Hösten är i antågande och det blev både tröja och jacka på när IF rejban tog emot Hovmantorp på Norremark. Vi minns alla vårens möte borta i Hovmantorp med förskräckelse och sura miner. Så utspelade som vi var den första halvleken är nog bottenrekord i rejbans historia. Vi gjorde en bedrövlig halvlek där allt blev fel och Hovmantorp spelade bra och tackade och tog emot. Slutresultatet 3-1 till Hovmantorp var dessvärre glädjande siffror för rejban.

Denna dystra inledning på referatet leder naturligtvis fram till huvudrubriken för denna match: REVANSCH! Vi skulle alla och en var visa Hovmantorp att vårmatchen var ett olycksfall i vårt annars framgångsrika fotbollsarbete.

De 11 vitaklädda, valpiga valrossarna som skulle inleda revanschen och återtåget var: Anton, Nick, Linne, Manne Bucce, Niklasson, Wijken, Ramin, Luke, John och Dadda. På bänken Masse, Åkesson, Cleijs, Criss, Henke.

Matchen inleddes i ett högt tempo och Hovmantorp försökte stressa oss högt upp i planen. Vi stördes inte nämnvärt av det utan spelade lugnt och metodiskt i försvaret och stack upp i några rätt hyfsade anfall.

Redan i minut 7 var anfallet mer än hyfsat, i själva verket mycket elegant. Ramin hittar John med en väl avvägd långboll, John hittar in till Dadda i straffområdet, som suger in bollen och placerar den förbi den utrusande målvakten. 1-0, pang i bygget och en smakstart på matchen.

Det började bra och bättre skulle det bli. Jag kan redan nu avslöja att rejban gjorde en kanonmatch och då inte minst första halvlek. Bra positionsspel, tätt försvarsspel och ett rörligt spel på mitten och i anfallet.

Det rörliga och finurliga spelet luckrade upp Hovmantorps försvar och i minut 14 får rejban en farlig frispark några meter utanför straffområdet. John tar hand om den och skruvar elegant in bollen över muren och en något snopen målvakt. Klang och jubel 2-0 till rejban.

Efter rejbans rivstart lugnade matchen ner sig något. Spelet böljade och några riktigt heta målchanser skapades inte för något av lagen. Hovmantorp fick en dubbelhörna då det blev lite rörigt i rejbans straffområde. Något baklängesmål blev det dock inte. Det bör tilläggas att rejban blivit mycket bättre på att försvara sig mot långbollar och fasta situationer med höga lyror in mot straffområdet. Vi kommer alla ihåg hur svårt vi hade att försvara oss mot dessa bollar mot lag som Liatorp och Hallaryd i förra årets seriespel. Bra uppstyrt i försvaret således.

I minut 35 befann vi oss helt plötsligt långt ifrån Norremark, närmare bestämt på Nou Camp i Barcelona. Med tanke på resultaten i dags skola så ger det kanske fel associationer att tala om skolboksexempel, men vi som gick i skola på 1960- och 1970-talet vet vad vi talar om. Skolboksexempel således på hur man gör mål i fotboll; snabbt, effektivt och snyggt.

Luke hittar ut till John på vänsterkanten och fortsätter sin löpning in mot straffområdet. John glider förbi sin back och spelar snett inåt bakåt där den framrusande Luke möter med en klockren bredsida och bollen sitter otagbart i burgaveln. 3-0 och det är bara att lyfta på hatten.

Euforin över det vackra målet gjorde att rejban slumrade till ett ögonblick och i minut 38 skapade Hovmantorp sin bästa chans. Ett vasst skott som en annars relativt sysslolös Anton snyggt räddade till hörna.

Halvtidssignal efter en makalöst bra halvlek av rejban. Vi låg rätt i positionerna, lät Hovmantorp jaga boll och när vi avslutade anfallen var det med finess och precision.

Far och son Jansson hade tagit över korvgrillningen och gjorde det med bravur. Daddas mor Eva, som var på sin första hela fotbollsmatch sedan 1987 då IF Raketen mötte Gislaved, åt korv och pratade jobb så det stod härliga till. Jag analyserade naturligtvis matchen och såg fram emot en lika bra andra halvlek.

Om det nu varit så väl att någon från Östers tränarstab hade bevittnat rejbans andra halvlek så hade det fått uppleva och förhoppningsvis lära sig hur man exemplariskt och med full kontroll bevakar en ledning och spelar på resultatet. En perfekt genomförd halvlek där Hovmantorp efterhand mattades betydligt och skapade noll och intet. Rejban hade full kontroll på matchen.

Det var också rejban som skapade de hetaste chanserna. Den absolut vassaste chansen kom i minut 60 då John efter en fin rusch på högerkanten hittar in med ett hårt och lågt inlägg till Dadda. Avslutet är hårt och relativt välplacerat och jag skrev in 4-0 i mitt lilla block. Hovmantorps målvakt lyckas dock på något mirakulöst sätt få upp en hand och gör en makalös reflexräddning. Bra jobbat där!

Rejban skapar ytterligare några chanser och det var definitivt närmare både 4-0 och 5-0 än en reducering för Hovmantorp.

Vi tog en gruvlig revansch på Hovmantorp och gjorde en allt igenom perfekt match både spelmässigt och taktiskt. Då VNIF bara fick oavgjort mot Ryd är vi nu definitivt med och kämpar om seriesegern.