Vi utser Världens genom tiderna bästa fotbollsspelare!

 

Varje år, i samband med Fotbollsgalan, utser vi Världens bästa fotbollsspelare just det året. Alla spelare och ledare som deltagit i någon match under säsongen har röstplikt, och priset är således givetvis det överlägset mest prestigefyllda och finaste pris som går att vinna.

Så har vi gjort varje år sedan starten, och vad passade bättre än att inför vårt 10-årsjubileum bestämma vem som faktiskt varit Världens genom tiderna bäste fotbollsspelare (vi använder ju oss av den klassiska rejbianska tideräkningen, vilket innebär att det som skett innan den 4 oktober 2009 egentligen inte har hänt).

 

Följande spelare har vunnit Guldbollen, och är nominerade:

 

2010 – Martin Holgersson

Holger slog tidigt an tonen för hur fotboll skulle spelas i IF rejban. Vi ska vara trevliga men oerhört tråkiga att möta, och kombinera detta med en osviklig vilja att vilja kryddat med en viss elegans. Holger kombinerade dessa egenskaper perfekt under vårt första år, och vann en välförtjänt Guldboll.

2011 – Emanuel Wallentin (då Nergård)

Manne anslöt från Räppe, och blev vår första Galactico-värvning (det ska skilja minst 3 divisioner mellan oss och klubben man kommer ifrån för att få kallas Galactico). Han tog allt som oftast plats på innermittfältet, styrde upp det med otaliga bollvinster, många fina passningar och en hel del mål, och ledde oss till serieseger. Manne var bäst i världen 2011.

2012 & 2013 – John Sallhag

Tidernas skyttekung anslöt redan under säsongen 2011, och särongerna 2012 och 2013 var hans enda ”hela” säsonger i IF rejban. Senast spelande i U.S.A blev han vår första internationella värvning. Det firade han med att två säsonger i rad vinna hela Kronobergsfotbollens skytteliga, spela upp IF rejban ytterligare en division, och vinna två raka Guldbollar.

2014 & 2016 – Anton Wijk

Wijken hittade äntligen hem från Moheda, avgjorde sin debutmatch, och sen rullade det bara på. En jämn omröstning 2014 slutade med Guldboll till Wijken, precis före John Sallhag. 2016 kryddade han sitt sedvanliga effektiva mittfältsspel med ganska många (och snygga) mål, och vann ganska klart sin andra Guldboll.

2015 – Anton Fäldt

IF rejbans debutår i Elitfyran höll på att sluta med direktuppflyttning till div. 3. En stor del i detta var att vi var fantastiskt svåra att göra mål på. Störst betydelse för det hade Fäldt i målet. Vissa matcher var han direkt omöjlig att hitta hål på, samtidigt som han styrde sitt försvar med järnhand och framgång. En inte överlägsen, men tämligen klar, Guldboll blev belöningen i slutet av säsongen 2015.

2017 – Henrik Gustafson

H Gus hade gjort comeback på fotbollsplanen året innan, och redan då fått röster i Guldbollsomröstningen. Under 2017 höjde han sin nivå ett par snäpp till, och dominerade så pass mycket i mittlåset vid 36 års ålder att det årets omröstning aldrig blev spännande. En lika klar som rättvis Guldboll kunde inkasseras på Fotbollsgalan 2017.

2018 – Jacob Gustafson

Storebror fick abdikera, och Gus tog över tronen. Den stora anledningen till att Guldbollen inte tillfallit Gus tidigare var för många missade matcher, oftast p.g.a. jobb. 2018 stod stjärnorna rätt, Gus kunde närvara vid nästan alla matcher, visade vilken utsökt mittback han är, och kanske framförallt vilken underbar högerfot han besitter. Den gav oss många mål, och den gav också Gus en Guldboll i slutet av året.

 

Tidernas guldboll tilldelades den 11 november 2019 – John Sallhag

John Sallhag är världens genom tiderna bästa fotbollsspelare och vann Tidernas Guldboll före Emanuel Wallentin.

KONTAKT

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och funderingar. Enklaste sättet att nå oss är:

ALLMÄNT

info@rejban.se

FOTBOLLSRELATERAT

Johan Salomonsson
0709-14 99 98
johan.salomonsson@rejban.se

MEDLEMSKAP

Passa på att bli medlem i IF rejban. Du får gå på den årliga Medlemsfesten utan kostnad, och vara en del av den fantastiska gemenskapen som IF rejban innebär