Efter att ha levererat en riktigt fin andra halvlek mot Lindås och släpat hem en pinne därifrån så var det dags att inleda Myresjöhus-Arena-bonanzan med 4 raka hemmamatcher. Först på menyn, Lessebo GOIF. Läget i truppen kändes på förhand mkt bra förutom att Willy och undertecknad saknades pga avstängningar. Förhoppningsvis blir det väl en trevlig match ändå trodde man. Mjaaa kan vi väl konstatera med facit i hand.

Nog om uppladdningen. Laget som skulle ta sig an Lessebo formerades enligt följande:

Honken

Swanson – H Gus – Olof – Bucce

Ludde – Gus

Nick – Wijk – Luke

Masse

___

Inga överraskningar där egentligen förutom att Gus fick fortsatt förtroende på mitten efter sitt inhopp på just den positionen borta i Lindås. Magnus förpassad till bänken och alla vi som gillar mål i långskottskategorien tackade coach Salomonsson för det beslutet.

1a halvlek.

Matchen startar i ett ganska lågt tempo och det händer i ärlighetens namn inte särskilt mkt. Efter uppskattningsvis 20 minuter så antecknar vi i alla fall halvlekens bästa chans när Lessebos Jocke Ivansson kommer loss i högerläge, drar iväg en behärskad bredsida som smackar till i överliggaren. Inget mål.

Lessebo har spelövertaget och rejban får slita en del men sakta men säkert äter vi oss ändå in i halvleken utan att skapa några vassare chanser.

Paus.

2a halvlek.

Den andra halvleken hade knappt börjat innan domaren signalerar straff för Lessebo. Referatskrivaren befann sig på dass så jag uppfattade inte situationen men gärningsmannen Kronberg kunde såklart konstatera att det var en av de billigaste straffarna som någonsin hade utdömts. Han är inte särskilt känd för att vara objektiv den gamle Kronberg så jag antar att straffen var en av de mer solklara som tilldelats. Nog om det. Straff blev det och Honken ställs öga mot öga med Ivansson – En svag straff gör så att Honken tämligen enkelt kan rädda den och således hålla oss kvar i matchen.

Strax efter straffen så konstaterar vi att lyset gick igång på Myran. Inget vi varit bortskämda med så kudos till vaktmästarna som till slut har hittat strömbrytaren.

Tjuren lämnar planen och ersätts av en spelsugen David Johansson.

I den 66e minuten så älgar Ludde kronberg igång på mitten och spelar fram Dadda som stångas lite, kommer loss och avfyrar ett hårt skott som tvingar Lessebos målvakt till en fin parad. Direkt i det efterföljande anfallet så iscensätter Lewk, Gus och Wijk ett trevligt kombinationsspel vilket resulterar i ett inlägg från Lewk som Wijken dessvärre vinklar över Lessebos mål.

Efter den här chansen så börjar Lessebo att trycka på ordentligt för ett ledningsmål och rejban får jobba för att freda kassen.  Dåliga avslut och en Honken i toppform ser till att nollan förblir intakt.

Dadda får en halvchans i slutet men vi är aldrig riktigt nära att få in bollen.

Slut 0-0.

Ett resultat som vi får vara nöjda med. Lessebo är bra och tunga att möta men jag tycker 0-0 är rättvist även om det är fördel Lessebo i chansväg. Men vi krigar på bra, hårt jobb lönar sig i slutändan och vi kan konstatera att vi är riktigt svårslagna för tillfället.

Nu samlar vi trupperna och så laddar vi för match på tisdag igen mot Furuby.