”Lewk”

Lukas Rydén #14

Faktaruta

Moderklubb: Växjö BK
Säsonger i rajjan: 9
Oskönast spelstil i laget: Ramin Afram, springer inte en meter och klagar på allt och alla.
Skönast spelstil i laget: Cullan, vrider och vänder som ingen annan, en mästare på motlägg och ställer mycket frågor till motståndarna. Kommer bli ännu skönare i år då Holger har lärt honom att avsluta.
Vem i laget sitter i fängelse om 5 år och varför: Bucce, för att hans försök att dra igång företaget Tippa och Heja AB har gått käpprätt åt helvete.
Vem i laget är trevligaste duschsällskapet: Mats Strandberg, Masse är en av få lugna och balanserade människor i vårt lag, sen älskar han att prata fotboll och det gör jag också så det är alltid trevligt att få lite kvalitétstid med Tjuren.
En i laget ska bort, vem och varför: Fäldt, han sitter nära mig i omklädningsrummet, tar det mesta med plats och breder ut sig nått djävulskt. Sen är han gapig också.
Vem i laget tar du med till en öde ö och varför: Invånarna i Bastun, Eric Danielsson och Erik Sterner. Kemin oss emellan har byggts upp under två vistelser i Bastun på Cypern. Ser inte något som talar emot att vi skulle få det fantastiskt bra ihop på en öde ö.
Ditt bästa rajjan-minne: Falkenberg, sommaren 2012. Jag står i kön in till Falkenbergs uteställe nummer 1 och när jag slänger en blick utanför kön så ser jag Fredrik Streby. Sen jag lämnade Växjö 7 år tidigare så har jag inte sett mycket av denna fina människa som lurade på mig min första fylla 2002. Jag undrar givetvis vad fan han gör i Falkenberg? Det visar sig att ett helt gäng från Växjö har varit och kollat på Viktor Hallrup när han försökt köra bil. Mer hinner inte Rybbet säga innan nämnda gäng ansluter och trots att jag inte heller sett dessa på minst 7 år och inte varit supertajta med dem innan dess, så är dessa ”lätt” gapiga människor nu helt plötsligt mina bästa vänner och hoppar lätt och ledigt in i kön och tjänar minst 30 minuters kötid. Det dröjer inte länge innan jag sitter i den rävsax som så många hamnat i när de pratat med folk från IF rejban på krogen. Det pratas nu endast om den där föreningen som dom har startat och om hur jävla gött dem har det tillsammans. När jag nu nämner att jag ska flytta hem till Växjö så är det som att slänga bensin på elden, övertalningsarbetet når oanade höjder och det lovas guld och gröna skogar, kvällen fortgår i festens tecken och jag känner att jag iaf borde testa på att träna med IF rejban. Sagt och gjort, någon vecka senare gör jag min första träning med IF rejban och mitt liv har inte varit detsamma sedan dess.
Vunna utmärkelser på fotbollsgalan genom åren: Årets prestation 2014

127

MATCHER I IF REJBAN

25

MÅL I IF REJBAN