Lindås/Långasjö – IF rejban 1-1 (1-0)

Ett par rejbianska segrar hade radats upp innan bortaresan till Lindås. Tanken var att fortsätta på den inslagna vägen mot det inför matchen andraplacerade hemmalaget.

De här gossarna skulle förhoppningsvis se till att kvällen slutade i dur:

Lindåsborta

Inga superskrällar i elvan som synes, och de inledde matchen förtroendeingivande. Första 12-15 minuterna var det vi som höll hyfsat i taktpinnen. Efter den första kvarten gled dock initiativet klart över till L/L som kom i ganska många attacker. Farligast för deras del blev det dock vid en fast situation, där de via en fyndig variant fick till en nickskarv över försvar, målvakt och hela baletten. Sånär som på en person. Henrik Gustafson stod på mållinjen och nickade bort. Han skulle stå på rätt ställe fler gånger…

Enda gången han möjligtvis stod någon decimeter fel var när hemmalaget kom igenom i djupled en stund senare i halvleken. Friläge och kyligt avslut till ledning för L/L med 1-0.

Den ställningen stod sig till vilan, och det får betraktas som rättvist.

Liten justering av personal redan i paus när lillebror Gustafson, Jacob alltså, tog plats på mitten istället för Emanuel Nergård som slitit förtjänstfullt i 45 minuter. Större delen av övriga bänken slussades också in i spel under andra halvlek, med önskad effekt i samtliga fall.

Vi kunde och borde kanske kvitterat matchen redan i andra halvlekens första anfall när Andreas Hultqvist och Andre Williams snyggt kombinerade sig till ett friläge, vilket den förstnämnde avslutade lite för tamt. Den gode Hultqvist fick dock blodad tand, höll hemmalagets försvar sysselsatt mest hela tiden och var en av andra halvleks absolut bästa spelare.

Vi kom närmare en kvittering i takt med att matchen gick. Självfallet uppstod också lägen, främst på kontring, för L/L. Halvleken i övrigt blev ganska sönderblåst och ryckig.

Med dryga 10 minuter resulterar ”Gula Kort-bingot” i att hemmalaget reduceras till 10 man. Ingen värre förseelse än mycket annat, men dubbla gula och utvisningen var ett faktum.

Kan dock inte låta bli att tycka annat än att det var ganska självförvållat. Har man från alla håll och kanter skrikit på kort efter varenda närkamp sedan minut ett bör man inte bli förvånad om det sedan börjar viftas med korten både till höger och vänster. Då har man liksom fått precis som man vill…

Hur som haver så blev väl detta tungan på vågen i vår kvitteringsjakt. Vi kunde lyfta upp ytterligare lite folk, och efter en hörna får Gustafson den yngre skottläge och bra träff. Målvakten hinner få ut en fot och parerar, men inte bättre än att returen skjuts rakt ut i huvudet på Gustafson den äldre. Han nickar till från 6 meter och trycker in kvitteringen i ett ganska tomt mål.

Så slutade det här kalaset. Ingen ny seger, men hämta upp ett underläge och kvittera i slutminuten mot ett bra lag är inte så pjåkigt det heller.

Nu väntar fyra raka hemmamatcher med start på fredag kväll mot Lessebo. Varmt välkomna då!