10 år – 10 legendarer. Del 3.

IF rejbans legendarer, Del 3  – Ludvig Kronberg

Som ett led i vårt 10-årsjubileum och firandet av detsamma i år, tänkte vi presentera 10 profiler i den här klubben på vägen fram mot 10-årsdagen den 4 oktober.

Det har blivit dags att presentera Ludvig Kronberg lite närmare för er.

 

Så har turen kommit till en av de jag brukar kalla ”The founding fathers”. Även om pappa Kronberg, som vi sedan tidigare konstaterat, var en förutsättning för att det här skulle fungera, så var Ludde med och såg till att det överhuvudtaget alls blev av från första början.

Gänget som formats till det som blev korplaget/sekten rejban.se föll på plats under åren 2004-2006 någonstans, och ofta med Ludde som någon slags nav i det hela. När flyttlasset gick från barndomshemmet på Kulladalsgatan till Norra Järnvägsgatan tog det fart ordentligt. Luddes lya fick agera fritidsgård under vinterhalvåret, medan vi flyttade ut till undertecknad under vår/sommar.

Åtskilliga söndagar spenderades hos Ludde, och det var också där (under en omfattande bakfylla) som det faktiska beslutet togs att starta IF rejban togs.

Korplaget hade skördat framgångar sedan 2007, med just Ludde som vår första Guldbollenvinnare. Hybrisen slog till och han ansåg sig vara så bra på fotboll att det blev en halv säsong med ”riktig fotboll” i Furuby innan IF rejban såg dagens ljus.

Ludde har som sagt varit med från starten, men rent fotbollsmässiga avtryck gjorde han egentligen inte förrän 2012, vårt första år i div. 5. Visst, han spelade mycket 2010, men var i ärlighetens namn inte i särskilt god form. 2011 innebar en flytt till Stockholm, och sporadiskt med spel när tid och tillfälle fanns.

Från 2012 har han dock varit bofast på plan i det här sällskapet. Duktig, drivande, och med en utsökt inställning.

Men men, fotbollsspel i all ära, Luddes stora bidrag till den här föreningen är förmågan att få alla att känna sig välkomna, omtyckta, och som en del av något mer än ett fotbollslag. Jag tror att alla som kommit till oss, särskilt ”snett utifrån” som vi brukar säga, kan skriva under på att Ludde varit mycket betydelsefull för att de ska trivas så bra som de gör och har gjort!

Det är ett privilegium att få se någon brinna för IF rejban på det sätt som Ludvig Kronberg gör. Visst kan känslorna svämma över och kanaliseras åt fel håll då och då, men man får ta det onda med det goda, och hela den här föreningen är uppbyggd på känslor. Känslor för tidigare, nuvarande och kommande lagkamrater, och känslor för föreningen Ludde har varit med och byggt från första stenen.

DET är egenskaper alla i och runt föreningen värdesätter oerhört högt, och skulle de känslorna svalna ligger vi pyrt till. Vi vill att känslorna ska svalla, och att Luddes sådana ska svämma över på alla runt omkring.

 

Det finns några saker som kännetecknar herr Kronbergs inställning till det vi håller på med. En mer än andra…

Det är ingen nyhet för någon att Ludde är väldigt duktig på fotboll (han vet om det själv också, men är oftast ödmjuk ändå…), kanske en av de med högst potential som florerat i den här föreningen. När det inför något år tillkom 2-3 duktiga spelare som samtliga ville spela på Luddes plats på centralt mittfält, förklarade någon för Ludde att ”jaha, nu blir det nog bänken…”.

Ludde konstaterade snabbt att ”En sak ska ni ha förbannat klart för er. Om jag är i bra form och får sitta på bänken så gör jag gärna det alla dagar i veckan, för då vet jag att vi har ett förbannat bra lag på planen!”

Laget för jaget. Alltid!

 

Det behövs fler Ludvig Kronberg. Det behövs fler i IF rejban, det behövs fler i lokalfotbollen, det behövs fler i världen.

Vi vore inte vad vi är idag utan Ludde. ”Av vänner, för vänner, för att skaffa nya vänner” är föreningens motto, och där går Ludde i första ledet med fanan högt.

Han har sedan länge passerat 100 spelade matcher. Han har vunnit Guldbollen. Han har vunnit Årets Mål två gånger. Han har suttit i styrelsen sedan föreningens start. Ni fattar, han ÄR IF rejban!

Tack för det!

 

/Salo

 

KONTAKT

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor och funderingar. Enklaste sättet att nå oss är:

ALLMÄNT

info@rejban.se

FOTBOLLSRELATERAT

Johan Salomonsson
0709-14 99 98
johan.salomonsson@rejban.se

MEDLEMSKAP

Passa på att bli medlem i IF rejban. Du får gå på den årliga Medlemsfesten utan kostnad, och vara en del av den fantastiska gemenskapen som IF rejban innebär

Vi tror vi samlar in cookies och sånt, är inte helt säkra. Men genom att acceptera denna pop-up så är vi liksom homesafe. Även om vi inte gör något som helst med den "datan" som i så fall samlas in.