Araby Park Arena tog återigen emot IF rejban i lördags. Denna gång var det Somaliska som stod för motståndet, förra gången var det Araby. Båda matcherna slutade 4-0 till IF rejban, men där slutar i mångt och mycket likheterna. Mot Araby trampades gasen i botten från början och det var klang och jubelföreställning i 90 minuter, mot Somaliska var det…sådär.

Trevligt återigen att se så många rejbianska supportrar på plats för att stötta vårt lilla fotbollslag. Lyteskomik är tydligen något ni uppskattar då ni gillar att se 11 idioter springa runt på en fotbollsplan.

De största och trevligaste idioterna för dagen, som fick chansen att dra på sig matchtröjan var följande:

MV: Jon – HB: Jappe, MB: Jacke, MB: Linne, VB: Guzt – HM: Winberg, MM: Manne, MM: Holger, VM: Bucce – A: Dadda & Gustaf.

Bänken: Sterner, Claeson, Larsson och Osse.

Det var väl ingen strålande inledning på denna tillställning. Rejbianerna verkade redan ha räknat in tre poäng och väntade mest på kommande drabbningar mot Åby/Tjureda och Vislanda. Som erfarna fotbollsälskare vet räcker det sällan att ställa ut skorna, så inte heller denna gång. Även om vi var ganska bra när vi hade bollen och skapade en del halvchanser, så gjorde vi inte särskilt helhjärtade försök att ta tillbaks den när motståndarna hade den. Dessbättre var Somaliska ganska lättlästa för backlinjen, då de enkom slog bollar i djupled. Då stod där tre vackra pojkar och Johan Gustafsson, som tacksamt tog emot dessa i backlinjen. Det som ändå rann igenom plockade Jon upp med lätthet.

Framåt fick vi se målvakten (!) Gustaf dominera men sin längd, tyngd och briljanta teknik (han kanske inte dominerade egentligen, men det är alltid kul att hylla en målvakt som spelar forward). Det är också precis denna Gustaf som ser till att vi tar ledningen. Upprullning på högerkanten följt av inspel i straffområdet avslutas med att Gustaf skjuter en genomusel halvträff mot bortre stolpen. Hipp som happ så kommer där en motståndarback i högsta fart och styr mycket elegant in bollen vid en helt annan stolpe än den Gustaf ämnade placera sitt skott intill. Vilda diskussioner uppstod huruvida detta skulle noteras som självmål eller inte. Personligen, elak jävel som jag är, vrålade jag självmål allt vad jag orkade i 20 minuter, men efter viss övertalning och diverse hot har jag nu beslutat att Gustaf Eriksson får stå som målskytt. Grattis Gustaf!

Den sömniga första halvleken tog så slut till allas stora glädje. I pausen togs högtryckstvätten fram för att spola av den kollektiva nonchalansen vi led av under den första halvan. Målskytten Gustaf fick snällt kliva av och Larsson hoppade in istället. I vanlig ordning ifrågasattes ledarstaben, men enligt tradition överbevisade de alla tvivlare tämligen omgående…de jävlarna.

Sagt och gjort så blev det lite bättre fart på dobbskorna direkt i den andra halvleken. Tio minuter in i densamma bjuds vi på matchens godbit. Vänsterbacken Guzt överlappar sig fram längs kanten och hela vägen ner till kortlinjen. Gamle Larsson klackskarvar bollen vidare och vid straffpunkten kommer Holger älgandes och bredsidar lätt och ledigt upp bollen i det bortre krysset. Pang!

Blott 6 minuter senare slår nyss inbytte Sterner en lång och hög boll in mot straffområdet som Dadda snyggt tar ner och lämnar vidare till Larsson. Helt fri med målvakten rullar han in mål nummer tre. Ett mål och en ass på en kvart för Lausche alltså, och självgodheten hos tränarna visste inga gränser.

Som om inte detta vore nog slog Sterner tio minuter senare en frispark in i straffområdet som Somaliska försökte ställa offside på. Detta misslyckades något djävulskt och Manne tog ner bollen i ett tomt straffområde. Alla slutade spela, så Manne tog en halv dag på sig innan han satte dit 4-0.

I sedvanlig ordning avslutades sedan matchen med att vi försökte oss på alldeles för svåra och snygga saker. Sådant vi absolut inte klarar av, men det är ju gött att testa…

Nåväl, matchen blåstes av och innan vi hann göra vågen till publiken hade de redan spridits över hela stan. Tråkigt, vågen skall alltid göras vid seger… Skärpning.

Gotte följer…NU:

3 påsar fotbollsgodis: Linus Kronberg. Blev elakt ignorerad av undertecknad senast, men var förbannat duktig även idag. En av få som verkligen visade lite s.k. jävlaranamma även i den första halvleken. Endast vid ett tillfälle gjorde han inte det, vilket pappa Hawk-Eye mindre vänligt och synnerligen högljutt påpekade. Det gav resultat.

2 påsar fotbollsgodis: Jacob Larsson. Det är svårt att snacka bort ett mål och en snygg assist, hur gärna jag än vill. Grattis Lausche!

1 påsefotbollsgodis: Jon Svensson. Jon vaktade målet, och där trillade det inte in en endaste liten bollusling = Götte till Jon.