Västerviks FF – IF rejban 3-3 (1-0)

Nu är det ju ett tag sedan vi var i Västervik och lirade, men ett försök skall göras att knåpa ihop några rader om matchen. Vi vill ju trots allt ha en komplett referatsamling…

Datumet var iallafall den 1/7. Nu är vi långt in i augusti, även om det står att det här publicerades den 5/7. Det är sådana små trix man kan få till när man har superskills gällande internet, och det har jag…typ.

Nåväl, truppen var stark i vanlig ordning. Det var väl målvaktssidan det var sisådär med. Danken hade åkt till Prag för att skrika hem ett U21-Guld. ”Det är lugnt, Anton fixar biffen på hemmaplan”, tänkte Danken. Men då gick Antons arm sönder, och samtalet gick till den gamle hjälten Gustaf Möller. Han dammade av handskarna, bytte blöja på ungen hemma och åkte med.

Det gav oss denna uppställning:

G Möller

M Axelsson – E Nergård – M Lexert – T Paulsson

L Kronberg – Super-Nick

A Hultqvist – R Afram – L Ryden

Mats Strandberg

Avb: J Jansson, C Jansson, E Rosander, R Davoust.

Viktigheten och svårigheten i den här matchen behövde inte påpekas. Västervik är en toppkonkurrent, och hade fram till matchstart idel segrar under säsongen hemma på Bökensved.

I matchinledningen såg det helt klart ut som att de skulle fortsätta rada upp segrar. Trots överenskommelse om att ödmjukt och metodiskt jobba oss in i matchen gjorde vi precis tvärtom. Hemmalaget fick styra och ställa, och att det dröjde dryga kvarten innan de tog ledningen får anses smickrande för vår del. Det var en snygg nickskarv på hörna som gav dem ledningen.

Det blev dessbättre startskottet på en uppryckning från vår sida, och spelet jämnade ut sig under resten av halvleken. Vi kände kanske t.o.m. att vi hade dem lite på gaffeln i slutet av första.

Fyllda av hopp och segerlust gick vi ut till den andra halvleken, och inledde den precis genomuselt. Innan 48 minuter spelats stod det 3-0 på resultattavlan. Fantastiskt skitdåligt…

Återigen vaknar vi till efter inledningen, och denna gång får vi utdelning. Ramin Afram reducerar tämligen omgående, framspelad av Andreas Hultqvist. Då stod klockan på 51 minuter.

Andra halvlek präglas sedan givetvis av jakt från vår sida och försvar från hemmalagets dito.

Det tar ett tag, men till slut lossnar det. Vi stuvar om lite i uppställningen och gör några byten. Max Lexert, som blivit anfallare, brunkar framgångsrikt in ett oerhört fult mål fram till 2-3. Det var hans första mål i den vita tröjan. Hipp hurra! Sånt är kul! 7 minuter återstod då.

Ett fåtal minuter senare skapar vi en hörna från vänster. Super-Nick slår den med sedvanlig precision. Inbytte Jacob Jansson dyker upp på bortre stolpen. Som alla med gott minne vet, så är det en alldeles ljuvlig huvudspelare. Alla minns debuten 2007 i Korpen, då han som förste man lyftes upp från det gamla ”J-laget” och skallade in två baljor mot FK Puls.

Åtta år har gått sedan dess, och nu var det Västerviks FF som fick smaka på Jacke Uppförsbackes briljanta skalle. Han når högst, och stångar in kvitteringen med fyra minuter kvar att spela.

Vilt jubel såklart, men vi nöjde oss inte där. Nu gick vi för segermål också. Det kom aldrig, men jag minns att vi åtminstone var nära att skapa ett par farliga chanser i slutminuterna.

Matchen slutar 3-3, och det kan visa sig oerhört viktigt i slutändan att vi lyckades lugga Västervik på poäng!

/Salo

Västerviks FF – IF rejban 3-3

16′ 1-0

46′ 2-0

48′ 3-0

51′ 3-1 Ramin Afram (Andreas Hultqvist)

83′ 3-2 Max Lexert (Robin Davoust har jag för mig…)

88′ 3-3 Jacob Jansson (Niklas Andersson)