Denna blåsiga afton var det dags för årets första derby på Norremark, då både IF rejban och Sandsbro, så att säga spelade på hemmaplan. Sandsbro liksom rejban tillhör toppen av denna jämna serie, så vi förväntade oss en välspelad och sevärd match. Då John var avstängd efter tre ”snackisar” (eller i vart fall två), så fick Masse och Dadda bilda ett nytt anfallspar.

IF rejban mönstrade således följande vita vinylskivor: Anton, Maccaroni, Linne, Manne, Hultin, Nick, Ludde, Wijken, Luke, Dadda, Masse. På bänken Danken, Hultan, Streby, Sterner, Åkesson.

Manne lyckades före avspark förlora slantsinglingen så rejban mötte inte bara ett taggat Sandsbro i första halvlek, utan också en stark och byig motvind som ställde till det vid våra uppspel ett flertal gånger.

De inledande minuterna blev ett ställningskrig, lagen kände på varandra och spelet böljade fram och tillbaka, utan att några direkta chanser skapades. Efter dryga kvarten tog Sandsbro över allt mer av spelet, mycket tack vare den besvärliga motvinden för rejban som bidrog till att flera av de på förhand välavvägda bollarna stannade i luften och landade hos en Sandsbrospelare.

Ludde tröttnade på felpassen i minut 20 och tog helt sonika bollen och ruschade igenom och skapade en hörna som blev resultatlös. Det känns tungt att erkänna det, men vi saknade stundom Bucces utmärkta hörnor.

Det ska redan nu sägas att det var en rätt medioker halvlek som vi bjöds på. Få målchanser, många felpass och ett avvaktande och försvarsinriktat spel från bägge lagen. Sandsbro fick iväg en farlig frispark som Anton resolut boxade ut och på ett snabbt inkast för rejban fick Nick iväg ett hyfsat skott en halvmeter utanför stolpen.

Det var återigen Ludde som bröt mönstret när han likt den väldige (om än mindre än Ludde) Yayya Toure bröt mönstret genom att distinkt bryta på mittfältet och driva förbi ett par gubbar av bara farten. Rejban fastnade oftast med bollen på mittplan. Vi slog för få och för dåliga djupledsbollar och rörelsen och timingen hos våra anfallare klaffade inte.

I slutet av halvleken fick vi lite bättre kontroll på spelet, kom upp lite högre i plan och satte mer press på Sandsbro. Inte helt rättvist, men desto roligare blev det i minut 40 då vi trycker in bollen i Sandsbros straffområde. Bollen studsar runt och ett halvt dussin spelare lyckas med konststycket att slå hål i luften eller få en halvträff på bollen. Dock inte Wijken som efter många om och men är den spelare som lyckas träffa bollen och stöta in 1-0 till If rejban.

Vi gick till pausvila med en 1-0 ledning och ska vara nöjda med resultatet, men inte med spelet.

Andra halvlek är till en början den första lik. Bägge lagen spelar lite för smånätt och rörelsen och tekniken saknas.

I minut 53 slår Sandsbro en snabb frispark, som till en början ser rätt ofarlig ut, men Sandsbrospelaren får upp farten tar sig in i straffområdet och där springer han ihop med Hultin. Domaren blåser straff. Från min i och för sig dåliga vinkel såg det ut som om han föll väldigt, väldigt lätt. Hultin visade med all önskvärd tydlighet att det inte skulle vara straff, men som vanligt ändrade sig inte domaren. Straffen var otagbar och 1-1 i matchen.

Rejban blev lite hetare efter straffen och kavlade upp ärmarna för att återigen ta ledningen i matchen. Så blev det dock inte även om en frispark från Linne nådde fram till Luke som gör en Zlatanklack som målvakten tvingas tippa till hörna.

Det blev istället Sandsbro som fick sätta matchens avgörande mål. Vi tappar boll på mitten och genom en snabb omställning, utspel på kanten, ett precist inlägg och kliniskt avslut stod det 1-2 på matchtavlan och 67 på matchuret.

I minut 74 inträffar matchens märkligaste händelse då domaren (som i övrigt skötte sig bra) rör till det hela å det grövsta. Luke löper på en långboll i kamp med en Sandsbroback och från vår position är det tydligt att bollen tar på Sandsbrospelarens hand. Domaren blåser straff (uppfattar vi all), men problemet var att händelsen inträffade utanför straffområdet. Domaren konsulterar den inte helt pålitlige linjemannen Ramadani och efter en stunds parlamenterande blir det frispark till Sandsbro?! Oavsett vad som hände i denna situation så SKA domaren blåsa, konsultera sin linjeman och sedan fatta sitt beslut. Inte blåsa straff och sedan ändra sig.

De sista tio minuterna gick rejban stenhårt för en kvittering. Återigen var det Ludde som med majestätiska steg visade vägen och efter ett väggspel med Wijken fick han ett friläge som dessvärre räddades av målvakten.

Närmare än så kom inte rejban. En förlust som sved, även om vi faktiskt gjorde en ganska dålig match. Sandsbro var kanske en aning bättre, men ett oavgjort resultat hade varit mer rättvist. Om man är snäll kan man skriva att det var två bra lag som tog ut varandra och om man är mer elakt och analytiskt lagd så skriver man att det var en ganska dålig match från två på pappret bra lag som man kan förvänta sig mer av. Välj själva!