! En större glädjespridare går inte hitta! Alla som någonsin sysslat med lagidrott vet det enorma värdet i att ha en sådan person i föreningen.

Alla är alltid välkomna i Bucces gäng. Alla är alltid välkomna hem till Bucce. Alla får alltid ta del av när han bjuder på både sig själv och det han äger. Alla lämnar alltid ett hänge med Bucce med ett leende från öra till öra och viss kramp i magmusklerna av diverse skrattanfall. Maken till generös människa som ger så mycket av sig själv, det går det inte många på miljonen kan jag lova!

När jag skrev om Ludvig Kronberg konstaterade jag att han är mycket viktig för att folk ska trivas i IF rejban. Det är sant. Men man ska inte bara trivas. Att vara med i IF rejban ska vara det roligaste man vet i världen!

Många upplever det också så, och ingen bidrar mer till det än Bucce. Inkluderande, fördomsfri, påhittig, humoristisk, energisk, trevlig och en liten liten smula…låt oss kalla det tokig för att vara snälla, är en del av egenskaperna som gör Bucce till den han är, och vi gillar det. Mycket.

 

Fotbollsmässigt vågar jag påstå att han aldrig varit bättre. Tillslaget och tekniken har han alltid haft, men det är hans i år utvecklade defensiv som starkt bidragit till att vi kunnat skruva om till en mer offensiv uppställning och ändå kommit undan med det utan att läcka in mål.

Han är alltid med i den absoluta toppen av träningsligan (delad seger i år), och när vi till helgen avslutar årets seriespel kommer han göra match nummer 177 för den här föreningen.

Summa summarum:

När vi fick med bröderna Kronbergs 17-åriga kusin i det här gänget för drygt 10 år sedan tror jag ingen kunde gissa vilken bärande kraft han skulle bli, på plan såväl som utanför.

Det är vi väldigt tacksamma för, och vi vet att alla vi framöver välkomnar in i den här gemenskapen kommer bli väl omhändertagna av Bucce. No Bucce, no party helt enkelt! Och eftersom livet går ut på att ha så roligt som möjligt hela tiden så vinner IF rejban, med Bucce som matchhjälte…

Epitetet legendar har väldigt sällan passat bättre. Mot 10 år till Bucce! Fy f-n vad jag ser fram emot det!

 

/Salo

 

KONTAKT

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och funderingar. Enklaste sättet att nå oss är:

ALLMÄNT

info@rejban.se

FOTBOLLSRELATERAT

Johan Salomonsson
0709-14 99 98
johan.salomonsson@rejban.se

MEDLEMSKAP

Passa på att bli medlem i IF rejban. Du får gå på den årliga Medlemsfesten utan kostnad, och vara en del av den fantastiska gemenskapen som IF rejban innebär