IF rejban – Hovmantorp GoIF 1-0 (0-0)

Det var ett förbannat segersuget IF rejban som ställdes mot serieledande Hovet på fredagskvällen.

Spelet har haltat lite på senare, och även då det stämt ganska bra så har vi inte fått så värst mycket utdelning i form av mål och poäng. Förluster mot BK och Blomstermåla, samt kryss mot Gransholm och Hovshaga hade gjort sviten av matcher utan seger fyra matcher lång.

Tacksamt konstaterar vi att var och varannan match i den här serien slutar oavgjort, så avståndet till toppen var inte så avskräckande, och med en seger mot Hovet skulle vi absolut hänga på i racet om seriesegern.

De som skulle återställa ordningen med en trepoängare var följande:

A Fäldt

M Axelsson – J Gustafson – E Nergård – A Bengtsson

L Kronberg – A Wijk

A Hultqvist – R Afram – S Ravelli

R Davoust

Till sin hjälp vid sidan av från start hade de: C Jansson, F Streby, L Rydén, E Claeson och M Strandberg. Där var det särskilt kul att välkomna herr Rydén tillbaka till matchspel efter 1o veckors skadefrånvaro.

Matchen startade väl ungefär som den skulle, och som man förväntat sig. Hovmantorp sjönk kanske lite längre med laget än vad man hade trott, och vi fick ha mycket boll. Det gjorde vi ganska bra stundtals, utan att skapa några stekheta chanser. Hovmantorp väntade, med stort självförtroende, på sina chanser att ställa om. De kom givetvis, och det var då det var som farligast. Det blev dock mest distansskott från deras sida, samt en straffsituation som kunde gått åt vilket håll som helst. Nu fick spelet gå vidare, och det är vi tacksamma för.

Från vårt håll är det framförallt Simon och Hultan som står för farligheterna från varsin kant. Hultan var mer eller mindre längst upp i varje anfall, och längst ner och försvarade när Hovet anföll. Han bytte efter 45 minuter…

0-0 i paus.

Om det var chansfattigt och lite ställningskrig i första halvlek, så brakar det igång ordentligt i början av andra. Masse har ersatt Hultan och visar direkt sin giftighet med två vassa volleyavslut och en enastående prestation efter en lång boll i djupet. Samtliga lägen räddas av Hovets duktiga målvakt.

I vår bur stod Anton, och även han fick göra några strålande ingripanden när lagen bytte chanser med varandra under en 10-minutersperiod. Ett nästan rent friläge och ett skott från nära håll klarade han av.

Sedan lugnade det ner sig lite, och när nästa våg av chanser kom var det dessbättre de vitklädda som hade flest och bäst. Någon borde vi verkligen utnyttjat, innan utdelningen kom i minut 68.

Bucce slår en utåtskruvad hörna från vänster. Ludde kommer perfekt till bollen och trycker till med pannan. Någon enstaka meter från mål står Ramin, får bollen rakt i bröstet och styr in ledningsmålet. 1-0 till rajjan!

Bara minuter senare krampar herr Kronberg, och Lukas får göra comeback på riktigt. Sista 20 minuterna präglas sedan av att vi slår ifrån oss tämligen framgångsrikt. Ett par chanser att stänga matchen uppstår naturligtvis när Hovet går för kvittering. De får i sin tur aldrig komma riktigt nära, och en eloge måste ges till våra försvarare som håller kylan och ödmjukheten i 90 minuter.

Efter 5 minuters övertid blåses det här kalaset av. IF rejban står som segrare, och nu är tanken att vi ska rulla igång ett väl fungerande segertåg igen. Nästa anhalt blir Kalmar och Ängö BK borta fredagen den 12/6.