Efter förra veckans urladdning mot SUF styrdes kosan åter mot östkusten för match mot Oskarshamn. Förutsättningarna kunde vi inte klaga på. Vädret var magiskt och truppen välmående. Tre poäng var målet, men ingen visste riktigt hur den här matchen skulle gestalta sig. Vårmötet slutade med rejbiansk seger, i en match med två ganska kassa lag, där vi kanske var minst dåliga och vann med 3-1.
Oskarshamn fick sedan fart på spelet och tog fyra raka segrar innan uppehållet, innan Hovshaga blev för svåra förra veckan.

Så här såg vårt lilla lag ut för kvällen:

A Fäldt
M Axelsson – J Gustafson – M Lexert – A Bengtsson
A Wijk – Super-Nick
S Ravelli – R Afram – L Rydén
M Strandberg

Avb: O Fransson, E Nergård, L Kronberg, A Hultqvist, R Davoust.

Med tanke på lite avstängningar på offensiva pjäser i hemmalaget misstänkte vi att de inte skulle satsa helhjärtat på attack från start.
Så blev det inte heller, och vår plan att trycka ner dem med långa djupa bollar första 10 gav önskvärt resultat. Efter ett tag kunde vi rulla boll med vår backlinje så högt upp som vid mittlinjen. Då får vi gnugga och mala. Det gillar vi.

Detta genererade dock inte så värst många heta chanser. Många fina inläggslägen gav en hel del fina inlägg som matades in i boxen. Vi hann dock inte först på många, och de allra flesta boxades bort/plockades ner av hemmalagets mycket säkra målvakt. Han var inte så värst lång, men nog faan skulle han ut som en studsboll varenda gång och förstöra våra fina anfall. Mycket elakt, och han höll på så i 90 minuter…

Några chanser skapades iallafall, och närmast var nog Masse, som hade gett oss ledningen om inte en försvarare blockat skottet i sista stund.

Halvtidsvila stundade, och det predikades tålamod i omklädningsrummet. Även önskan om fler löpningar i djupet framkom. Vi blev lite statiska i spelet, och Oskarshamns backlinje fick det lite för enkelt för sig genom att bara stå rätt.
Som ett led i detta dammade vi av Hultan och satte in. Luke fick vila.

Viss skillnad kunde skönjas redan från start i andra. Såväl Masse som Ramin och Simon drog iväg i djupet och fick backlinjen att jobba. Hultan började dessutom varva upp på sin kant.

Sådär såg det mer eller mindre ut i andra halvlek. Vi stångade och stångade mot deras försvar, men de ville inte släppa till. Simon gjorde plats för Ludde, vilket innebar en mer offensiv position för Super-Nick, då Ludde tog plats jämte Wijken. Booban ersatte Masse längst fram. Detta efter dryga timmens spel.

Ju längre matchen led, desto närmare kom vi. Det blev några offsideavblåsningar när vi höll på att rinna igenom. Några korrekta, några mer tveksamma från där jag stod…

Med kvarten kvar spelas vårt sista kort ut. Manne går in i backlinjen och vi lyfter upp Max på topp, i en uppställning som siffermässigt enklast beskrivs som 4-1-3-2. Ett enkelt beslut. I IF rejban går vi för tre poäng. En poäng hit eller dit kan kvitta. Det är trepoängarna som kommer avgöra den här serien.

Detta bär frukt, och det är till slut på en av många fasta situationer vi avgör.
Ludde kastar långt och trevligt nästan nere från den vänstra hörnflaggan. Booban vinner sin duell på första stolpen och skarvar mot den bortre. Där dyker Hultan upp, sätter pannan till bollen, och styr in den förbi målvakten. Detta med drygt 83 minuter på klockan.

Då det funkade alldeles utmärkt att parkera bussen hela matchen förra veckan, så gjorde vi likadant nu sista 7 minuterna. Det gick bra den här gången också. Hemmalaget hade inte kraften att ställa om för en offensiv så sent i matchen.

Seger, tre poäng, segersång, slakt av Sibylla, många ljug och en alldeles underbar resa hem!

Där är vi nu. Vi njuter i vanlig ordning och leker världsmästare i helgen. På tisdag börjar vi ladda för nästa veckas derby mot Växjö BK. Då tar vi oss an den matchen med samma ödmjukhet och inställning. Det finns revansch att utkräva!

Vi stannar där. Tack för att ni tog er tid. Ses på fredag!

/Salo

IFK Oskarshamn – IF rejban 0-1

83′ 0-1 Andreas Hultqvist (Robin Davoust)