Lördagen den 9 maj var det dags för ny match på Norremarks IP, nu även kallad Maracasstadion i rejbiansk folkmun, detta efter en felstavning i samband med marknadsföringen av denna tillställning. Att felstavningen Norremrark blir Maracasstadion är inte konstigt. Det finns flera skickliga smeknamnskreatörer i rejban. Hursomhelst, IFK Oskarshamn stod för motståndet.

Matchen var schemalagd med tidig avspark, 13.00. Wayne Rooney har uttryckt sin åsikt angående detta på Twitter, “Trying to force pasta down at 9 in the morning is not nice”. Bucce kontrade i samma forum med ”Early kick-off means earlier disco focus! Pang! Ping @WayneRooney #piaåleif #MataKingen #IFrejban”.

A Bengtsson

Matchen inleddes piggt av rejban som hade ett stort bollinnehav, men utan att skapa riktigt heta målchanser. En av anledningarna till detta var att IFK Oskarshamn initialt pressade oss ganska lågt. Det dröjde till minut 23 innan Ramin kunde sätta 1-0 till rejban, framspelad av Masse, Tjuren från Hollstorp. Hockeyassist får hela laget. Jag tänker inte beskriva målet närmare eftersom förarbetet såg ut exakt som förarbetet till Esteban Cambiassos mål för Argentina mot Serbien 2006. Det är svinlätt att hitta det målet på youtube.

I minut 25 var det dags igen. Gusen slog en svepande macka bakom Oskarshamns ytterback, målvakten rusade ut mot en framstörtande Simao som visade mod och precision när han nickade bollen mot mål. Jag låter det vara osagt om den hade letat sig in i mål utan Masses hjälp, men tjuren från Hollstorp tog det säkra före det osäkra och bjöd på ett Pippo Inzaghi-mål, fast med ett rimligt firande med resten av laget. Bengan med ansvar för resultattavlan kunde presentera 2-0.

rejban spelade såhär långt bra fotboll. Riktigt bra. Efter 28 minuter kom dock, sett till den då rådande matchbilden, snöpligt 2-1. Det var efter en fast situation vid mittplan som Oskarshamn kunde lyfta in bollen mot mål och snyggt nicka in bollen bakom en chanslös Fäldt. Detta ledde till att Oskarshamn den sista delen av halvleken inte bara hade medvind bokstavligt talat utan även bildligt. Precis innan slutsignalen för första akten ljöd hade Fäldt tvingats till en riktig klassräddning.

Wijk hade fått en lårkaka och ersattes av Manne. Hultan hade både trollat och legat på rätt sida på sin kant i första halvlek men ersattes nu av Dadda.

Andra halvlek inleddes även den med ett ganska stort bollinnehav för rajjan. Efter ett fint anfall en timme in i matchen var Simao nära, när han hade en boll klockrent i Stockholm… Stockholm heter det inte… Stolpen. I minut 75 så kunde rejban göra en omställning som slutade i att Cullan kunde snappa upp bollen i andravågen och från 20 meter kruta in bollen med vänstern. Jättesnyggt. Jonas Cullsjö och Santi Cazorla, världens mest tvåfotade fotbollspelare. Efter detta kunde rejban hålla undan och det blev aldrig riktigt spännande.

Fram till Oskarshamns reducering var rejban bra. Sista timmen är inte lika bra och härifrån tar vi klyschigt med oss Cullans mål och givetvis tre goa poäng. Och att Bucce gjorde återkomst och division fyra elit-debut efter skada.

På Twitter hade Wayne Rooney replikerat med en selfie tillsammans med Juan Mata och texten ”@Buccson, you’re right m8! #matamatamata”