Vi firade vårt eget 10-årsjubileum med ett riktigt roligt evenemang, som vi länge velat få till, och som till slut gick i lås.

På samma dag som den stora Jubileumsbanketten spelade vi en match mellan nuvarande IF rejban, och ett stort gäng rejbianer som på ett eller annat sätt gjort sig ett namn värt att bevara i den här föreningen. Vi kallade laget rejban Legends.

 

När? Lördagen den 9/11 kl. 12.00.
Var? Norremarks IP
Hur? IF rejban – rejban Legends
Speltid: 2×30 minuter.

 

rejban Legends ställde upp med följande lag

 

Jon Svensson – Målvaktshjälten som från dag 1 påverkat den här föreningen så mycket. Drog ett tungt lass som ensam målvakt hela första säsongen. Vinnare av Årets Prestation 2010.

Gustaf Möller – Den långa, glada, och mycket vänliga målvakten kompletterade Jon till säsong 2 och bildade ett av de mer dynamiska målvaktsparen man sett. Har dessutom lyckats göra mål som utespelare för IF rejban.

Joakim Lindblom – Legendar inom Växjöfotbollen på så många sätt. Hade gjort ett större fotbollsmässigt avtryck om inte knäna hade varit trasiga. Ställer fortfarande upp när det krisar för oss ibland, på såväl som utanför plan.

Marcus Axelsson – Kristianstadpågen som hamnat där igen, och som, förutom att han nästan cementerade fast sin plats på högerbacken under ett antal säsonger, kanske mer än någon annan anammat det rejbianska sättet att vara och leva.

Niklas Andersson – Super-Nick behöver ingen närmare presentation. En av våra absolut största profiler, som nu byggt hus 200 meter från planen i Furuby och chefar mittfältet i Furuby IF.

Martin Holgersson – Mittfältseleganten och mittfältskrigaren som vann Guldbollen 2010 och slog an tonen för vilken typ av fotbollslag vi skulle vara. Alltid med en bra historia nära till hands dessutom.

Jesper Lindahl – En av våra ”Founding Fathers” som vid åtskilliga tillfällen burit kaptensbindeln och var med om att spela upp IF rejban i div. 5.

Johan Gustafsson – Ååååhhhhhhh Guzt. Fina fina Guzt! Räcker så. (Fick dessvärre lämna återbud. Buuuuuuu…)

John Sallhag – Dubbel Guldbollenvinnare. Vinnare av skytteligan 4 gånger. IF rejbans överlägset bäste målskytt genom tiderna. Var med på resan från div. 6 till Elitfyran.

Eric Claeson – Den sparsamt spelande materialchefen går in på vilken plats han vill. Notera skillnaden på materialförvaltare och materialchef. Claeson fixar grejer, han tar inte hand om dem.

Mazdak Shiasi – Växjös minst sedda man. Uppsalabördig och ska enligt oerhört obekräftade uppgifter ha ”Uppsalas näst bästa vänsterfot”. Har vunnit Årets Citat, när han berättade om en diskussion han haft med en gubbe som inte förstod vad livet gick ut på. ”…han trodde rejban handlade om fotboll.”

Joel Vidhall – Kanske den allra vassaste anfallaren vi haft i truppen. Han har dock fötts med en väldig otur och står fortfarande på noll gjorda mål. Förhoppningsvis kommer första målet den 9/11!

Jacob Larsson – Den vindsnabbe anfallaren med det hjärtliga skrattet, som värvades en blöt kväll, och som ställt till oreda i många försvar. Numera bosatt i Uppsala. Verkar jättedumt…

Joel Persson – Den lugna och trygga JP, som bidrog med rutin, vilja och just trygghet på mittfältet när IF rejban gick obesegrade en hel säsong och spelade sig upp från div. 6 till div. 5.

Carl Winberg – Den tidigare tämligen framgångsrika innebandyspelaren, som fortfarande inte vet hur man går in i ett motlägg, men som är en av inte alltför många som lyckats göra hattrick för IF rejban. Borta mot Omen 2011 smackade han in tre mål.

Tobias Åkesson – Den högenergiske ytterbacken som gjorde sina största avtryck när IF rejban gick från div. 5 till div. 4. Bosatt i Schweiz nu för tiden, men kommer gärna hem och besöker oss, i synnerhet när det bjuds festligheter.

Erik Sterner – Högerfoten från Himmelen, som borde spelat mer än han gjort, men både jobb och skador har kommit i vägen. Spelade dock en mycket avgörande roll i slutskedet av säsongen när IF rejban kvalade sig upp till div. 4.

Eric Rosander – Styrelseledamot som alltid varit med på något sätt i IF rejban. Hans absolut största insatser för föreningen har skett vid sidan av planen, trots att han bidragit med ett antal snygga mål, och några gula kort.

Mats Strandberg – Tjuren, golvläggaren och matexperten Masse behöver inte heller någon introduktion. Den mest typiska ”Nr. 9” vi haft, som varit med på resan ända sedan första året i div. 5 fram tills denna säsong.

David Johansson – 145-matchersmannen och IF rejbans näst bästa målskytt genom tiderna har en given plats i Legendlaget. Dadda gjorde vårt första mål överhuvudtaget i första träningsmatchen, första målet i seriespel och första målet i div. 5.

Thomas Paulsson – Karlshamnssonen som till slut hittade hem till IF rejban. Har bidragit med lika mycket glädje som kvalitet i backlinjen som snygga grafiska genidrag när vi vill hitta på hyss.

Pierre Fondin – Kommer deltaga som spelare eller coach. Som spelare var han en viktig del i den framgångsrika säsongen 2019, innan tränaryrket, Damallsvenskan och Djurgårdens IF kallade. Spelar om ryggen håller. Coachar om ryggen inte håller. (Även här fick tyvärr handduken kastas in…)

Fredrik Streby – Ja, han kallas Rejban. Det räcker väl som presentation. Föreningen är ju för böveln uppkallad efter honom. Kommer vara självutnämnd experttränare, eftersom knät är för dåligt för spel.

KONTAKT

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och funderingar. Enklaste sättet att nå oss är:

ALLMÄNT

info@rejban.se

FOTBOLLSRELATERAT

Johan Salomonsson
0709-14 99 98
johan.salomonsson@rejban.se

MEDLEMSKAP

Passa på att bli medlem i IF rejban. Du får gå på den årliga Medlemsfesten utan kostnad, och vara en del av den fantastiska gemenskapen som IF rejban innebär

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.