2019 – 10-årsjubileum

2019 var givetvis ett stort år i föreningens historia. Den 4/10 2009 bildades vi, så året innebar stort jubileum.

Redan tidigt på året började det filas på hur det här skulle göras.

Undertecknad tog på sig ansvaret att skapa något vi kallade ”10 år – 10 legendarer”. 10 personer med stort inflytande över varför IF rejban ser ut som det gör idag skulle få varsitt kapitel, som sedan skulle presenteras på hemsidan. Resultatet ser ni här: 10 år – 10 legendarer

Att vi skulle fira detta mindre blygsamt var givet.
”Festvåningen på Stadshotellet, den fyller vi va?”
Värt att testa iallafall…

Min egen lila dröm att spela en match mellan nuvarande lag mot ett lag bestående av profiler från de 10 åren skulle också bli verklighet. Mer om det längre fram.

Vi hade ju en fotbollssäsong att vinna först också.

Vi hittade ”hem” till Norremark. Joakim Wallgren, Pierre Fondin, och Andreas Lindberg gjorde oss sällskap. Innan sommaren blivit höst kunde vi också räkna in Filip Elg i det här lilla gänget. Dessvärre fick Pierre jobb i fotbollens tjänst på annan ort, och blev tvungen att lämna oss igen innan löven gulnar på träden.

Träningslägret tog oss 2019 till Öland och Löttorp. En underbar upplevelse som kan beskrivas med strålande väder, många skratt, och att Henrik Gustafson var oslagbar i tempospel.

Vi åkte, ganska fyllda av självförtroende, till Värnamo för årets premiär mot Värnamo Södra.
Och åkte hem med 4-0 i baken.
Så kan det gå. Det var en lustig match. Vi brände en straff, och de cyklade in ett mål innan paus, och sen fortsatte de där berömda marginalerna att grina oss i ansiktet. Ingen särskild anledning till oro.

Mer oroande då att vi inte lyckades städa av Guddarp i hemmapremiären 10 dagar senare, utan fick nöja oss med 1-1.

Innan april blev maj hade vi dock hittat på rätt spår.

Till slut seriesegrande Ljungby slogs tillbaka på Norremark. 1-0. Oliver Fornander avgjorde med kvarten kvar.

Matchen borde Ljungby vunnit med MINST 10-0. De hade en tendens att tycka det om sig själva hela året. De tyckte fel.

Maj bjöd sedan på en ganska hyfsad resultatrad. Vi slog de lag vi ”ska” slå, men misslyckades med att besegra övriga toppkandidater.

En del minnesvärda händelser fick vi dock med oss från maj.

Filip Kjellsson klackade upp en boll i krysset hemma mot Slätthög och blev nominerad till Årets Mål. Samme man satte ett hattrick borta mot Forsheda.

Andreas Hultqvist fick hoppa in som målvakt efter ett rött kort borta mot Ljungby, gjorde succé, och nominerades till Årets Prestation. Matchen förlorades, men Hultan lyckades de inte överlista.

Vi drog till Strömsnäsbruk, och Andreas Lindberg tyckte att ”ska man göra sitt första rejbianska mål, ja då ska det göras ordentligt”.

Sagt och gjort, så bombade han in en halvvolley från 30 meter, och tog plats vid sidan av Kjellsson för vad som skulle bli en ren duell om Årets Mål.

Juni innehöll tre fina segrar och ett kryss, och vi låg fint till inför uppehållet. 6-0 borta mot Guddarp sticker ut som trevlig upplevelse från midsommarmånaden.

Men särskilt kanske vi ändå minns den 10/6, då vi åkte till Gransholm och vann. Gott så! Men framförallt, till stor lycka för både både han själv och oss andra, fick vi se Ramin Afram spela fotboll i 90 minuter igen. Det var längesen, och blev sedan inte så mycket mer, men en fin dag för IF rejban!

Höstsäsongen gick av stapeln, och nästa helt utan undantag motsvarade resultaten förväntningarna. Topptrion Ljungby, Lagan och Hovshaga rådde vi inte på, men besegrade nästan alla andra lag och höll dem bakom oss.

Serien avslutades hemma mot Forsheda. Segern skrevs till 8-0, och nu var det en annan Filip som smällde in ett hattrick.

Den gamle högerbacken Filip Swanson hystade in tre mål, och tog hem Årets Prestation överlägset.

Innan dess, den 7/9, drabbade vi samman i årets golftävling. Fjolårsvinnaren Ludwig Ernstsson fick sandsjukan, och Fabian Astrén stod istället som segrare.

Samkväm på kvällen på genomläckra Restaurang Skai avslutade den underbara dagen.

Det blev en fjärdeplats i serien. Vi mosade vårt målrekord samt slog poängrekordet (på motsvarande nivå) från 2015.
Ett rekordbra 2019 helt enkelt.

NU skulle det styras kalas!

Den 9/11 är en dag för evigt fastnitad i alla rejbianers minne.

Vi inledde dagen runt lunchtid med matchen IF rejban – rejban Legends inför storpublik på Norremark. Inträdet var frivilligt, men via det lyckades vi samla in 5000kr till organisationen Aldrig Ensam.

Korven flödade och Mats Strandberg gav rejban Legends ledningen. Nuvarande lag vände och vann med 2-1, men strunta i det nu.

Mycket mer om denna dag finns att läsa, och bör läsas här: IF rejbans 10-årsjubileum

Laguppställningen för rejban Legends såg iallafall ut så här:

Gustaf Möller, Jon Svensson, Joakim Lindblom, Marcus Axelsson, Niklas Andersson, Martin Holgersson, Jesper Lindahl, Johan Gustafsson, John Sallhag, Eric Claeson, Mazdak Shiasi, Joel Vidhall, Jacob Larsson, Joel Persson, Carl Winberg, Tobias Åkesson, Erik Sterner, Eric Rosander, Mats Strandberg, David Johansson, Thomas Paulsson, Pierre Fondin och Fredrik Streby.

Det har minsann passerat en del vackra och trevliga killar genom åren…

Jag fick, på riktigt, gåshud vid ett par tillfällen bara av att skriva ner namnen.

Kan varmt rekommendera den delen av hemsidan som uteslutande handlar om allt som har med vårt 10-årsjubileum att göra.

John Sallhag blev hur eller hur utsedd till Världens genom tiderna bästa fotbollsspelare och fick Tidernas Guldboll.

Vi hyllade även de tre som gjort flest matcher för föreningen. I fallande ordning Adam Bengtsson, Emanuel Wallentin och Ludvig Kronberg.

Fotbollsgalan då, kom inte den lite i skymundan då?
Nädå, vi fungerar inte så.

Hans Sallhag prisades för Årets Citat. ”Ä du sjuk” var en lika enkel som genial och välförtjänt sågning av en seriekollega på Twitter.

Filip Kjellsson hade smackar in 12 mål och blev Årets Skyttekung.

Duellen Lindberg vs. Kjellsson angående Årets Mål slutade med seger för Kjellsson med en rösts marginal.

Årets Prestation tilldelades som tidigare nämnt Filip Swanson.

Helvetesbollen gick till Linus Kronberg, som hade irriterat livet ur hela spelartruppen på varenda uppvärmning hela året.

Guldbollen såg 2019 en ganska klar segrare!

Världens bästa fotbollsspelare och vinnare av Guldbollen 2019 – Filip Kjellsson.

Det var det! Mot 10 nya trevliga år!

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.