Hemmamatch på Myran, fantastiskt väder och en lika fantastisk gräsmatta att lira boll på. Torsdagkvällen hade fina förutsättningar för IF rejban.

M Axelsson – J Gustafson – O Fransson – H Gustafson

S Ravelli – A wijk – J Cullsjö – L Rydén

R Davoust – S Haraldsson

Avb: A Bengtsson, J Jansson, T Paulsson, A Hultqvist, D Lukoczky.

Det vitklädda hemmalaget inledde småtrevligt och fick till ett par fina anfall, företrädelsevis genom Simon Ravellis genombrott eller via Robin Davousts finurliga bollmottagande och småskarvande.

Därför lite snöpligt att Lessebo tar ledningen efter 12 minuter, när vi lägger bort bollen i fel läge och sedan är för passiva när motståndarna rullar upp oss och rullar in 0-1.

Bortalaget stärks av målet givetvis, och det är jämnt spelmässigt. Vi kommer till många ”nästanlägen”, och Simon fortsätter trycka sig igenom på båda kanterna utan att ha marginalerna med sig, och vi lyckas inte få dit grädden på moset. Bästa läget får dock Anton Wijk, men hans vänsterskott blev alldeles för snett.

Någonstans runt minut 40 känns det som att vi tar halvtidsvila, för plötsligt släpper vi till en massa målchanser på ungefär samma sätt. En av dessa är gästerna ofina nog att utnyttja, efter ännu ett bolltapp i fel läge från vår sida. Ett obarmhärtigt och effektivt Lessebo går till vila med ledning 2-0.

Vissa justeringar görs inför den andra akten, och bland annat kommer Thomas Paulsson in i spel. Han sätter genast sin prägel på matchen med bra närkampsspel och fina passningar. Hopp om vändning spirade…

…men sköts i sank i minut 54. Lessebo får en hörna, som de får skjuta ostört på. Första skottet blockas på vägen fram, men när de sedan lika ostört får skjuta en andra gång letar sig bollen in i mål. 0-3.

I det läget blir spelet som sig bör. Lessebo är nöjda med livet, faller ner, och förlitar sig på kontringar. Vi å andra sidan, får chansa framåt för att etablera tryck. Det blir dock ingen vildsint forcering, delvis tack vare bra försvar av bortalaget, och delvis beroende på vår egen oförmåga. Vi får bittert konstatera att vi inte riktigt ”är där” idag.

I minut 79 får vi iallafall till en snygg reducering. Andreas Hultqvist snurrar på högerkanten och placerar in ett inlägg på Daniel Lukoczky. Han når högst med huvudet och skarvar in bollen i det bortre hörnet. Närmare än så kommer vi dock inte för dagen. Slutsiffrorna skrivs till 1-3.

Det var det det. Ska man nämna några insatser i hemmalaget så är det framförallt Simon Ravellis fart och inställning samt Thomas Paulssons fina inhopp.