Kristi Himmelfärdsdagen anno 2012 bjöd på ett mycket intressant väder. Hade han det vädret när han flög till himmeln så avundas man ju inte honom den gamle Jesus. Ömsom vin, ömsom vatten som han hade sagt. Ömsom sol, ömsom pissregn och snålblåst som vi vanliga dödliga utrrycker oss.

Vill redan nu påpeka att jag missade inledningen av matchen, då jag glömt matchrapporterna hemma, och dessutom var jag mest i kiosken, så min vy av matchen var inte 100%-ig. Vid seger fanns det iallafall en liten chans att vi skulle leda serien när matchen var slut.

Såhär såg iallafall dagens uppställning ut:

Gustaf

Linne – Henke – JP – Guzt

Winberg – Holger – Ludde – Bucce

John – Dadda

Avbütare: Claeson, Kåve, Manne och Sterner. Hultan skulle varit med, men han hade jobbat natt och vaknade kl. 15.54 enligt Twitter.

Då jag anlände en sisådär 10-12 minuters spel nåddes jag av den glada nyheten att vi ledde med 1-0. Samlade på mig mer info och fick veta att det var en frispark i klassisk Bucceposition. Mitt på motståndarnas planhalva en bit ut till höger, så att han kan slå den inåtskruvad med vänstern.

”Fint, Bucces gamla vänster är igång!” tänkte jag.

Lyckan nådde sedan inga gränser när jag fick reda på att Guzt hade touchat in bollen. Målet gick alltså till Guzt, och assisten till Bucce.

En dryg kvart senare blev det mål igen, och den här gången fick jag se målet. Jag fick egentligen se även det första målet samtidigt som jag såg det andra, eftersom de såg likadana ut.

Frispark i liknande situation. Inåtskruvad boll från Bucce. Mål. 2-0. Här finns det dock en groende beef i laget, då John med bestämdhet hävdar att han touchade bollen, och har fått medhåll av flera andra. Bucce däremot vill också han ha målet. Detta löste vi enkelt genom att Snälle John (tidigare känd som Elake John) helt enkelt släppte målet till Bucce, mest eftersom det redan var inrapporterat till SMP-Coachen att Adam Bengtsson var målskytt. I våra hjärtan minns vi ändå John Sallhag som målskytt av 2-0 mot Konga SK idag den 17/5 2012. Puss på dig!

I vilket fall som helst så reducerades ledningen till ett mål tämligen omgående. Konga fick en frispark och slog en lång boll i mot straffområdet. Försvarana föll inte tillräckligt långt ner, och Gustaf kom inte tillräckligt långt ut. Resultatet blev att en Kongaspelare fick skarva in bollen från några meters håll. Onödigt kan tyckas, men så var det iallafall. 2-1 efter 31 minuter.

Nu duggade det emellertid tätt mellan målen. Bara tre minuter senare briljerar Ludde på offensiv planhalva innan han petar ett litet instick i djupled. John hade löpt perfekt och rullade enkelt in 3-1 med vänstern efter 34 minuter.

Minns inte jättemycket mer av första halvlek. Konga hade ett bra läge till minns jag, men Gustaf räddade.

Andra halvlek började och om de inte kom in direkt så dröjde det iallafall inte länge innan Manne bytte av Holger och Claeson bytte av Dadda.

Den andra akten präglades av kontrollerat spel utan någon större mängd målchanser. Vi hade ett par fina lägen till inspel, och både John och Claeson var nära att sig igenom ett par gånger. Gustaf hade det däremot ganska lugnt och skönt nere hos sig.

Det dröjde fram tills 77 spelade minuter innan vi dödade matchen ordentligt. Forwardsparet Claeson-Sallhag samspelade och Claeson spelade fram i djupet. John höll starkt bort sina försvarare och blev helt fri till slut. Lugnt och behärskat rullade han in 4-1.

Bara minuten efteråt skulle Claeson göra sitt första rejbianska mål tänkte han. Det tänkte alla vi andra också. Han blev helt fri med målvakten, som kom oerhört långt ut. Iskallt lobbade han då bollen över burväktaren och satte 5-1!

Nej just det. det var så han BORDE ha gjort. Istället fick vi se det sämsta avslutet i ett friläge sedan Paul Schön rullade en sinnessjukt lös bredsida till målvakten i Västra Torsås i premiären för två år sedan. Det här var väl ungefär likadant.

Då som nu avgick vi ändå med segern, och Claeson slapp skämmas mer än nödvändigt.

Slut. 4-1. Och eftersom lite andra resultat gick som de skulle så konstaterar vi nu att efter 5 omgångar leder IF rejban serien. Det är något djävulskt jämnt, men vi leder, och det är gött.

Nu firar vi långhelg. Hipp hurra! Och här kommer gottepåsarna:

3 påsar fotbollsgodis: John Sallhag. 2 mål (eller hur man nu väljer att se på saken), och fint lir i 90 minuter.

2 påsar fotbollsgodis: Adam Bengtsson. Han gör ändå 1+1 (eller hur man nu väljer att se på saken). Sedan är han väldans duktig i övrigt den gamle Bucce.

1 påse fotbollsgodis: Eric Claeson. Va? Sopan som brände ett friläge? Jajemen, han gjorde ett magiskt inhopp i övrigt. Kul att se honom i full form. Lite mer fotbollsspel så kommer han bli viktig i år!

Det var allt. Och fort gick det, ta mig tusan!