För att få påskhelgen så ledig som möjligt, men ändå njuta av nöjet att spela en fotbollsmatch med sina bästa vänner, gjorde IF rejban och Växjö BK upp under Skärtorsdagens sena kväll. BK var seriekonkurrenter till rejbianerna så sent som förra året, och precis som oss fick de kvala vid säsongens slut. Precis som vi också med misslyckat resultat. För vår del innebar det uteblivet avancemang till div. 3, och för BK’s del dessvärre degradering från div. 4 Elit. Nya tag skall alltså tas i år av båda lagen.

M Axelsson – J Gustafson – O Fransson – E Nergård

N Andersson – A Wijk – L Kronberg – A Hultqvist

M Strandberg – S Ravelli

Avb: H Gustafson, C Jansson, L Rydén, R Davoust.

Rejbianerna tog tidigt kontroll över händelserna med ett ganska snabbfotat passningsspel och ett ofta hyfsat effektivt presspel. Simon var allra närmast att spräcka målnollan, efter ett precist inlägg från Hultan och en elegant nedtagning i straffområdet. Målvakt i vägen för avslutet dock. Typiskt.

Liten dipp i spelet efter dryga kvarten, men efter 10 minuter med lite hafsigare spel hittade vi flytet igen, och då blev det proppen ur.

27 minuter var spelade när Ludde spelade fram Wijken mitt på BK’s planhalva. Wijken avancerade en bit och drog till. Bollen touchade en försvarare på vägen fram och blev för svår för motståndarnas målvakt. 1-0 till IF rejban.

2-0 kom efter 31 minuter, och var frukten av ett utomordentligt presspel från flera spelare. Vi hade gett oss fan på att vinna tillbaka bollen högt upp i plan, och gjorde så till slut. Masse satte den avgörande dödspressen och fick plötsligt fri gata in i straffområdet. Målvakten var på avslutet, men målet var ett faktum.

Blott två minuter senare får vi hörna, som i vanlig ordning levereras med god precision av Super-Nick. Vi får inte till något avslut i förstaläget, men Hultan drar till med en volley på andrabollen. Masse har, sin vana trogen, nosat upp att det vankas målchans, så han tar sig in i bollbanan, och innan bollen når målvakten är han där och klackskarvar in sitt andra mål på lika många minuter. 3-0.

Den ställningen tog vi med oss in i paus.

Booban bytte av Simon, som gjort en finfin halvlek, men enligt planen bara skulle spela 45 minuter. Foten höll bra, och det var roligt. Övriga bänken matchades också in under andra halvlek, med gott om speltid på framförallt Luke och Henke Gus.

Andra halvlek blir annars en ganska trött historia tyvärr. Vi inleder ganska bra utan att skapa sådär vansinnigt heta målchanser. BK får dock i sin tur knappt skapa någonting alls.

Sedan störs halvleken av ideliga och långa avbrott där det bland annat skulle läggas en massa tid på att visa bort BK’s tränare från bänken, eftersom han…ja, det var just det. Ingen vet riktigt varför. Stämningen var god och ljudvolymen t.o.m. ganska låg. Avbrotten fortsatte på plan, med en svåridentifierad konsekvens i många bedömningar, och kvar stod två lag som bara ville spela boll men inte riktigt fick chansen.

Vi lyckas iallafall avsluta matchen på bästa sätt. I utbytte Super-Nicks frånvaro slår Gusen in en hörna som storebror Henke nickar in mot farligt område. Luke tar god tid och två försök på sig, innan han trycker in en vänster och fastställer slutresultatet till 4-0.

Så summerar vi en tämligen väl genomförd insats i 90 min. 4-0 är alltid bra!

Bäst på plan är Anton Wijk. Även Anton Fäldts aktiva målvaktsspel runt eget straffområde bör nämnas, samt givetvis tvåmålsskytten Mats Strandberg.

Nu blir det matchledigt ett litet tag. Vi åker till Cypern på träningsläger i nästa vecka, och sen ska det genrepas mot Alvesta.

Vi ses då, och innan dess lär vi höras och synas på diverse sociala medier.